معضلات اجتماعی را با «قوه چهارم» درمان کنیم
Tehran- Irna- نویسنده کتاب “شاخه چهارم” معتقد است که با طراحی یک انقلاب فرهنگی به نام قدرت چهارم ، می توان یک راه حل جدید را بدست آورد و با بازسازی حوزه فرهنگ ، عاملی در جلوگیری و کاهش مشکلات اجتماعی است.
الهام بخش ایرنا به ایرنا گفت: “دنیای امروز شاهد این است که آسیب های اجتماعی ، مانند چالش های پیچیده و چند بعدی ، بر ثبات و سلامت جامعه تأثیر گذاشته است و در کتاب” شاخه چهارم “، ضمن ارائه یک الگوی فرهنگی جدید ، من ریشه این خسارات را در زمینه جامعه ایران بررسی کرده ام و استراتژی های عملی برای کاهش آنها را پیشنهاد کرده ام.”
وی افزود: این کار با ترکیب تئوری های جامعه شناختی و مطالعات فرهنگی نشان می دهد که چگونه فرهنگ می تواند نقش اساسی در جلوگیری و کنترل آسیب های اجتماعی ، همراه با مؤسسات حقوقی ، اجرایی و قضایی ، همراه با مؤسسات حقوقی ، اجرایی و قضایی داشته باشد. ” بنابراین ، خوانندگان این کتاب ، از محققان و سیاست گذاران گرفته تا فعالان اجتماعی ، به ابزارهای فرهنگی مؤثر برای ایجاد تغییرات پایدار معرفی می شوند.
ستاری افزود: کتاب “شاخه چهارم” با طراحی یک انقلاب فرهنگی ، یک راه حل جدید است که بازسازی حوزه فرهنگ است ، به عنوان یک نیروی اصلی برای جلوگیری و کاهش مشکلات اجتماعی. در حقیقت ، این کتاب فقط یک تحلیل نظری نیست. در عوض ، این راهنما برای ایجاد یک جامعه سالم و سالم با تکیه بر سرمایه فرهنگی ایران است.
استاد دانشگاه افزود: “در این کتاب ، با گذشت تجزیه و تحلیل کلیشه ای ، ما به روشی عملی دست یافته ایم که نشان می دهد چگونه می توان مؤسسات فرهنگی را ترمیم کرد ، سرمایه نمادین را تقویت کرد و هویت جمعی را دوباره تعریف کرد ، یک جامعه مقاوم و کم فشار.” این مدل نتیجه تحقیقات میدانی و ادغام دانش بومی با تئوری های پیشرفته علوم اجتماعی است.
وی ادامه داد: در این کتاب ، ضمن ارائه اولین الگوی جامع بازسازی فرهنگی برای کاهش آسیب در ایران و انتقاد سازنده از سیاست های فرهنگی گذشته ، من استراتژی های عملیاتی را پیشنهاد کرده ام ، ضمن بررسی نقش رسانه ها ، آموزش ، فرهنگ ، هنر و دین در تفریح فضای اجتماعی ، من تجربیات داخلی و بین المللی را مطالعه کرده ام.
ستاری به سیاست گذاران و مدیران فرهنگی دستور داد که به دنبال مدل های اجرایی ، محققان علوم اجتماعی باشند که نگران الگوسازی بومی ، فعالان مدنی و مؤسسات دولتی هستند که به فرهنگ به عنوان ابزاری برای تغییر اعتقاد دارند و همه فعالانی که معتقدند فرهنگ “چهارم قدرت” تحول جامعه است.
نیاز به بررسی آسیب های اجتماعی در یک دوره تاریخی
ستاری گفت: “علم سیاست در تلاش است تا جنبه های مختلف یک سیاست و نحوه تدوین و تصویب آن در یک مدل فرآیند را بررسی کند و روش های علمی سازی سیاست ها را به سیاست گذار معرفی کند.” درک تأثیرات و پیامدهای تصمیمات سیاسی ، دانش ما را در مورد جامعه افزایش می دهد. این دانش به ارائه یک تحلیل مناسب تر و واقع بینانه تر از یک سیاست کمک می کند و آن را برای سیاست های بعدی تعیین می کند.
نویسنده کتاب “حقوق زنان ایرانی و سیاست خارجی” اضافه کرد: “چگونه یک موضوع به یک برنامه فعال می رسد و چه کسی آن را در چرخه سیاست راهنمایی می کند ، چگونه پاسخ به نگرانی های عمومی و اینکه آیا پاسخ آنها کارآمد است ، سؤالات اصلی در تجزیه و تحلیل سیاست های عمومی است.”
وی ادامه داد: یکی از موضوعاتی که در زمینه سیاست های عمومی کمتر مورد توجه قرار می گیرد ، بررسی آسیب های اجتماعی در یک دوره تاریخی است. دانستن این صدمات در آن زمان ما را به سمت کمیت و کیفیت آن صدمات راهنمایی می کند و چه سیاست گذاری کاهش یافته و کنترل شده است. خارج از یک سیاست ، همان عملکردی که سیاست گذاران از اجرای آن انتظار دارند ، و نتیجه نهایی اجرای سیاست برای جامعه هدف و اجرای کوتاه مدت اجرای سیاست و اجرای طولانی مدت اجرای سیاست.
پاسخ به این سؤالات می تواند یک تحلیل جامع از تأثیر سیاست گذاری گذشته برای آینده ارائه دهد و به نظر می رسد به تغییر برخی سیاست ها کمک می کند. جامعه یک جامعه انسانی سازمان یافته نسبتاً بزرگ است که فرهنگ و فعالیتهای مشترکی در رابطه با حاکمیت و قانون دارد. اعضای جامعه وابستگی های نهادی و فرهنگی دارند که تا حدودی با سایر گروه های جوامع دیگر متفاوت است. از آنجا که رفتار اجتماعی بشر ، چه اخلاقی و چه مذهبی ، اقتصادی یا سیاسی ، تحت تأثیر فرهنگ گروه های آن قرار دارد.
وی افزود: حضور فرهنگ به معنای استفاده از نمادهایی است که از طریق آن افراد می توانند با درک معانی آنچه در ارتباط است ، روابط اجتماعی خود را از طریق زبان نمادها به عنوان سنت های جامعه یا با گذشت زمان و در روند توسعه اصلاح کنند. نمادها و ارزشهای ملی ایرانی و اسلامی در بین مردم نمایانگر یک فرهنگ غنی و پویا است که نشان دهنده خلاقیت و تنوع فرهنگی در یک کشور و ایران فرهنگی است و توجه به مؤلفه های اسلامی و ایران در برنامه ریزی که شامل هویت فکری ما خواهد بود ، منجر به پایداری جنبش ها خواهد شد.
نمونه ای از بازسازی انقلابی در ساختار فرهنگی کشور
ستاری خطاب به یک برنامه نمونه گفت و گفت: “مسئله عدالت در برنامه ریزی و جهت گیری حرکات و مأموریت ها باید نقاط کم و توجه بیشتر به کسانی باشد که نمی توانند از حقوق خود دفاع کنند ، و در نتیجه از آن به عنوان یک ارزش برای ارزیابی اقدامات دفاع می کنند.” هنگامی که کسی پذیرش و احترام به جامعه یا جامعه را انجام می دهد ، به عنوان شخصی که ارزش های خود را در نظر گرفته است ، مورد تقدیر و احترام قرار می گیرد. هنگامی که یک گروه ، که از نظر اجتماعی چیزها را تکذیب کرده اند ، توسط جامعه به عنوان افراد حاشیه نشین که از حرکت شتاب توسعه ناراحت هستند ، توسط جامعه رد و منزوی می شوند.
وی افزود: “معمولاً ، فعالیتهای اجتماعی به طور کامل قابل درک نیست مگر اینکه ما از وضعیت اعتقادات ، ارزشها ، سنت ها و فرهنگ در این فعالیتها مطلع شویم ؛ یک فرهنگ پویا و سازنده و قصد دارد در تاریخ زندگی کند. جامعه به عنوان یک سیستم عملی که از یک سیستم فرهنگی تشکیل شده و از بالاترین اهمیت برخوردار است.
ستاری گفت: یکی از اصلی ترین شعارهای انقلاب اسلامی حمایت از محروم ها و تأکید بر مشکلات آنها بوده است. این کلمه بارها در ادبیات انقلابی امام خمینی ، که ادبیات قرآن بود ، بیان شده است. از آنجا که این جامعه مذهبی و اسلامی است و فرهنگ مردم ترکیبی از فرهنگ اسلامی و ایرانی است ، با توجه به شعارهای اولیه انقلاب ، وضعیت مردم جامعه بسیار مهم است.
وی افزود: “ریاست جمهوری سالهای آخر دهه ۱۹۸۰ ، وضعیت گونه های آسیب اجتماعی نگران کننده می شود.” به طوری که رهبر عالی انقلاب شخصاً جلساتی را برای بررسی وضعیت آسیب های اجتماعی برای پیگیری موضوع برگزار می کند. مهم است که این دوره را بررسی کنیم که طبق گزارش ارائه شده به آنها ، با توجه به نیازهای امروز و فردا ، سازمان سازمان های اجرایی کشور مورد تأکید قرار می گیرد و نیاز به سیاست های عمومی در زمینه های فرهنگی و اجتماعی را تسریع می کند.
استاد دانشگاه افزود: “برنامه ریزی و شرکت در سیاست گذاری برای کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی وارد دستور کار ملی است.” خسارات اولویت به دولت حسن روحانی بر اساس نظرسنجی های رسمی مربوط به اعتیاد ، فساد اخلاقی ، طلاق ، حاشیه نشینی و نقاط بحرانی شهری اعلام می شود و این اقدامات باید بر اساس مناطق جغرافیایی خاص انجام شود و مقامات ارشد دولتی برای ارسال گزارش دقیق هر شش ماه یکبار لازم است.
وی افزود: وزارت فرهنگ و هدایت اسلامی همچنین یکی از مؤسساتی بوده است که شورای اجتماعی و فرهنگی را با گسترش همکاری های درون سازمانی و خارج از برنامه برای کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی طراحی و اجرای برنامه های خارق العاده را تشکیل می دهد.
ستاری گفت: رهبر انقلاب در اولین دیدار با رئیس جمهور و اعضای دولت سیزدهم در ماه سپتامبر بر لزوم بازسازی انقلابی در ساختار فرهنگی کشور تأکید کرد. او زمینه رسانه و فرهنگ را از یک سو ، یک دانشگاه بزرگ و از سوی دیگر ، فساد و فساد تفسیر می کند. اکنون که دولت هشت ساله حسن روحانی به پایان رسیده است ، لازم است سیاست ها و اقدامات آن دوره را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهد که با توجه به اهمیت و وضعیت فرهنگ در کشور ، وزارت فرهنگ و هدایت اسلامی با ابزارهایی مانند دبیرخانه فرهنگ عمومی ، فرهنگی و هنری و هنری ، فرهنگی و دین و فرهنگ ، هنر ، هنری ، فرهنگ و فرهنگ و فرهنگ و فرهنگ و فرهنگ و فرهنگ و فرهنگ و فرهنگ و فرهنگ و فرهنگ و فرهنگ و فرهنگ
کتاب “سوزاندن چهارم ؛ الگوی فرهنگی کاهش صدمات اجتماعی در ایران” توسط انتشارات رجال در ۴ صفحه و در هزار شماره منتشر شده است. فصل اول این کتاب در مورد اهمیت و ضرورت تحقیق در این زمینه ، فصل دوم به ادبیات تحقیق و مباحث نظری بحث می کند و در فصل سوم ، تئوری داده ها به عنوان یک روش تحقیق مورد استفاده قرار می گیرد.
فصل چهارم ، ضمن تجزیه و تحلیل داده ها ، به ارزیابی سیاست ها و قوانین از تئوری تا عمل می پردازد ، و نقش و عملکرد فرهنگ ، هنر ، دین و رسانه ها در موضوع آسیب های اجتماعی و سلامت اجتماعی در بین ایرانیان مورد بررسی قرار گرفته است ، و فصل ۵ همچنین دارای نتایج و پیشنهادات ، یافته های تحقیق ، نوآوری تحقیقاتی ، تحقیقات علمی و پژوهش است.
منبع : خبرگزاری ایرنا