سیاست

نگاه صدقه‌ای حاکمیت به صنایع خلاق کشور نیازمند اصلاح است

به گزارش خبرنگار گروه علمی ایرنا، مرکز بررسی های استراتژیک نهاد ریاست جمهوری در سلسله نشست‌های «برای ایران» با موضوع «تحول در حکمرانی صنایع فرهنگی و خلاق» عصر دوشنبه ۶ آذر میزبان حسین افشین سکاندار زیست بوم نوآوری و فناوری کشور و تنی چند از معاونین این مجموعه و البته جمعی از فعالان و کارگزاران صنایع خلاق کشور بود.

سلسله نشست های برای ایران به همت معاونت راهبردی ریاست‌جمهوری و با همکاری باشگاه تنظیم‌گری اندیشکده حکمرانی در مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری با هدف بررسی چالش ها و مسائل حوزه های مختلف و ارائه راهکارها برگزار می‌شود.

نگاه صدقه‌ای حاکمیت به صنایع خلاق کشور نیازمند اصلاح است

سهم قابل توجه صنایع خلاق در اقتصاد و اشتغالزایی

مدیر اندیشکده فرهنگ و صنایع خلاق در ابتدای این نشست در سخنانی با اشاره به صادرات محصولات صنایع خلاق برخی کشورها افزود: صادرات صنایع خلاق کشور ژاپن حدود یک میلیارد دلار از صادرات ایران بیشتر است.

محمدعلی امینی گفت: اکنون سهم اقتصاد خلاق دراقتصاد جهانی حدود سه درصد و اشتغالزایی شش درصد یا حدود ۲۰۰ میلیون نفر است. متاسفانه هنوز سهم اقتصاد ایران و اشتغالزایی از این محصولات در جهان مشخص نیست و خود این مساله یعنی ما با وجود برخورداری از تاریخ و تمدن و فرهنگ کهن که به طورحتم بستر و پیشران صنایع خلاق محسوب می شود اهمیتی برای این حوزه قائل نیستیم.

وی افزود: این درحالی است که صنایع خلاق سهم زیادی می تواند در اشتغالزایی داشته باشد و باید راه ورود بیشتر جوانان تحصیلکرده و خلاق به این حوزه تسهیل شود.

امینی با بیان اینکه، البته در طول سال های گذشته اقدامات خوبی در حوزه صنایع خلاق انجام شده و موفقیت هایی نیز داشته ایم، حوزه نوشت افزار و پویانمایی را از آن جمله نام برد.

وی افزود: خوشبختانه در حالی که اوائل دهه ۹۰ واردات نوشت افزار کشور حدود ۸۰ درصد بوده است که اکنون این سهم داخل تولید می شود یا در حوزه پویانمایی تولیدات بسیار خوبی داشته ایم. همچون انیمیشن بچه زرنگ که ۵۰۰ هزار دلار هزینه ساخت آن بوده اما درآمد حاصله یک و نیم میلیون دلار بوده است.

نگاه صدقه‌ای حاکمیت به صنایع خلاق کشور نیازمند اصلاح است

وقتی هنوز هم صنایع خلاق برای حاکمیت تبدیل به مسئله نشده

مدیر اندیشکده فرهنگ و صنایع خلاق در ادامه با اشاره به ارتباط و برگزاری نشست اندیشکده فرهنگ و صنایع خلاق با بسیاری فعالان و نهادهای مرتبط با حوزه صنایع خلاق و انجام پژوهش های مختلف در حوزه بودجه نهادهای فرهنگی و هزینه کردهای حوزه فرهنگ کشور در بخش های مختلف و البته مطالعه گزارش های بین المللی در حوزه صنایع خلاق افزود: سندپژوهشی انجام شده در واقعیت بیانگر آن است که هنوز حوزه صنایع خلاق برای حاکمیت تبدیل به مسئله نشده و هم اکنون نیز در این لایه زیست می کنیم.

امینی گفت: ما به یک نرم افزار اقدامی رسیده ایم که حدود ۸۰ درصد جمع حاضر هم با این اقدامات موافق هستند، هرچند درحوزه صنایع خلاق با احتیاط جلو می رویم، آنچه لازم است حاکمیت به آن جدی وارد شود ایجاد یک نهاد پیشران همچون معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است و باید پذیرفت گفتمان علم و فناوری در کشور با ایجاد این معاونت تغییر محسوسی یافته است.

وی با اشاره به فعالیت نهادها و دستگاه های فراوان در حوزه فرهنگ کشور تاکید کرد: کشور در عرصه فرهنگ به جد نیازمند ایجاد یک نهاد پیشران همچون معاونت علمی و فناوری است.

این فعال حوزه صنایع خلاق با تاکید براینکه نگاه صدقه ای حاکمیت به صنایع خلاق در کشور نیازمند ترمیم و جعبه ابزاری از اقدامات در حوزه صنایع خلاق نیازمند انجام است افزود: صنایع خلاق نیازمند تامین مالی با نگرش سرمایه گذاری است.

نگاه صدقه‌ای حاکمیت به صنایع خلاق کشور نیازمند اصلاح است

ادامه دارد…

منبع : ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا