کتاب و ادبیات

هدهدی برای کودکان با طعم مقاومت

تهران- ایرنا- جلد نوزدهم کتاب هدهد سفید با موضوعات حول محور مقاومت و شهدای این عرصه، ترویج کتابخوانی و داستان های نویسندگان خردسال برای کودکان تقدیم علاقه مندان به کتاب شده است.

به گزارش ایرنا، سازمان کتابخانه های عمومی کشور با توجه به ضرورت درک شده برای ترویج کتابخوانی با زبان و ادبیات مناسب برای گروه سنی نوجوانان و استفاده از ظرفیت بیش از یک میلیون نفر از اعضای فعال کودک و نوجوان در بیش از ۳۷۰۰ نفر. کتابخانه های عمومی سراسر کشور، شروع به تولید کردند و چاپ کتاب سفیدرنگ شده است.

بیش از نیمی از محتوای این کتاب با مشارکت اعضای کتابخانه های عمومی تولید شده است. جلد نوزدهم این کتاب شامل این بخش‌ها است: زنگ تاریخ (بررسی وقایع تاریخی در قالب داستان)، فوت و فن (آموزش تکنیک به خواننده)، قطره‌ای از دریا (توجه به زندگی و زندگی انبه (ع) و بزرگان دینی، گفتگو (مصاحبه با نویسندگان محبوب رده سنی نوجوانان)، ستارگان آسمان ایران (تقویت هویت ملی توسط معرفی افراد مشهور)، نام رسن (مکانی برای ارتباط کودکان با نویسندگان مورد علاقه خود)، کتاب های طنز و کارتونی؛ اشعار (اشعار اعضای محافل ادبی)، آداب (راهنمای استفاده از خدمات کتابخانه های عمومی)،
قفسه کتاب (معرفی کتاب های مناسب برای گروه سنی نوجوان و ضمیمه سردبیری نوجوانان استان خراسان جنوبی).

این شماره از هدهد سفید علاوه بر ارسال به کتابخانه های عمومی، از طریق پایگاه اطلاع رسانی و فضای مجازی موسسه نیز منتشر شده است تا مطالعه آن به غنی سازی اوقات فراغت نوجوانان کمک کند.

جلد نوزدهم «کلاه سفید» در ۱۰۰ صفحه، پس از تمهیدیه، شعری از سید محمدعلی رمی یزدی با مقدمه محمدرضا هراتی، معاون توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور و رئیس سازمان سپید هدهد در ۱۰۰ صفحه است. شورای سیاست گذاری کتاب سفید با عنوان «اقیانوس کتاب». هراتی در این مقدمه دوستی خود با کتاب را از خاطرات کودکی اش نقل کرده است.

در ادامه این شماره، معرفی مختصری از شهید یحیی سنور، گفتگو با حجت الاسلام سید محمد مهاجرانی، شاعر و نویسنده حوزه کودک و نوجوان با عنوان «کتابدار مرا نویسنده کرد»، سیده مارال. نامه بابایی به دبیرکل حزب الله لبنان با عنوان «قطعاً سنّتسر» در در غم در بخش داستان «عطار تن برادر» نوشته مسلم ناصری نویسنده کودک و نوجوان و داستان «آبای آقا سید» نوشته مونا اسکندری نویسنده کودک و نوجوان گنجانده شده است.

نوزدهم هدهد سفید با روایت خاطره مریم رمضانی رئیس کتابخانه مرکزی قم با عنوان «خاطره ای که جاودانه می ماند»، داستان مصور (طنز) «مغول ها به کتابخانه رسیدند» و اشعار. «سوسنگرد» نغما منشیر نظامی، دبیر محافل ادبی نیهاد. «همراه سپیدها» نوشته آذین عینعلی، سیزده ساله از اعضای کانون ادبی هگمتانه; «درخت خندان» نوشته نسترن حاتمی، دبیر کانون ادبی کودک و نوجوان کتابخانه های عمومی استان لرستان و «نظری» اثر مسعود طاهری عضد، دبیر کانون ادبی هگمتانه استان همدان ادامه دارد.

در قسمت «پا و فن» در مقاله ای با عنوان «چگونه مروج کتاب شویم؟ راهبردهای چگونگی ترویج کتاب بیان شده است. در بخش کاریکاتور کتاب، ۴ اثر از کاریکاتوریست های ایران و اندونزی به نمایش گذاشته شده است و محتوای این شماره با روایت «از چشمی دیگر» نوشته عماد رسولی، فعال فرهنگی حوزه مقاومت ادامه دارد.

در این شماره از هدهد سفید در بخش «ستارگان آسمان ایران» با ابوالفضل بیهقی در داستانی با عنوان «نثر فارسی خداوندگر» به قلم نغمه منشیر نظامی، دبیر حلقه‌های ادبی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور بیشتر آشنا می‌شویم. . در ادامه مطلب داستان «مقرمزی» اثر دایانا آذری نجف آبادی از اعضای کتابخانه عمومی ملاصدرا شهرستان فرخ شهر و «مهمان» عرفان طهماسبی بلداجی از اعضای کتابخانه بقیه الله (عج) بلداجی. شهرستان بروجن استان چهارمحال و بختیاری داده می شود.

«قفسه کتاب» از دیگر مطالب این نشریه است، در این بخش ۳ عنوان کتاب «خون سیاه» نوشته کورنلیا فونکه با ترجمه کتایون سلطانی قرار گرفته است. «روباه به نام پکس» اثر سارا پنی پکر با ترجمه بهرنگ خسروی و «شیاطین کبوترخانه» نوشته منصور علیمرادی معرفی شدند. در قسمت زندگینامه نیز روایت علی مازنی از اعضای شورای سیاستگذاری کتاب «کله سفید» با عنوان «طلوع نصر» آمده است.

هدهدسفید در این شماره نامه های محمدرضا خلیلی، مهشید زمانی و عرفان طهماسبی بلداجی از اعضای کتابخانه های عمومی را برای نویسندگان مورد علاقه خود ارسال و پاسخ نامه های هستی غیاب، فاطمه نادعلی و باران باکفی آزاد را دریافت کرد. از حامد عسگری، حسین فتاحی و مهدی میرکیایی. .

در ادامه این شماره در زنگ تاریخ داستان «پارتی گرگ ها» از محمدجعفر باغلو سرپرست نویسندگان هدهد سفید و در قسمت سفرنامه داستان «بهکتر دل پاسارک» را می خوانیم. نوشته نفیس السادات موسوی شاعر و نویسنده. همچنین قوانین استفاده از سالن مطالعه در مقاله ای با عنوان آداب استفاده از سالن مطالعه بیان شده است.

منبع : خبرگزاری ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا