علم و دانش

مکانیک شیرازی دستگاه کاهش ۲۰ درصدی سوخت خودروها را اختراع کرد

شیراز-ایرانا- قاسم کاظمی ، مکانیک پیشگام شیرازی ، پس از پنج سال چرخاندن موتورهای بنزینی ، راهی برای قطع پمپ بنزین از جیب ایران پیدا کرده است. اختراع “Azarakhsh” با ثبت ملی نه تنها ۵ ٪ مصرف سوخت خودرو را کاهش می دهد ، بلکه قول می دهد دود سفید را با دود اگزوز سیاه جایگزین کند. گامی که می تواند سالانه میلیاردها دلار از خانواده ها و منابع ملی صرفه جویی کند.

اگرچه صنعت خودروسازی ایران در کاهش مصرف سوخت پیشرفت هایی داشته است ، طبق گفته های ایرنا ، اتومبیل های جدید هنوز در خیابان ها و جاده ها در خیابان ها و جاده ها وجود دارند. این اتومبیل های فرسوده در راه بهینه سازی مصرف انرژی و محافظت از محیط زیست یک چالش جدی هستند.

۵ سال اختراع

قاسم کاظمی ، مکانیک شیرازی با ۵ سال تجربه در خودرو و تکمیل دوره های تخصصی در ایران و سایر کشورها ، وسیله ای را برای کاهش بنزین و سوخت دیزل با ترکیب دانش علمی و تجربه عملی خود اختراع کرده است.

وی در مصاحبه ای با IRNA گفت: “ایده ساخت دستگاه مصرف سوخت از سال ۴ در ذهن من بوده است. پس از پنج سال تحقیق و سه سال فرآیند ثبت نام ، این دستگاه به نام” Azarakhsh “ساخته شد و می تواند بر روی تمام بنزین و دیزل اتومبیل نصب شود.

کاظمی در مورد مکانیسم دستگاه توضیح داد: لایتنینگ یک واحد کنترل الکترونیکی پیشرفته (ECU) است که به موتور ماشین متصل می شود. این دستگاه عملکرد موتور را در یک لحظه با استفاده از الگوریتم های هوشمند و هماهنگ سازی ECU اصلی تجزیه و تحلیل می کند.

وی افزود: این سیستم دارای دو کارکرد کلیدی است ، از جمله تنظیم دقیق زمان جرقه (Eunus و Rhythard) برای بهینه سازی احتراق سوخت و کنترل هوشمندانه سمپاشی سوخت و زمان نیاز واقعی موتور ، و این دو مکانیسم در ترکیب باعث افزایش کارایی موتور می شوند.

دستاوردهای قابل توجه فناوری بومی

به گفته مخترع ، آزمایش های میدانی نشان داده اند که رعد و برق می تواند میزان مصرف سوخت بنزین را تا ۵ ٪ کاهش دهد ، باعث افزایش راندمان موتور ، کاهش آلاینده هایی مانند CO2 و NOX شود و همزمان عمر مفید موتور را افزایش دهد.

کاظمی بر نوآوری بی سابقه این اختراع تأکید کرد: “این دستگاه در کد ۲ در ثبت اختراع ایران ثبت شده است و نشانگر عدم وجود نمونه های داخلی یا خارجی مشابه قبل از آن است.” آزاخش می تواند در اقتصاد انرژی ، محیط زیست و حمل و نقل کشور تغییر کند.

عواقب مثبت اقتصادی و زیست محیطی

مخترع شیرازی در مورد مزایای گسترده این فناوری گفت: “با نصب این دستگاه ، میلیون ها لیتر سالانه مصرف سوخت را صرفه جویی می کنند ، هزینه سفر برای رانندگان کاهش می یابد ، آلودگی هوا کاهش می یابد و هزینه های نگهداری خودرو کاهش می یابد.”

چشم انداز تولید انبوه

کاظمی از آماده سازی برای تولید انبوه دستگاه خبر داد و گفت: آزراخش علاوه بر حق ثبت اختراع مجوزهای تولیدی لازم را نیز دریافت کرده است. برای راه اندازی خط تولید در شهر صنعتی شیراز ، به ۵ میلیارد ریال سرمایه اولیه نیاز داریم که امیدواریم از طریق تسهیلات بانکی ارائه شود.

وی ادامه داد: با راه اندازی این واحد تولید ، حداقل ۵ نفر برای اشتغال مستقیم ایجاد می شوند. ما همچنین به دنبال همکاری با شرکت های بین المللی برای توسعه این فناوری هستیم.

در پایان ، مکانیک پیشگام ابراز امیدواری کرد که اختراع آن می تواند در حفظ منابع انرژی ملی و بهبود کیفیت هوای کلانشهر کمک کند.

منبع : خبرگزاری ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا