منوچهر صدوقی سها با آثار و اندیشههای خود به غنای فرهنگ افزوده است
تهران- ایرنا- معاون علمی-پژوهشی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی درباره آیین هتک حرمت مقام علمی و فرهنگی منوچهر صدوقی سها گفت: وی استادی است که با آثار خود بر غنای فرهنگ و اندیشه اسلامی افزوده است. و افکار وی علاوه بر تحقیق و تالیف، در دانشگاه ها و مؤسسات علمی نیز به تدریس فلسفه و عرفان پرداخته است.
کاوه خورابه در گفتگو با خبرنگار کتاب ایرنا، درباره آیین بی احترامی به مرجعیت علمی و فرهنگی منوچهر صدوقی سها; مدرس و پژوهشگر حکمت و عرفان اسلامی که روز چهارشنبه ۲۸ دی ماه ۱۴۰۳ به همت انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار می شود، گفت: منوچهر صدوقی سها، فیلسوف، عارف، ادیب و حقوق دان; او شخصیتی چندوجهی و تأثیرگذار در عرصه های مختلف اندیشه ایرانی و اسلامی است. وی در سال ۱۳۲۷ در اردبیل به دنیا آمد و تحصیلات دانشگاهی خود را در رشته حقوق تا مقطع کارشناسی در دانشگاه تهران ادامه داد. پس از آن نزد حکیمان مشهوری چون سید محمدکاظم عصار، سید ابوالحسن رفیعی قزوینی، مهدی الهی قمشایی، علی محمد جولستانی، محمدعلی حکیم شیرازی. و… ادامه داد. وی علاوه بر تألیف کتب و مقالات متعدد فلسفی و عرفانی و تصحیح متون کهن، به تدریس در دانشگاه ها و حوزه های علمیه کشور می پردازد.
معاون علمی پژوهشی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی درباره آثار و تألیفات صدوقی سها توضیح داد: صدوقی سها تالیفات متعددی در زمینه فلسفه، عرفان و حقوق اسلامی دارد. تاریخ حکما و عرفا بعدها در ملاصدرا، شرحی جدید از نظام سبزواری، تاریخ عمومی فلسفه اسلامی به معنای عام یا حاصل تعامل علوم اسلامی و یونانی، ترجمه تحقیق ملاحند، «مجموعه منتخب از متون تفاسیر تفسیر» در هفت جلد، منتخب مجام الحکمه، رسائل برخی از مشکلات رایج الهی، شطری از نخستین امور عامه، شرح منظومه حکمت سبزواری و… از آثار اوست.
به گفته این محقق، صدوقی سها علاوه بر تحقیق و تالیف، در دانشگاه ها و مؤسسات علمی به تدریس فلسفه و عرفان نیز پرداخته است. او در مؤسسه حکمت و فلسفه ایران به تدریس فلسفه و عرفان اسلامی مشغول بود و شاگردان زیادی تربیت کرد.
خورابه با تاکید بر اینکه صدوقی سها به عنوان یکی از چهره های برجسته فلسفه و عرفان اسلامی در ایران شناخته می شود، ادامه داد: آثار و اندیشه های وی بر بسیاری از پژوهشگران و دانشجویان این حوزه تأثیر گذاشته است. وی همچنین نقش مهمی در ترویج فرهنگ مطالعه و تحقیق در حوزه های فلسفه و عرفان اسلامی داشته است. منوچهر صدوقی سها استادی است که با آثار و اندیشه های خود بر غنای فرهنگ و اندیشه اسلامی افزود و آثار و اندیشه های او برای همه علاقمندان به فلسفه و عرفان و حقوق اسلامی ارزشمند است.
آیین هتک حرمت مقام علمی و فرهنگی منوچهر صدوقی سها; مدرس و پژوهشگر حکمت و عرفان اسلامی که روز چهارشنبه ۲۸ دی ماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۵:۰۰ در سالن اجتماعات انجمن شهید مطهری (ره) برگزار می شود. آیت الله سید مصطفی محقق داماد رئیس گروه معارف اسلامی فرهنگستان علوم. محمود شالوی رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی غلامرضا اعوانی عضو دائم فرهنگستان علوم و غلامرضا امیرخانی رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران درباره جایگاه و اهمیت صدوقی سها در سپهر اسلامی، فلسفی و عرفانی ایران سخنرانی خواهد کرد.
همچنین در این مراسم جلد اول از مجموعه چهار جلدی «تاریخ عمومی فلسفه اسلامی به معنای عام یا حاصل تعامل اسلام و یونانیان» نوشته منوچهر صدوقی سها که در انتشارات انجمن میراث و مفاخر فرهنگی نیز رونمایی خواهد شد.
در بخشی از این آیین، سخنانی تصویری کوتاه درباره صدوقی سها از استاد فقید دانشگاه هاروارد؛ احمد مهدوی دامغانی برای حاضران پخش خواهد شد.
منبع : خبرگزاری ایرنا