مطالبات ۲۰ میلیارد دلاری صندوق توسعه از بخش خصوصی
۱:۳۱ جدید ۱ مه
باشگاه روزنامه نگاران جوان ؛ مهبوبه کاباری – مهدی غزانفاری ، رئیس صندوق توسعه ملی ، در پنجمین کنفرانس صندوق توسعه ملی “مدیریت توسعه ؛ صندوق توسعه ملی و صندوق حذف» که در مرکز همایش مدیریت صنعتی برگزار شد ، با اشاره به این موضوع وی گفت که ما در حال حاضر بودجه کافی در کشور داریم و در حوزه برق داخلی و صنعتی نمی توانیم منتظر تأمین مالی دولت باشیم.
وی ادامه داد: به منظور تأمین مالی نیروگاه در کمبود بودجه ، جذب سرمایه گذاری های خارجی که نیاز به تعامل بین المللی دارد و قادر به تحریم ها نیست. بنابراین بهتر است این کار را به بخش خصوصی بدهید. در نتیجه ، بهتر است بهترین صنایع داخلی و صنایع بزرگ را انتخاب کنید.
رئیس صندوق توسعه ملی ، با بیان اینکه مشکل ناوبری به نظر من در همه زمینه ها است ، گفت: “ما باید از تجربیات موفق انسانی استفاده کنیم و تعامل خردمند و هوشمندانه بین حاکمیت اجتماعی و حاکمیت اقتصادی را مدیریت کنیم.” ما برای چیزهای عالی به سرمایه بزرگ احتیاج داریم. دولت خوب به نظر می رسد ، اما توجیهی خوبی ندارد.
وی گفت: “همه مردم این صندوق را دارند. ما وظیفه داریم در مورد میزان موجودی و باقیمانده آن و کردها به مردم گزارش دهیم.
غزانفری گفت: ۵ میلیارد دلار به این صندوق بوده و از ۵ سال پیش در دفاتر صندوق ثبت شده است. مقداری از پولی که به ما دادیم برگردانده شد و سود ۱.۵ سود کسب کردیم. از آنجا که این صندوق برای خصوصی تشکیل شده است ، ما ۵ میلیارد دلار خصوصی پرداخت کردیم.
وی افزود: ۲ میلیارد دلار برای هزینه های دولت و دولت هزینه شده است. ۱.۵ میلیارد دلار باقیمانده در حال حاضر موجود است.
رئیس صندوق توسعه ملی گفت: این صندوق ۱.۵ میلیارد دلار تسهیلات ارزی دارد و همچنین ۵ میلیارد دلار ادعاهای بخش خصوصی دارد. من پول شما را به عنوان خزانه دار شما حفظ نکردم زیرا میزان تأخیرها بسیار زیاد است.
غزانفری گفت: این امکانات در دسترس نفت و گاز ، صنایع ، نیروگاه ها ، پالایشگاه ها ، پتروشیمی ها ، آب ، حمل و نقل و غیره است. ما در سال ۳ چابکی انجام دادیم و سه شرکت ادغام شدند. ما تجارت را شایسته صندوق نمی دانیم و معتقدم آنقدر حرفه ای است که بهتر است آن را بدست آوریم. سال گذشته ، ما برخی از سهام شرکت های تولیدی را که قصد انتقال آن را داریم دریافت کردیم.
وی افزود: “ما اکنون I-Hope را متوقف کرده ایم و همچنان از L-Hope ، که آژانس بانکها است ، ادامه می دهیم.”
رئیس صندوق توسعه ملی گفت که این صندوق ۱.۵ میلیارد دلار برای اختصاص خطوط اعتباری جدید به بانکهای عامل برای تأمین مالی نیروگاه ها اختصاص داده است و می گوید بانک ها می توانند پروژه هایی را معرفی کنند که پاسارگاد و بانک خاورمیانه و خاورمیانه جلوتر بودند و ما آنها را به بانک مرکزی ارجاع دادیم.
غزانفاری ادامه داد: “دولت می گوید ما باید ۶۰۰۰ مگاوات برق تجدید پذیر ایجاد کنیم ، که ۵ میلیارد دلار تخمین زده می شود.” این پروژه به پیشخوان بانک رفته است ، اما به ۱.۵ مگاوات این صندوق رسیده است.
“چه کسی باید ساخت نیروگاه ها را تأمین کند؟” دیدگاه اول معتقد است زیرا موضوع زیرساخت ها است ، بنابراین صرفاً. تأمین مالی توسط دولت ها. درباره اینکه چه کسی پول می دهد و چه کسی نیروگاه می سازد؟ دیدگاه دیگر این است که سودآوری مهم است ، سرمایه گذار می داند از کجا سرمایه گذاری کند. دیدگاه شرور همچنین معتقد است که این سوال پاسخ روشنی ندارد.
رئیس صندوق توسعه ملی گفت: “زنجیره فنی و مالی این زمینه بسیار پیچیده است.” توجیهی کافی متقاضی ، تأمین مالی مناسب و امکان بازاریابی و معامله در دولت وظیفه کسی نیست و این قدرت باید در متقاضی در دسترس باشد.