سیاست

نمایندگان مخالف وزیر پیشنهادی نفت چه گفتند؟

به گزارش ایرنا، در ابتدای این جلسه «سید اسماعیل حسینی» نماینده شیراز و زرقان مخالف وزیر پیشنهادی نفت گفت: کابینه‌ای که به مجلس معرفی شده، مجموعه ای از همه سلیقه‌ها است، اگرچه انتقاداتی به برخی از وزرای پیشنهادی وجود دارد. برخی از انتقادات به کارنامه و برنامه ضعیف و برخی دیگر به مشکلات امنیت ملی آن‌ها است.

وی بیان‌داشت: هر کس که در چارچوب نظام باشد و هر فردی که هدفش کاهش مشکلات مردم و تحقق اهداف جمهوری اسلامی ایران باشد، مخلص وی هستیم. مهم نیست که اصلاح‌طلب باشد یا اصول‌گرا. اما موضوع کسانی که مواضع مکرر ضد امنیت ملی داشتند متفاوت است.

حسینی ابراز امیدواری کرد دولت وفاق ملی با حضور همه سلایق مختلف ذیل نظام شکل بگیرد و ما نیز خود را موظف به حمایت گسترده از دولت می‌دانیم.

وی افزود: آقای پزشکیان اشاره کرد که برنامه او همان برنامه هفتم توسعه است و انتظار بود برنامه اجرایی و عملیاتی ارائه می‌داد که توسط مجلس قابل ارزیابی و نظارت باشد. به همین علت در برنامه‌های وزرا حساسیت بیشتری به خرج می‌دهیم تا برنامه‌های آنان قابلیت نظارت داشته باشد.

این نماینده مجلس تصریح‌کرد: درباره وزیر پیشنهادی نفت باید بگویم وزارت نفت قلب تپنده اقتصاد ایران، موتور محرکه کشور و پیشران اقتصادی است. موضوع وزارت نفت ملی و فراتر از مباحث منطقه‌ای و سازمانی است.

وی خاطرنشان‌کرد: اگر این وزارتخانه به مشکل بخورد، نه تنها دولت که جمهوری اسلامی را با مشکل مواجه می‌کند. دشمن بخش زیادی از توان خود را برای تحریم این حوزه قرار داده است. 

حسینی تاکید کرد: به عنوان مخالف ثبت نام کردم تا دغدغه‌های متخصصان صنعت نفت نسبت به برنامه وزیر پیشنهادی را بیان کنم. وزیر پیشنهادی نفت به احتمال زیاد از این مجلس رای اعتماد خواهد گرفت، اما نکاتی که مطرح می‌شود در جهت کمک به شما و دولت است.

مهم‌ترین چالش‌های وزارت نفت

نماینده مخالف وزیر پیشنهادی نفت درباره مهم‌ترین چالش‌های فعلی وزارت نفت گفت: ناترازی انرژی، تلاش بازیگران منطقه‌ای برای حذف ایران از معادلات انرژی منطقه، عدم تکمیل زنجیره ارزش افزوده، عدم شفافیت درآمد – هزینه در وزارت نفت و عدم رضایت کافی و خروج نیروی انسانی توانمند از بدنه وزارت نفت از چالش‌های این بخش است.

وی اظهار داشت: در برنامه وزیر پیشنهادی، عدم پرداختن به چگونگی اجرا و دست یابی به اهداف مطرح شده، برنامه‌ها یا به صورت کلی اشاره شده یا ملاحظات اجرایی آن اعلام نشده است، همچنین نگاه سنتی به مدیریت صنعت نفت، مشخص نبودن برنامه برای دستیابی به فناوری نوین به چشم می‌آید.

حسینی تاکید کرد: هم اکنون ناترازی گاز به روزانه ۲۵۰ میلیون متر مکعب رسیده است، در حالی که بهترین رکورد تولید گاز پایدار در کشور یک میلیارد متر مکعب در روز است که به دلیل افت فشار در میادین گازی رو به کاهش است.

وی خاطرنشان‌کرد: طبق برنامه وزیر پیشنهادی، ۲۰ میلیارد دلار برای اجرای طرح فشار افزایی میدان گازی پارس جنوبی، ۱۵ میلیارد دلار برای توسعه میدان‌های گازی کشور، پنج میلیارد دلار برای جمع‌آوری گازهای مشعل و ۷۲ میلیارد دلار برای نگهداشت و توسعه میادین نفتی در نظر گرفته شده که در مجموع نیاز به ۱۲۵ میلیارد دلار است که تامین این حجم از منابع جای سوال دارد. علاوه بر آن برنامه زمانبندی برای اجرای برنامه‌ها نیز مشخص نیست.

وی تصریح کرد: درباره ایجاد سامانه مدیریت هوشمند انرژی فقط به کلی‌گویی بسنده شده است. درباره تاسیس سازمان بهینه سازی و مدیریت راهبردی انرژی که از الزامات قانون برنامه هفتم است باز به کلی گویی بسنده شده و اقدامات اجرایی وزارت نفت تشریح نشده است.

این نماینده مجلس گفت: راجع‌به بهینه سازی مصرف انرژی و کاهش شدت انرژی نیز هدفگذاری کمی و ساز و کار مشخص برای تحقق آن اشاره نشده است که فرصت نظارت را از مجلس سلب می‌کند، در حالی که طبق برنامه هفتم وزارت نفت مکلف به ارائه گزارش اقدامات به صورت ۶ ماه یک‌بار به مجلس است. رویکرد و جهت گیری وزارت نفت در مورد توسعه و احداث پتروپالایش‌ها به خوبی تبیین نشده است.

وی افزود: با وجود تاکید قانون برنامه هفتم، برنامه مشخصی از جمله اصلاحات ساختاری و فرایندی مورد نیاز برای شفاف‌سازی درآمد-هزینه ارائه نشده و فاقد جزئیات است. اما در ارتباط با نگهداشت و جذب سرمایه انسانی توانمند برنامه اجرایی ارائه نشده است. زمانی نفت از نخستین انتخاب‌های نخبگان کشور بود.

وی افزود: انتظار است جذب و ارتقای افراد در زیرمجموعه‌های وزارت نفت بر مبنای شایستگی و توانمندی باشد. انتظار می‌رود تیم معاونان و مدیران شما نگاه توسعه‌محور داشته باشند و رفع ناترازی‌های موجود همه متاثر از توسعه است.

حسینی خاطرنشان‌کرد: پرونده کرسنت در حال رسیدگی است. کرسنت در وزارت نفت چیزی شبیه برجام در وزارت امور خارجه است. از وزیر پیشنهادی تقاضا دارم این موضوع را دنبال کند تا حقی از ملت ضایع نشود. 

این نماینده مجلس افزود: همان‌طور که می‌دانید وزارت نفت به عنوان بزرگ‌ترین بخش درآمدزای ارزی کشور همواره به عنوان بزرگ‌ترین پایگاه نفوذ سیاسیون بوده است و از این نظر نیاز به مراقبت جدی دارد و انتظار است شما وزیر جناب آقای دکتر پزشکیان باشید با شخصیتی مستقل، جسور و قوی.

وی تاکید کرد: ضمن اعلام حمایت همه جانبه از دولت، مجلس این دغدغه‌ها را پایش و پیگیری خواهد کرد.

برنامه وزارت نفت باید مبتنی بر آمایش سرزمینی باشد

«هادی محمدپور» دیگر نمایده مخالف وزیر پیشنهادی نفت در نشست صحن علنی امروز سه شنبه مجلس شورای اسلامی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در بازدید از نمایشگاه نفت اظهار داشت: ایشان با انتقاد از واردات بنزین با توجه به منابع مختلف نفتی کشور گفتند به چه دلیل مذاکره برای حضور یک بخش خصوصی در صنایع بالادستی نفت سه سال باید طول بکشد؟

وی خطاب به اشاره به سوابق پاک‌نژاد وزیر پیشنهادی نفت، اعلام کرد: شما از جنس صنعت نفت هستید، اما مردم از شما انتظاراتی دارند. شما از مناطق محروم کشور آمده اید و به طور قطع شایستگی هایی دارید که یکی از کلیدی ترین وزارت خانه ها به شما داده شده است. اکنون زمان آزمون و خطا نیست، در برنامه ارائه شده شما، راهبردی در حوزه انرژی های تجدیدپذیر نیست و وزارت نفت فقط متولی استخراج و فروش نفت در نظر گرفته شده است.

نماینده مردم گناباد و بجستان در مجلس گفت: کشور امروز با ناترازی انرژی در بخش های خانگی و صنایع روبه‌روست. آقای پاک نژاد توجه به محیط زیست بسیار مهم است، صنعت نفت هیچ گاه خود را مبتنی بر توسعه پایدار برنامه ریزی نکرده است. آقای پاک نژاد! از منابع آبی بدون توجه به بازیافت آن استفاده می کنید و مردم مناطق نفت خیز به آن اعتراض دارند.

وی خاطرنشان‌کرد: باید برنامه محرومیت زدایی شرق کشور را داشته باشید، باید برنامه شما مبتنی بر آمایش سرزمینی باشد، همچنین اصلاح روابط مالی وزارت نفت با دولت باید از برنامه های شما باشد. بدهی انباشته شرکت نفت و نبود نهاد مستقل از شرکت نفت از مشکلات این صنعت است.

محمدپور بیان‌داشت: ما از کشورهای منطقه در صنعت نفت عقب مانده ایم. مسئولیت این عقب ماندگی با کیست؟ برای رفع آن باید از جوانان خوش فکر استفاده کرد نه از کارشناسان خارجی.

وی تاکید کرد: شما سیاست قیمتی و غیر قمیتی شفافی در حوزه بنزین ندارید، آیا دنبال حذف کارت سوخت هستید؟ برای اصلاح قیمت حامل های انرژی چه برنامه ای دارید؟ برای کمبود گاز در زمستان چه برنامه ای دارید؟ بنده در برنامه شما هیچ راهبرد مشخصی برای استفاده از قانون اصلاح الگوی مصرف ندیدم.

این نماینده مجلس افزود: آقای پاک نژاد کشور در برهه اقتصادی مهمی قرار دارید، شما سوابق خوبی در بخش نفت دارید، اما آیا این سوابق شما تناسبی با ناترازی انرژی دارد؟ مردم ایران از شما پوست اندازی در وزارت نفت را می خواهند و باید از جوانان استفاده کنید.

وی ادامه‌داد: اقتصاد کشور ما چه بخواهیم و چه نخواهیم  -با وجود آنکه نباید باشد-  وابسته به نفت است. با توجه به نقش ایران در سازمان های بین المللی آیا می توانید از منافع ایران دفاع کنید؟ کشاورزی تعطیل شده و سوخت به ماشین آلات کشاورزی نمی رسد. در تابستان برق و در زمستان گاز نداریم. اگر در کشور قاچاق سوخت داریم، گناه کشاورز و راننده و کامیون دار چیست؟ کمبودانرژی گلخانه ها را نابود کرده است.

نماینده مردم گناباد و بجستان در مجلس گفت: در حوزه کشاورزی که اکثر موتورهای کشاورزی با گاز کار می کنند، دچار مشکل هستیم. لذا خواهشمند است به کشاورزان تسهیلات بدهید تا از انرژی خورشیدی استفاده کنند. برای ساخت راه های روستایی و جاده ها، به بخش تولید قیر توجه کنید. موضوع راه ها باید در کشور در اولویت قرار گیرد. روستاها خالی از جمعیت شده و باید به روستاها توجه جدی شود.

به گزارش ایرنا، «محسن پاک‌نژاد» متولد ۱۳۴۵ در تهران و دانش‌آموخته کارشناسی مهندسی برق از دانشگاه تهران و کارشناسی ارشد مهندسی صنایع از دانشگاه صنعتی امیرکبیر است. وی فعالیت شغلی خود را از ابتدای دهه ۱۳۷۰ در وزارت نیرو آغاز کرد.

وی از سال ۱۳۹۷ تا سال ۱۴۰۰ معاون وزیر نفت در نظارت بر منابع هیدروکربوری بوده است.

وزیر پیشنهادی نفت دولت چهاردهم فعالیت کاری خود را از ابتدای دهه ۱۳۷۰ در وزارت نیرو آغاز کرد. از سال ۱۳۷۶ تا ۱۳۷۷ به‌عنوان مشاور وزیر نفت و رئیس ستاد نظارت بر سوخت‌رسانی وزارت نفت و از سال ۱۳۷۷ تا ۱۳۷۹ به‌عنوان مدیر طرح توسعه میدان‌های گازی فعالیت کرد و در سال ۱۳۷۹ به‌عنوان مدیرکل نظارت بر صادرات مواد نفتی و بازرسی فنی وزارت نفت منصوب شد.

منبع : ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا