مهربانتر از مرگ؛ وقتی روابط خانوادگی از روابط عاشقانه پیشی میگیرد
تهران- ایرنا- نویسنده کتاب «مربان از مرگ» در این اثر نشان داده است که روابط خانوادگی با رعایت قوانین و چارچوب ها می تواند از روابط عاشقانه پیشی بگیرد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، وی کتاب «مربان از مرگ» را نوشته است. ناصر پروانی موضوعی اجتماعی دارد و درباره تأثیرات عاشقانه در زندگی خانوادگی است. مقایسه، گذشت، حسادت، لجبازی و تأثیر آنها در مسیر خانواده از جمله موضوعات مهم داستان است. مهربان تر از مرگ در مورد آنها صحبت شده است. در میان اتفاقات این داستان، حادثه جراحی و پیوند قلب تاثیر زیادی در اتفاقات داستان دارد.
داستان با روایت یک زندگی عاشقانه آغاز می شود، مردی که دیوانه وار همسرش را می پرستد و او صبح سرکار رفته است. کم کم زمان می گذرد و زن بر نمی گردد. عصر همان روز متوجه می شویم که همسر این مرد در یک تصادف وحشتناک جان خود را از دست داده و اعضای بدن او اهدا شده است، اما مرد با این موضوع کنار نیامده است. او هر روز منتظر همسرش است و هر روز لباس های او را به رختشویی می برد و وانمود می کند که همسرش قرار است به خانه بیاید.
در مقدمه کتاب آمده است: بافت های بدنم درد می کند، انگار سلول به سلول علائم بیماری بدنم را پوشانده است. هر چه تلاش کردیم، علم و تجربه نتوانست بر درد ما مرهمی بگذارد تا اینکه مرگ فرا رسید و به همه دردها پایان داد. دلم برای خود واژه جدایی تنگ شده بود، جدا از واژه حسرت نرسیدن، در دهلیزهای دلم می پیچید. گمان می کنم بودن، شدن، دیدن، رسیدن، همه با نان زائد بر سفره زندگیم مهمان بودند تا اینکه مرگ آمد و همه نان های نبودن، نبودن، ندیدن و نرسیدن را به یکباره بلعید.
زور من به نابرابری ها و ناسپاسی ها و نادانی ها و بدبختی هایی که چون قاصدک در دشت پهناور روزگار ما پراکنده بود نرسید. تا این که مرگ بزرگ در یک لحظه همه را به پایان برساند.
بیهودگی به کوه های اندیشه های پیچ خورده ام می چسبد، به تارهای بافته شده گوشه دیوارهای احساسم.
از کلمه امید حرفی نمانده بود، نه الفی به احترام آرزو کلاه از سر برداشت، نه میمی به نام عشق، نه به یاد تو و نه دالی برابر دوست داشتنت.
پروانی درباره داستان خود می گوید: در مسیر داستان یک پیوند قلبی اتفاق می افتد و تاثیر زیادی در اتفاقات داستان به ویژه مشکلاتی که در زندگی زوج های جوان به چشم می خورد، می گذارد. در ابتدا داستان با مضمونی کاملا عاشقانه شکل می گیرد و ممکن است پس از مدتی در زندگی زناشویی مفهوم عشق و علاقه تغییر کند. البته این واقعیتی است که در جامعه امروز ما دیده می شود و به همین دلیل می توان داستان این رمان را بر اساس واقعیت جامعه امروزی دانست.
فرمود: در کتاب مهربان تر از مرگ سعی کردم بر مفاهیم اخلاقی مانند گذشت و همکاری زوج های جوان تاکید کنم و با قلمی رمان وار، تأثیر حسادت، مقایسه و دخالت دیگران را در روند زندگی نشان دهم. همچنین در این رمان توانستم با رعایت قوانین و چارچوب ها نشان دهم که روابط خانوادگی می تواند از روابط عاشقانه پیشی بگیرد.
بخشی از کتاب
یکی از خوشحالی های یواشکی من این بود که هر بار که کمد لباسمان را باز می کردم، نمی توانستم وسط لباس های گندمی تمیز و مرتب نگاه نکنم. بوی عطر او مرا دیوانه کرد. با اینکه تو اتاق خواب دو کمد بود و منطقاً هر کمد باید یکی می بود، اما جفت کمد مشترک بود. نمی دانم پیراهن و گندم من چه لحظات عاشقانه ای را در تنهایی تجربه کردند که درهای این کمدها بسته شد و فضا تاریک شد.
یک کت شلوار سرمه ای با یک پیراهن سفید با راه راه های آبی کم رنگ برداشتم و روی تخت بهم ریخته دوست داشتنی مان انداختم.
سریع لباس پوشیدم چندین پیراهن بود که باید به خشکشویی می بردم. سعی کردم خودم لباس های گندمی را اتو کنم.
البته در مجموع لذت استشمام عطر لباس هایش را که در اتوکشی چند برابر می شد با چیزی عوض نمی شد.
کتاب مربان از مرگ در ۱۴۴ صفحه منتشر شده است. این کتاب هفدهمین اثر پروانی است.
این کتاب در سال ۱۴۰۰ منتشر شد و با استقبال مخاطبان به چاپ ششم رسید. در سال ۱۴۰۱ به صورت کتاب مصور توسط ایران صدا و به خوانش بهروز رضوی منتشر شد و سال گذشته توسط دنیا شحمتی به انگلیسی ترجمه شد و تمام عواید حاصل از فروش آن صرف تهیه لوازم التحریر برای کودکان بی بضاعت شد.
منبع : خبرگزاری ایرنا