هدفگذاری تهران و باکو تحقق مبادلات چند میلیارد دلاری است
۱:۳۷ جدید ۱ مه
باشگاه روزنامه نگاران جوان -رئیس اتاق بازرگانی ایران در کنفرانس تجاری ایران -ازربایجان ، که توسط روسای جمهور دو کشور برگزار شد ، اظهار داشت: اگرچه حجم تجارت بین دو کشور سالانه حدود ۵ میلیون دلار بود ، با هدف دستیابی به سالهای آینده.
صمد حسن زاده ، رئیس اتاق بازرگانی ایران ، صنایع ، معادن و کشاورزی ، ابراز امیدواری کرد که در این کنفرانس مهم اقتصادی ، ما در مسیر ادغام روابط برادری و توسعه همکاری های اقتصادی بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان ، اقدامات جدیدی را مشاهده خواهیم کرد.
اتاق بازرگانی ایران ، متشکل از نمایندگان بخش خصوصی و مدیران ارشد شرکت ها و مشاغل ایران ، کاملاً آماده مشورت ، همکاری و بررسی زمینه های بالقوه سرمایه گذاری و تولید مشترک است. بنابراین ، ما معتقدیم که همکاری های دو جانبه می تواند به فرصت های اقتصادی منحصر به فرد منجر شود.
وی تأکید کرد که این دو کشور با ۲ کیلومتر مرزهای مشترک ، اوراق قرضه تاریخی ، فرهنگی ، مذهبی و عضویت در ابتکارات منطقه ای مانند کریدور بین المللی شمال ، از ظرفیت های گسترده ای برای گسترش مبادلات اقتصادی برخوردار هستند. اگرچه حجم تجارت بین دو کشور در سالهای اخیر حدود ۵ میلیون دلار بوده است ، اما این رقم به دلیل ظرفیت موجود به میزان قابل توجهی افزایش یافته و با هدف دستیابی به معاملات چند میلیارد دلاری در سالهای آینده انجام می شود.
حسن زاده در ادامه به مناطق مناسب برای همکاری بین دو کشور اشاره کرد.
• ترانزیت و حمل و نقل:
تکمیل پروژه راه آهن رشتاستارا ، معروف به لینک مفقود راهرو شمال -ساحلی ، اولویت اصلی همکاری ترانزیت دو کشور است. این پروژه نه تنها زمان حمل و نقل بین آسیا و اروپا را کاهش می دهد ، بلکه نقش ایران و آذربایجان را در زنجیره تأمین جهانی نیز ایجاد می کند. همچنین ، توسعه بنادر آستارا و آنزالی و ارتباط لجستیکی آنها فرصت های مهمی برای همکاری است.
• انرژی:
امضای توافق نامه مبادله گاز بین ایران ، آذربایجان و ترکمنستان همکاری های سه جانبه ای را در زمینه تجارت گاز و برق فراهم کرده است. گسترش این همکاری ها از طریق سرمایه گذاری مشترک در زیرساخت های انتقال انرژی و پروژه های نیروگاه در مناطق مرزی ، فرصت های بی سابقه ای را به وجود می آورد.
• صنایع کشاورزی و مواد غذایی:
با توجه به نیاز به محصولات کشاورزی ، دانش و فناوری در زمینه کشت هوشمند ، دو کشور می توانند پروژه های مشترک در تولید گلخانه ، آبیاری مدرن و صادرات محصولات پردازش شده را توسعه دهند.
• بازسازی و توسعه مناطق رایگان:
پروژه های توسعه گسترده به دنبال رهایی سرزمین های جمهوری جمهوری آذربایجان آغاز شده است. شرکت های ایرانی در زمینه ساخت و ساز جاده ، سد ، برق ، ساخت بیمارستان و مدرسه می توانند به طور گسترده در این پروژه ها شرکت کنند.
رئیس اتاق ایران گفت که همکاری در زمینه پروژه های ساخت و ساز و ساخت و ساز و ارائه خدمات فنی مهندسی نیز وجود دارد. برای این منظور ، ما با حضور مقامات و فعالان بخش خصوصی دو کشور ، یک جلسه تخصصی را می خواهیم تا در مورد این دو حوزه و سایر فرصت های همکاری با جزئیات صحبت کنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود ، از منابع غنی ، نیروی تخصصی با آگاهی از روز و بازار بزرگ ایران صحبت کرد و اظهار داشت: آذربایجان می تواند با اقتصاد پویا و حضور جدی در تجارت بین المللی در پروژه های مشترک با ایران سرمایه گذاری کند. سرمایه گذاری مشترک فعالان اقتصادی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی دو کشور موضوعی است که ما در اتاق بازرگانی ایران و آذربایجان دنبال می کنیم.
حسن زاده به زمینه اطلاعات و فناوری دیجیتال اشاره کرد: با توجه به سیاست های هر دو کشور در زمینه اقتصاد دیجیتال ، همکاری در فناوری اطلاعات مشترک ، تجارت الکترونیکی ، امنیت سایبری و توسعه زیرساخت های دیجیتال ارائه شده است.
از طرف دیگر ، با توجه به تسهیل ویزا به اتباع و نزدیکی فرهنگی ، توسعه گردشگری بهداشتی ، زیارت و اکوتوریسم ، گردشگری می تواند به یکی از مراکز همکاری تبدیل شود. همچنین می توان یک تورهای مشترک ایران -ازربایجان را برای جذب گردشگران خارجی از بازارهای حزب سوم ایجاد کرد.
رئیس اتاق ایران در مورد چالش های پیش رو و استراتژی های خارج از آنها صحبت کرد ، با تأکید: تسهیل صدور ویزاهای تجاری و افزایش تعداد آژانس های اقتصادی در دو کشور ، از بین بردن موانع بانکی و توسعه سیستم های پرداخت متقابل با استفاده از ارزهای ملی ، برطرف کردن موانع حمل و نقل و تسهیل تجارت بین دو کشور.
حسن زاده ادامه داد: اتاق بازرگانی ایران با همکاری اتاق بازرگانی مشترک ایران -ازربایجان ، آماده است تا با کمک به شرکت های دو کشور ، برگزاری نمایشگاه های تخصصی و ارسال نمایندگان تجاری ، اقدامات مؤثر در اجرای توافق نامه ها انجام دهد.
رئیس اتاق ایران ابراز امیدواری کرد که این کنفرانس آغاز فصل جدیدی از همکاری های اقتصادی ، صنعتی و سرمایه گذاری بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان باشد. در آینده نزدیک ، شاهد پرش بی سابقه ای در روابط تجاری و اقتصادی بین دو کشور خواهیم بود.
منبع: اتاق ایران