کتاب و ادبیات

نویسنده «معبد زیرزمین»: موضوعات جالبی برای نوشتن درباره دفاع مقدس دارم

تهران – ایرنا – نویسنده کتاب «معبد زیرزمینی» گفت: پس از نگارش این رمان موضوعات جالبی در حوزه دفاع مقدس به ذهنم می رسد که می توانم درباره آنها کتاب بنویسم.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، کتاب معبد زیرزمینی نوشته معصومه میرابطالبی نوشته شده، روایت شهید غلامحسین رعیت رکن آبادی گفته می شود او ناظر معدنچیانی بود که در عملیات فتح المبین این تونل را حفر کردند.

این کتاب داستان مرد جوانی است که سعی می کند شخصیت واقعی خود را در دل زمین بیابد. الیاس جوانی سرخورده و تنهاست که سعی می کند نظر دیگران را نسبت به خود تغییر دهد. او از ترفندهای عمویش به ستوه آمده و تبدیل به جوانی منزوی و تنها شده است.

توجه مادر در مقابل دیگران غرورش را شکسته و حالا به دنبال راهی است که به همه ثابت کند بچه مادربزرگ نیست و روح دارد. الیاس به دنبال راهی است تا اینکه حاج غلامحسین مقنی از قم به روستای محل زندگی الیاس می آید و دنیای جدیدی را به او نشان می دهد. دنیایی که ورود به آن شجاعت می خواهد. آشنایی با حاج غلامحسین اتفاقات جدید و غیرقابل پیش بینی را در زندگی الیاس به وجود می آورد.

شهید غلامحسین رعیت رکن آبادی

به زودی مراسم رونمایی از تفسیر رهبر معظم انقلاب از کتاب معبد زیرزمینی در روستای رکن آباد شهرستان میبد یزد برگزار می شود.

معصومه میرابطالبی وی به ایرنا گفت: مهمترین نکته این کتاب را می توان در دو نکته بیان کرد. یکی شجاعت افرادی است که در موقعیت های مختلف که می توانستند عرصه را خالی کنند شجاعت نشان دادند و این موضوع به شهید غلامحسین رکن آبادی برمی گردد.

وی افزود: مورد دیگر حفظ دانش و استفاده از دانش بومی و منطقه ای ایران است که ما گاهی به آن توجه نمی کنیم و نمونه آن دانش حفر قنات است که گاهی مشکلی را حل می کند که انجام می دهیم. نه مانند، اما این دانش نیز در آنجا استفاده می شود.

نویسنده کتاب «بزرگترین آزمون قرن» افزود: مهمترین ویژگی شهید که در داستان هم دیده می شود این بود که شهید را برای همه پدر کند. یعنی رکن آبادی در حالی که سن و سالی نداشت به دیگران کمک می کرد و همیشه دست حمایتی داشت.

معصومه میرابطالبی، نویسنده

میرابوتالبی افزود: گروهی از مغنی ​​ها برای رکن آبادی کار کردند و فکر می کنم معمولاً فکر می کنیم که در ایران نمی توان کار گروهی را به خوبی انجام داد، اما شهید به معنای واقعی توانست این گروه را به خوبی هدایت کند و مردم نیز او را دوست داشتند.

نویسنده کتاب «مثل بوم سفید» افزود: قبل از نوشتن رمان معبد زیرزمینی فکر نمی کردم حوزه دفاع مقدس آنقدر برایم جذاب باشد که بخواهم در این باره بنویسم اما بعد از نوشتن این کتاب. ، موضوعات جالبی را کشف کردم که فکر می کنم می تواند کتابی در مورد آنها نوشته باشد.

نگاهی به زندگی شهید غلامحسین رعیت رکن آبادی حجتی

غلامحسین رعیت رکن آبادی حجتی فرزند علی در ۹ فروردین ۱۳۲۷ در روستای رکن آباد میبد یزد به دنیا آمد. تحصیلات ابتدایی را تا پنجم ابتدایی در روستا به پایان رساند. پس از آن به عنوان ذره بین و موزاییک سازی مشغول به کار شد. در ۲۰ سالگی ازدواج کرد و ۲۱ سال بعد به قم مهاجرت کرد و در جریان انقلاب چندین بار دستگیر شد.

با شروع جنگ تحمیلی در میدان نبرد حاضر شد تا اینکه بنا به ضرورت در عملیات فتح المبین برای دور زدن دشمن مسئولیت حفر کانال را بر عهده گرفت و اقدامات ارزنده و بدیع را در کارنامه خود ثبت کرد. رعیت رکن آبادی در ۱۴ اردیبهشت ۶۲ توسط دفتر شهید محراب آیت اللهی ۵ بار به جبهه اعزام شد. محمد صدوقی به جبهه اعزام شد و در ستاد تاکتیکی لشکر ۲۱ حمزه ارتش جمهوری اسلامی ایران خدمت کرد.

قبل از عملیات فتح المبین مشکل جبهه کرخه در جلسه فرماندهان معظم کل ارتش مطرح شد. در این جبهه به دلیل وجود میدان های مین گسترده، برتری دید دشمن، وجود رودخانه ها و باتلاقی بودن برخی از زمین ها، امکان استفاده از نیروهای گسترده و انجام عملیات گسترده وجود نداشت. ، و طرح راه زیرزمینی برای این منطقه مطرح شد و یکی از فرماندهان موظف به پیگیری شد. موضوع مطرح شد و ایشان موضوع را با آیت الله صدوقی در میان گذاشت و از طریق یکی از ائمه جمعه به نام غلامحسین رعیت که استادکار مسجد رکن آباد و مهرآباد بود معرفی شد.

ابتدا یک گروه ۳۰ نفره زیر نظر سوژه ها انتخاب و به جبهه آمدند. پس از ارزیابی منطقه و انجام بررسی های لازم، دست به کار شدند و ظرف چند روز ۲۰ متر کانال حفر کردند. گرما و سختی زیاد هوا باعث شد پس از هر ۳۰ متر دریچه ای به قطر حدود ۲۵ سانتی متر حفر شود. هوای کانال به قدری کثیف بود که شب ها بخار مانند دود قطار از آن خارج می شد و برای جلوگیری از لو رفتن کانال، هر شب سوراخ هایی ایجاد می کردند تا موادی که در دید دشمن و نزدیک آنها بود. خط آشکار نمی شود.

کارها خوب پیش می رفت، این حرکت چندین ماه ادامه داشت و در این مدت چند بار شهید رعیت به یزد آمد و نیروهای تازه نفس را با خود به جبهه آورد و کار را ادامه داد تا این کانال برای عملیات فتح المبین آماده شد. نیروهای مغنی ​​با عشق و علاقه از صبح تا شب در دو شیفت کاری انجام دادند و حدود ۴۶۰ متر کانال حفر کردند و در طول مسیر پیچ های متعددی قرار دادند تا در صورت بروز درگیری در کانال، جان نیروها در امان باشد و چندین سنگر بزرگ. برای اورژانس ، تجمع نیروها و فرماندهی ساخته شد و در مجموع دژی مستحکم و مستحکم در زیر زمین حفر شد که تا پشت جبهه دشمن ادامه داشت.

شب عملیات حاج غلامحسین رعیت به آخرین خندق کانال برخورد کرد و نیروهای ویژه کماندویی به سرعت از کانال بیرون آمدند و به روی دشمن پشت سرشان آتش گشودند. وقتی دشمن بعثی خود را در محاصره کامل دید چاره ای جز اسارت نداشت و گروه کوچکی از بعثی ها در همان لحظات اولیه کشته و تعداد زیادی اسیر شدند و عملیات در این قسمت از جبهه ها با پیروزی غافلگیرکننده ای به پایان رسید.

شهید رعیت رکن آبادی در ۲۵ اردیبهشت ۶۲ در منطقه پاسگاه شرهانی به شهادت رسید و پیکرش در قم تشییع و در گلزار شهدای علی بن جعفر (ع) به خاک سپرده شد.

منبع : خبرگزاری ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا