نهمین پایتخت کتاب ایران؛ از خیران بیرقیب تا فعالیتهای بینالمللی کتابدوستان اوز
شیراز – ایرنا – اوز کوچکترین شهر پایتخت ایران است و فارس اولین استان است که دو بار عنوان را کسب می کند. آنچه نام شهر را به همراه کتاب ساخته است ، فعالیت های اصلی و گسترده خواندن تبلیغاتی است.
به گفته خبرنگار IRNA ، شهر اوز مرکز شهر نوظهور اوز است که پنج سال قبل از لارستان مستقل شد ، ۶۰۰۰ نفر جمعیت دارد و اکنون کوچکترین شهر پایتخت کتاب ایران است.
این شهر که توانسته است از بین پنج شهر متقاضی عنوان قهرمانی را کسب کند ، پیش از این عناوین خلاقانه و کتاب دوستانه شهر را به دست آورده است ، و در همان سالها مقامات فرهنگی این شهر معتقد بودند که مقامات فرهنگی این شهر معتقدند که مقامات فرهنگی این شهر معتقد بودند که در همان سالها. اوز هیچ ارتباطی با پایتخت کتاب ایران ندارد.
فعالیت های جشنواره پایتخت جشنواره کتاب در اوز یک دهه بوده است -و امسال ، این شهر کوچک سرانجام موفق شد کتاب یک کتاب ایرانی را به دست بگیرد.
کسب اوز به عنوان پایتخت کتاب پایه و اساس توسعه فرهنگی فارس است
مدیر کل فرهنگ و راهنمایی اسلامی در مورد این موقعیت عالی گفت: دسترسی اوز به این عنوان ارزشمند ، توسعه و پیشرفت دیگری از فارس را ایجاد می کند.
مهدی رنجبر اظهار داشت: اوز نمادی از یک دهه تداوم و پایداری در ترویج کتاب و خواندن است و می تواند به عنوان الگوی نقش خوبی برای سایر شهرها در نظر گرفته شود.
وی گفت: خواندن پایه و اساس رشد و تعالی فرهنگ عمومی جامعه است و افزود: “سیاست های عدم تمرکز فرهنگ و دستگاه های فارسی است و این نقش ارزشمندی در باروری استعدادهای فرهنگی و هنری دارد.”
نگاهی به ویژگی های سرمایه نهمین کتاب ایرانی بیندازید
ممکن است از شما بپرسید که چه ویژگی های این شهر کوچک جنوب فارس که توانسته اند پایتخت ایران شوند.
کتاب و خواندن کتاب و خواندن اوز بیش از نیم قرن است و شکل گیری انجمن کتابخانه های عمومی شهر به پنج سال برمی گردد ، زیرا این پیشگام انجمن در بین شهرهای فارس و کشور بوده است.
فعالیت جسورانه یکی از این ویژگی ها است ؛ محمد حسین فیروزی ، مدیر کل کتابخانه های عمومی فارس ، به ایرنا گفت: “کار کتاب در زمینه اوز را نمی توان با سایر شهرها مقایسه کرد ؛ زیرا همه کتابخانه های عمومی در این شهر خوب هستند.
به گفته وی ، علاوه بر چهار کتابخانه در شهر ، که همه آنها خیریه هستند ، دو نفر در دست ساخت هستند و کودکان و نوجوانان توسط نیکوکاران ساخته می شوند ، دومی با یک متری ۲ عدد تقریباً ده و به زودی مجهز و بهره برداری می شوند.
اما نیکوکاران اوز برای ترویج کتاب و خواندن نه تنها به تهیه زیرساخت ها بلکه در وقایع فرهنگی در این زمینه نیز محدود نمی شوند.
وی خاطرنشان کرد: هنگامی که زمین لرزه به برخی از ساختمانهای اوز آسیب رساند ، نیکوکاران این شهر منتظر نبودند تا مقامات دولتی عمل کنند و کتابخانه های عمومی پیشرفته را انجام دهند.
پنج سال پیش ، هنگامی که این زمین لرزه به برخی از ساختمانهای اوز آسیب رساند ، این شهر منتظر نبود تا مقامات دولتی عمل کنند و کتابخانه های پیشرفته عمومی را انجام دهند.
تنوع بالای فعالیتهای مبتنی بر کتاب ویژگی دیگر نهمین پایتخت کتاب ایران است. به گفته مدیر کل کتابخانه های عمومی فارس ، فعالیت های فرهنگی این کتاب در شهر بسیار متنوع است و رویدادهای این منطقه محدود به گروه های سنی کودکان و دانش آموزان نیست ، بلکه مردان ، زنان و شرکت کنندگان مسن در این رویدادها است.
وی با اشاره به پیشینه فرهنگی این شهر گفت: “این کتاب در فرهنگ اوز و اسناد تاریخی از رویدادها و رویدادهای مبتنی بر کتاب محور شهر ، تمدن را بازی می کند.”
محبوب بودن مشخصه توجه اوز مطمئناً در انتخاب آن به عنوان پایتخت کتاب ایران بسیار مؤثر است. به عنوان مدیر کل کتابخانه های عمومی فارس ، سازمان های دولتی در فعالیت های کتاب و خواندن رقبای محبوب دارند و تلاش های مردم در این زمینه جذاب است.
فیروزی گفت: مربیان و تسهیل کنندگان در کتابخانه های عمومی و آموزش فعالیت می کنند.
فعالیت های بین المللی کتابفروشی اوزی یکی دیگر از ویژگی های توجه شهر است. مدیر کل کتابخانه های عمومی فارس گفت: “آنچه بسیاری از مردم اوز و نیکوکاران در کشورهای خلیج فارس کار می کنند نیز اقدامات ارزشمندی را برای تقویت کتاب و خواندن در کشورهای منطقه انجام داده اند.”
کتاب ؛ محور توسعه اوز
شهر اوز پیشینه فرهنگی طولانی دارد و به گفته مقامات ، توسعه آن روی کتاب متمرکز خواهد شد.
مدیر کل کتابخانه های عمومی فارس همچنین معتقد است که مرکزیت کتاب در توسعه شهر اوز به معنای واقعی کلمه مشهود است و به مقامات استانی و ملی نیاز دارد تا توجه ویژه ای به آن داشته باشند.
مرکزیت کتاب در توسعه شهر اوز به معنای واقعی کلمه هوویدا است
فیروزی گفت: “فعالیتهای خلاقانه کار محبوب اوز در زمینه فعالیتهای مبتنی بر کتاب موفق شده است و این شهر می تواند الگویی برای سایر شهرهای کوچک کشور باشد.”
به گفته وی ، مقامات برای راه اندازی کتاب های جدید و خواندن پروژه ها در شهر باید بیش از مردم باشند.
به گفته ایرنا ، در فراخوان نهمین پایتخت کتاب ایران ، پنج شهر از سراسر کشور متقاضی این عنوان بودند و در پایان داوری ، شهرهایی از غرب آذربایجان ، اصفهان ، قزوین ، فارس ، گیلان و مازندران به مرحله نهایی پایتخت کتاب ایرانیا رسیدند و اوز برای سال معرفی شد.
منبع : خبرگزاری ایرنا