نمایشگاه کتاب تهران درهای گفتگو و همکاری بین کشورها را باز میکند
Tehran- Irna- رئیس نمایشگاه 36th Book Tehran ، حضور رسمی عراق به عنوان میهمان ویژه ، ظرفیت دیپلماسی فرهنگی این نمایشگاه را توصیف کرد و گفت: نمایشگاه کتاب تهران می تواند درهای گفتگو و همکاری بین کشورها را باز کند.
به گفته گزارشگر فرهنگی ایرنا ، موهسن جاوادی روز چهارشنبه ، ۹ ماه مه ، در مراسم افتتاحیه نمایشگاه بین المللی کتاب بین المللی تهران ، وی اظهار داشت: این رویداد نه تنها ویترین برای صنعت نشر بلکه آینه ای از نگرانی های فرهنگی ، ظرفیت های ملی و افق های بین المللی است.
وی افزود: روند تهیه این نمایشگاه در فوریه سال گذشته آغاز شد ، با این آمادگی گسترده با کلاس انتشارات و سایر مؤسسات فرهنگی مربوط به ثبت ۲ ناشران داخلی و خارجی ، از جمله ۲ ناشر تهانی و چهار استان ، نشانگر اعتماد به نفس و تعلق ناشران به نمایشگاه و اهمیت آن در چرخه فرهنگی کشور.
وی افزود: در این دوره بیش از ۶۰۰۰ کتاب در دو بخش در دو بخش و دو بخش ارائه شده است که از این تعداد ۱۶۰۰ نسخه اول و حدود ۶۰۰۰ عنوان منتشر شده در سال ۶ ، مانند تحرک انتشارات ایران ، در حالی که بسیاری از صنایع در رکود هستند.
جاوادی ادامه داد: در بخش مجازی ، ۶۰۰۰ عنوان کتاب الکترونیکی ارائه شده است که یک دستاورد بی نظیر در تاریخ نمایشگاه است ، نشانه تلاش ما برای عدالت فرهنگی و دسترسی منصفانه به همه هموطنان ، به ویژه در مناطق پایین.
معاون وزیر فرهنگ تأکید کرد: “رویکرد اصلی ما در این دوره انتقال مسئولیت های اجرایی به طبقه انتشارات بود ، این تغییر فقط یک جابجایی اداری نیست بلکه یک تمرین در دموکراسی فرهنگی است.”
وی به حضور بیش از ۵ متقاضی خارجی برای دریافت غرفه ، مشارکت ناشران از کشورهای مختلف و حضور رسمی عراق به عنوان مهمان ویژه این رویداد به عنوان ظرفیت دیپلماتیک نمایشگاه کتاب اشاره کرد و گفت که درهای گفتگو ، همدلی و همکاری با سایر کشورها از طریق این رویداد باز می شود.
جاوادی گفت: “برای اولین بار ، این برنامه اجرا شد ، برنامه ای برای تقویت رابطه ناشران ایرانی با بازارهای بین المللی کتاب که به خوبی مورد استقبال قرار گرفت. در همان زمان ، بخش تخصصی انتشار فناوری ها برای اولین بار برای ارائه منطقه ای برای معرفی نوآوری ، ابزارهای هوشمند و راه حل های تکنولوژیکی برای انتشار ، راه اندازی شده است.
وی افزود: “در زمینه حمایت از خرید کتاب ، ما یارانه کتاب را ۵ ٪ برای حمایت از مصرف کنندگان فرهنگی افزایش داده ایم. این یارانه ها مورد هدف قرار گرفته و از طریق وسایل الکترونیکی.” معلمان دانش آموزان و خانواده ها اولویت اصلی این امکانات بوده اند.
جوادی افزود: حضور فرهنگ ، هنر و دانشگاه در این نمایشگاه نه تنها فضای نمایشگاه را پویاتر می کند ، بلکه گفتمان فرهنگی جامعه را نیز عمیق تر می کند. امسال ما فضاها و برنامه های ویژه ای را برای این عزیزان فراهم کرده ایم که به آنها احترام بگذارند ، به آنها اجازه می دهیم از فضای نمایشگاه بیشتر لذت ببرند.
وی ادامه داد: همراه با فعالیت های فروش و عرضه امسال ، نزدیک به دو هزار جلسه علمی و تخصصی به دبیرخانه نمایشگاه ارسال شده است. این آمار گواهی بر لزوم جامعه ما برای گفتگو و تعامل از این فرصت برای نقد و شکل دادن به تجزیه و تحلیل و شکل دادن به افق های فکری آینده است.
رئیس نمایشگاه کتاب سی و یکم تهران گفت: “ما فقط به دنبال تکرار تجربیات گذشته در این نمایشگاه نبوده ایم ، بلکه ما سعی کرده ایم این نمایشگاه را به بستری برای تعامل بین مخاطبان ایرانیا ، فناوری و جامعه فرهنگی تبدیل کنیم ، درک ضرورت اصلاحات فرهنگی از نمایشگاه کتاب برای بازخوانی کتاب و فرهنگ و صنعت و صنعت و جامعه و جامعه
بدون نمایشگاه ، تهران کارهای چندانی ندارد
رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشی های تهران همچنین گفت که بدون نمایشگاه ، تهران ارتباط چندانی با افزایش قیمت کتاب نخواهد داشت و همچنین مقاومت معافیت مالیاتی کشور برای اجرای معافیت مالیاتی ناشران ، روزهای دشواری را برای ناشران ایجاد کرده است.
ابراهیم کریمی وی افزود: گسترش بهترین کتابهای فروش بهترین ناشران سالهاست که تحت تأثیر فعالیت های ناشران قرار گرفته است. در اتحادیه شعار وجود دارد که ما از کتاب چیزی نمی خواهیم.
وی اظهار داشت که این شورا باید با هماهنگی وزارت آموزش و پرورش و وزارت دارایی برگزار شود تا بتواند راه حلی برای مشکلات پیدا کند.
وی با اشاره به مشکلات کلاس ، به رئیس مجلس مشاوره اسلامی و وزیر فرهنگ و هدایت اسلامی گفت: “در سالهای اخیر و در چنین دوره ای ، سخنان خود را شنیده ایم و قول داده ایم که مشکلات را حل کنیم ، اما پس از نمایشگاه ، مسائل فراموش شد.”
کریمی ابراز امیدواری کرد که یک گروه کاری از محافل و سازمان های مرتبط برای رسیدگی به این مسائل تشکیل شود.
با نویسندگان ، خدا و پیامبران را به رسمیت شناختیم
احمد فاکاک البدرنی وزیر فرهنگ و جهانگردی عراق نیز در مورد سازندگان کتاب گفت: کسانی که حقیقت را برای مردم و کسانی که همراهان عقل ، اندیشه ، اندیشه و وجدان انسانی هستند ، نوشتند و هر روز و مکان با افکار خود هستند. اگر اینگونه نبودند ، جهان نابود می شد ، و اکنون ، مانند گذشته و در گذشته ، جریان های قوی جوهر نابود می شدند و فقرا را از بین می برد.
وی گفت: به لطف نویسنده نویسنده زندگی با عزت زندگی بشر ، وی ادامه داد: لازم به ذکر است که در نمایشگاه کتاب ، ما باید نه تنها روی کتاب بلکه بر عقل و اندیشه تمرکز کنیم. ما از طریق آثار آنها با نویسندگان قبل از دوره صحبت می کنیم. اگر این برای نویسندگان نبود ، ما خدا را نمی شناختیم و با آنها بود که ما پیامبران و بزرگان دوره های مختلف را می شناختیم.
آنها با اشاره به ابن سینا ، ابن خلدون ، دانشمندان و شمس تبریز و شعار مولوی که آموزش داده می شدند ، گفتند: “اگر اینگونه نبودند ، ما افکار صالح را نمی دانستیم.” با تکامل علم ، کتاب ساده و ساده از بین می رود ، اما ما باید به کتابهای معمولی احتیاج داشته باشیم.
وزیر فرهنگ و گردشگری عراق ، با بیان اینکه نویسندگان زندگی محترم برای انسان ایجاد شده اند ، گفتند: “نویسندگان هرگز نخواهند مرد و نام آنها همیشه زنده است و در بین مردم وجود دارد.”
سی و یک نمایشگاه بین المللی کتاب بین المللی تهران در مراسمی که در آن برگزار شد محمد بانگر غالیباف سخنران مجمع مشاوره اسلامی ، عباس صالبی وزیر فرهنگ و هدایت اسلامی و … افتتاح شد.
این رویداد از ۱-۸ مه ۲۰۰۹ با شعار “خوانده شده برای ایران” در مسجد امام خمینی برگزار می شود و هر روز از ساعت ۹ صبح تا ۶ بعد از ظهر برای مخاطبان باز است.
همچنین ، نمایشگاه کتاب سی و دوتایی book.icfi.ir نگه داشته شده است
منبع : خبرگزاری ایرنا