نگاه ویژه به موسیقی بانوان و کودک و نوجوان در چهلمین جشنواره موسیقی فجر
به گزارش هنرآنلاین، رضا مهدوی دبیر چهلمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر درباره حضور هنرمندان دستگاهی در چهلمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر توضیح داد: یکی از اهداف چهلمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر جذب هر چه بیشتر نوازندگان است. و گروه های موسیقی دستگاهی تا حد امکان. زیرا فرم و زیرشاخه اصلی موسیقی کشور موسیقی دستگاهی است; دوستداران تک نوازها، دوئت ها و اجراهای گروهی و کسانی که گروهی تشکیل داده اند و برای اولین بار در جشنواره شرکت می کنند. هر چه این هنرمندان گرانقدر بیشتر اجرا کنند، جایگاه موسیقی از بسیاری جهات بهتر و برتر می شود و در واقع موسیقی ایرانی چهره بالاتر و قوی تری در داخل و خارج از کشور به دست می آورد. به این ترتیب نوازندگان از نظر سکوهای ارائه شده توسط جشنواره از امکانات بهتری برخوردار خواهند شد. جشنواره بینالمللی موسیقی فجر یکی از بهترین صحنهها و مکانهای برگزاری کنسرت تمامی گروههای موسیقی بهویژه گروه دستگاهی است.
وی در خصوص نگاه ویژه به موسیقی بانوان گفت: حضور جدی بانوان در سال گذشته در تالار وحدت از دیگر نکات مهم این رویداد بین المللی است. امسال در نظر داریم تعداد بانوان در جشنواره چهلم را نسبت به سال گذشته افزایش دهیم و این بخش را از دوره قبل احیا کرده ایم تا اقشار مختلف اعم از پیشکسوتان و جوانان از اقصی نقاط کشور با انواع مختلف. گرایش های موسیقی می تواند در بخش های مختلف وجود داشته باشد. این موضوع می تواند به توسعه کمی و کیفی حوزه موسیقی بانوان کمک شایانی کند و انشاالله در آینده نزدیک شاهد برگزاری جشنواره ویژه بانوان باشیم.
مهدوی در خصوص بخش پاپ و دیگر انواع موسیقی افزود: در بخش های دیگر مانند غیررقابتی، موسیقی عامه پسند وجود دارد. سال گذشته سالنی در جنوب شهر به سالن های این قسمت اضافه کردیم. . اگر جشنواره مستقل موسیقی تلفیقی و پاپ ایرانی تشکیل نشود، جایزه «محسن چاوشی» را در موسیقی فجر در نظر خواهیم گرفت. استقبال از هنرمندان موسیقی مردممحور به درآمدزایی، پویایی و شادابی جشنواره کمک میکند و طبیعتاً از این امر استقبال میشود و حتی در بخش موسیقی رپ نیز اگر سالم و مناسب فرهنگ خانواده ایرانی باشد، این بخش را به همراه موسیقی جاز و راک. کردی و به شرط استقبال روی صحنه خواهند آمد و همه اینها پاسخگوی نیاز انبوه مردم عاشق انواع موسیقی در این جشن باشکوه و باشکوه است.
وی درباره وجود ۲ جایزه دیگر در جشنواره چهارم گفت: در صورت استقبال مضاعف نسبت به سال های گذشته در آهنگسازی و اجرای صحنه ای موسیقی ایرانی و موسیقی کلاسیک غربی با کسب اجازه از اساتید نمونه و چهره های ماندگار احمد. پژمان و فرهاد فخرالدینی به عنوان دو تن از بزرگان موسیقی. ایران که در دنیا هم شناخته شده است ۲ جایزه ویژه برای احمد پژمان و فرهاد فخرالدینی خواهد داشت. جایزه احمد پژمان به فرد یا گروه برگزیده موسیقی کلاسیک غرب و جایزه فرهاد فخرالدینی به فرد یا گروه برگزیده موسیقی دستگاهی با توجه به شعار “وحدت ملی” اهدا می شود که پدیده ای جدید در جهان خواهد بود. جشنواره بین المللی موسیقی فجر.
دبیر چهلمین جشنواره موسیقی فجر درباره اهمیت حضور گروه های نوجوان یادآور شد: در بخش غیر رقابتی جشنواره «کودک و نوجوان» را نیز داریم که سال گذشته برای اولین بار در رده سنی برگزار شد. ۷ تا ۱۸ سال و کودکان و نوجوانانی که تک نوازی و دونوازی اجرا می کنند و یا در نهایت شاهد بازی آنها در کنار هم در جشنواره خواهیم بود هرچند با قدرت بیشتر. این باعث می شود هنرمندان عزیز جسارت پیدا کنند و با اعتماد به نفس بالاتری بتوانند در مهمترین جشنواره موسیقی کشور جای بگیرند و علاوه بر اجراهایی که در جشنواره های جوان، امیرجاهد، نوایی خرم و … داشته اند. همچنین می تواند حضور موثرتری در این جشنواره داشته باشد. و خروجی آنها از جشنواره بین المللی موسیقی فجر می تواند جایگاه و شخصیت مناسبی را در اجتماع و مجامع هنری به آنها بدهد و قطعا این موضوع در آینده کارشان تاثیرگذار خواهد بود.
وی ادامه داد: جشنواره بین المللی موسیقی فجر نباید به یک گروه سنی و یا به یک نوع موسیقی محدود شود و قطعا کودکان، نوجوانان و بانوان جایگاه ویژه ای خواهند داشت. سال گذشته با جدیت به آن پرداخته ایم و امیدوارم امسال این بخش جایگاه ویژه ای در جشنواره داشته باشد و انشاالله در بهترین و مجهزترین سالن برگزار کنیم.
مهدوی به بخش رقابتی کودک و نوجوان در ۲ دسته آهنگسازی و اجرا اشاره کرد و گفت: در بخش آهنگسازی آهنگسازانی که در جامعه مطرح هستند و یا به هر نحوی فعال هستند مانند آلبوم هایی که منتشر شده یا آثاری برای کودکان هستند. و برنامه های نوجوانان و یا سایر کسانی که سینما و تئاتر ساخته اند در جشنواره شرکت می کنند و به برنده جایزه تعلق می گیرد. قسمت دیگر افراد یا گروه هایی هستند که ساخته های این آهنگسازان را در استودیو اجرا می کنند و ما سال گذشته این قسمت را به جشنواره اضافه کردیم و جایزه باربد و جوایز نقدی دیگر را برای این قسمت اهدا کردیم. این قسمت ربطی به بخشی که سال گذشته تحت عنوان عملکرد کودک و نوجوان در گروه سنی ۷ تا ۱۸ سال اضافه کردیم ندارد. در جدول داده شده در قسمت رقابتی، زیر مجموعه جایزه آلبوم و جایزه باربد را نباید با قسمت رقابتی اشتباه گرفت. فراخوان اول در بخش غیر رقابتی است که کودکان و نوجوانان، بانوان و سایر گروه ها می توانند مشارکت عمومی داشته باشند و بخش دوم مسابقه ای است که دارای جوایز ویژه و جایزه خاردار است که در بخش کودک و نوجوان برای آهنگسازی آلبوم و اجرای آهنگسازی در استودیو. برای تولید و پخش در قالب سی دی است و ربطی به دپارتمان اجرای صحنه ۷-۱۸ ساله ندارد.
وی در پایان درباره حضور گروه های بالای ۱۸ سال در این بخش و اجرای آثاری که در حوزه کودک و نوجوان خلق شده است، گفت: قطعا همین طور است و شاید بچه ها در تولید آلبوم اجرا کنند. در این صورت رهبر یا تنظیم کننده گروه نیز جایزه ای دریافت می کند. اعطا می شود بنابراین اجراهای نوجوانان ۷ تا ۱۸ ساله که هر آهنگی را که آموزش دیده اند به مدت ۱۵ دقیقه اجرا می کنند و بداهه نوازی می کنند، شامل داوری نخواهد شد.
چهلمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر به همت دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و زیر نظر دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و به همت انجمن موسیقی ایران به دبیری رضا مهدوی برگزار شد. از ۲۳ لغایت ۲۹ بهمن ماه سال جاری در مقاطع رقابتی (جایزه باربد) و غیر رقابتی به صورت همزمان در تهران و سایر استان ها. جایزه موسیقی و ترانه، جایزه موسیقی و رسانه، موسیقی فیلم، آهنگسازی، اجرای صحنه، تک آهنگ و نشست های پژوهشی از دیگر برنامه های این دوره از جشنواره خواهد بود.
انتهای پیام
منبع: سایت خبری هنرآنلاین