کتاب و ادبیات

نویسنده سوری: از طریق فیسبوک با جایزه فلسطین آشنا شدم

تهران- ایرنا- نویسنده کتاب «احراس العوده» از سوریه برگزیده نخستین دوره جایزه جهانی ادبیات فلسطین گفت: از طریق پیامی در فیسبوک با این جایزه آشنا شدم.

آدریانا ابراهیم یکی از برگزیدگان بخش داستان کودک نخستین دوره جایزه ادبیات جهان فلسطین در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا اظهار داشت: قلم همان است که ارتعاشات روح انسان را می کشد و اتفاقاتی که ما در آن هستیم. تجربه امروز بلافاصله در صفحات سفید ظاهر می شود.” اهل قلم رنج مردم غزه و جنوب را به تصویر می کشند و می نویسند که مقاومت از قهرمانی ها و پیروزی ها چه می برد. در جبهه رسانه و جبهه جنگ روانی، قلم نویسندگان بیدار می ماند و دروغ های صهیونیست ها را افشا می کند.

وی افزود: ترور بسیاری از نویسندگان و اندیشمندان به دست اسرائیل در طول تاریخ گواه قطعی این است که با وجود تلاش مستمر و مذبوحانه برای تحریف واقعیت ها، ادبیات در جلب توجه جهانیان به موضوع فلسطین و خدمت به آن بسیار موثر است. مسئله فلسطین زخمی بر وجدان انسان است و من از کودکی آن را درک کرده ام. بنابراین خون این زخم باید بر صفحات من جاری می شد.

انتخاب آثار قوی و ترجمه این آثار به تمام زبان‌های دنیا و همچنین شرکت در تمامی نمایشگاه‌های کتاب عربی و بین‌المللی راهی برای گسترش دامنه مخاطبان جهانی است.ابراهیم با بیان اینکه از طریق پیامی در فیسبوک با جایزه فلسطین آشنا شدم، تاکید کرد: مسابقات ادبی به طور کلی انگیزه ای برای بسیاری از افراد برای نوشتن است. بنابراین، جایزه جهانی ادبیات فلسطین، نویسندگانی را که موضوع فلسطین را در دل دارند تشویق می کند تا با تمام احساسات و توانایی های خود درباره آن بنویسند.

وی افزود: قلم سلاح نویسندگان در جنگ نرم با صهیونیست هاست. بنابراین برگزاری جوایز انگیزه ها و نیروها را بالا می برد و از این سلاح ها علیه کسانی استفاده می کند که سعی در کتمان و تحریف حقایق دارند.

به گفته وی، انتخاب آثار قوی و ترجمه این آثار به تمام زبان‌های دنیا و همچنین شرکت در تمامی نمایشگاه‌های کتاب عربی و بین‌المللی راهی برای گسترش دامنه مخاطبان جهانی است.

این نویسنده اهل سوریه ادامه داد: برگزاری کارگاه های ادبی با موضوع فلسطین نقش زیادی در افزایش تولید آثار ادبی دارد و به ایجاد رقابت با محتوای اضافی برای موضوع فلسطین کمک می کند. به این ترتیب کتابخانه های فلسطین نیز با آثار فراوانی که از چارچوب مسابقات سنتی فراتر می رود، غنی می شود که معمولاً با سه اثر برتر ختم می شود و بسیاری از آثار خوب در این مسیر نادیده گرفته می شوند. به عنوان مثال، اگرچه بیش از ۳۰۰ اثر به دبیرخانه اولین دوره جایزه فلسطین ارسال شده بود. اما در نهایت از هر چهار بخش این جایزه تنها سه اثر برگزیده شدند که در مجموع ۱۲ اثر به دست آمد. اما این بدان معنا نیست که بسیاری از آثاری که به مرحله نهایی نرسیده اند، آثار خوبی نبوده اند، بلکه به این معناست که جایزه به رقابت بین محتوای غنی شده آثار خوب صرف نظر از تعداد آنها می پردازد.

نویسندگان نسل جدید را می توان با برگزاری مسابقات، کارگاه های ادبی و کمک های مالی و عقد قرارداد با نویسندگان در این امر تشویق کرد، مانند برخی نهادها.ابراهیم خاطرنشان کرد: نویسندگان نسل جدید را می توان با برگزاری مسابقات، کارگاه های ادبی و کمک های مالی و عقد قرارداد با نویسندگان در این امر تشویق کرد، مانند برخی نهادها.

به گفته وی، همکاری های بین المللی در حوزه ادبیات مقاومت از طریق ارتباط با شعب اتحادیه نویسندگان و وزارتخانه های فرهنگ در کشورهای مختلف و همچنین اعزام هیئت های نویسندگان به سمینارها، جشنواره ها و تظاهرات فرهنگی مرتبط با موضوع فلسطین، و برگزاری سخنرانی ها و کارگاه های آموزشی و جذب نویسندگان کشورهای مختلف. انجام می شود

وی تاکید کرد: این جایزه به تنهایی خلأهای موجود در تولیدات ادبی درباره مسئله فلسطین را جبران نمی کند. این خلأ را می توان با احیای بسیاری از مناسبت های مربوط به فلسطین و برگزاری مسابقات به مناسبت آن مناسبت ها پر کرد. به عنوان مثال بزرگداشت روز زمین، روز جهانی قدس، برگزاری مسابقه با نام نمادهای فلسطینی، برگزاری مسابقه داستان و رمان غسان کنفانی، مسابقه. ناجی العلی برای کاریکاتور فلسطینی، مسابقه محمود درویش برای شعر، مسابقات در زمینه ادبیات نمایشی فلسطین، مسابقه بهترین فیلمنامه مربوط به فلسطین و پذیرش آثار و تولید آنها، ترجمه آثار نمایشی تولید شده قبلی و پخش آنها از تلویزیون و برگزاری روزهای سینمایی که در آن فیلم های مرتبط با موضوع نمایش داده می شود.

ابراهیم گفت: مهمترین مفاهیم در مورد مسئله فلسطین این است که اسرائیل یک رژیم غاصب و اشغالگر است که باید نابود شود. مسئله فلسطین عدالت است و مردم فلسطین حق دارند در مقابل این اشغالگر مقاومت کنند، فلسطین و اسیران زندان را آزاد کنند و در سرزمین خود زندگی شرافتمندانه داشته باشند.

مراسم اختتامیه اولین جایزه جهانی ادبیات فلسطین در نوامبر ۱۴۰۱ در بیروت برگزار شد.

نویسنده سوری: از طریق فیسبوک با جایزه فلسطین آشنا شدم

«کلید بازگشت» عنوان کتاب ترجمه شده «احراس العوده» آدریانا ابراهیم، ​​روایتگر داستان شهروندان فلسطینی است که در سرتاسر جهان در اثر ظلم و ستم اشغالگران صهیونیست آواره شده اند. آنهایی که روزها را با عشق به کشورشان می گذرانند و به امید نابودی این دشمن بشریت، مقاومت و پایداری مردم مظلوم فلسطین به ویژه کسانی که زندگی سختی را در غزه تجربه می کنند، به امید نابودی این دشمن ظلم و ستم می روند. از مسلمانان به گوش همه می رسد. دنیا کم کم رسید صدای جوانان اروپا و آمریکا به گوش می رسد. به نظر می رسد زمان نصرت الهی و پیروزی مستضعفان فلسطین نزدیک است.

منبع : خبرگزاری ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا