کتاب و ادبیات

هم‌نوایی غزلیات مولانا با مقبره مولوی در قونیه

Tehran- Irna- مقبره رومی در کونیا نه تنها یکی از بزرگترین عرفا در تاریخ است ، بلکه مکانی پر از اسرار است که هنوز کاملاً فاش نشده است. یک محقق ایرانی معتقد است: فضای مقبره مولی مطابق با آیات خود است و به درک معانی آثار او کمک می کند.

به گفته خبرنگار IRNA ، مقبره جلال الدین محمد بلکسیمعروف به مولوی در کونیا ، همیشه یکی از با ارزش ترین و محبوب ترین مکان ها برای علاقه مندان به عرفان و فلسفه مولوی بوده است. این مکان نه تنها گنجینه ای از تاریخ و فرهنگ است ، بلکه با اشعار و آموزه های مولوی نیز رابطه عمیقی دارد.

دوست مصطفی رستامحقق و نویسنده این پیوند را با تجزیه و تحلیل اشعار مولوی و ارتباط آن با آثار تاریخی مربوط به راه مولوی توصیف کردند. وی در کتاب تحقیقاتی “مقبره رومی در کونیا” ، او بخش های مختلف مقبره مولوی مانند مقبره مولوی ، سنگی ، گچ کاری ، نقاشی ، کتیبه های مقبره رومی را توصیف و توصیف می کند ، و فضای مقبره مولوی ، مجموعه مولوی در کونیا و اوگلو را در Soltanieh معرفی می کند.

وی گفت: “آشنایی من با اشعار مولوی در مدرسه ابتدایی و در کتاب فارسی با حکایات” نحوی و قتل “و” طوطی و بازرگان “آغاز شد. من نمی دانستم که نحو کیست و معنای شعر برای من دشوار است.

محقق ادامه داد: “شور و شوق اسهال مولوی من را به کونیا آورد. در آنجا ، در جو رومی ، این زمزمها در گوش من پیچیده شده است:” نان من پاره نمی شود/ عشق ما آواره نمی شود. “

وی افزود: “در واقع ، عشق مولوی به یک کودک مجذوب مسیر بی پایان در داخل تبدیل شده است و این مسیر هنوز در جریان است.”

غزل های مولوی با مقبره مولوی در کونیا

مقبره رومی ، کونیا

حقیقت دوستانگ کلمه “Chalabi” را توضیح داد: Chalabi عنوانی است که به جانشین و فرزندان مولوی به روش مولوی داده می شود. در ترکی عثمانی ، این کلمه به معنای آقا ، نجیب ، سواد یا تحصیل کرده است و نه تنها یک احترام کلامی است ، بلکه به یک موقعیت معنوی نیز اشاره دارد.

وی با اشاره به زندگی مولوی ، گفت: پس از مولوی ، روش مولوی یک ساختار سلسله مراتبی و فرزندانش پیدا کرد. سلطان والدآنها نقش مهمی در توسعه آن ایفا کردند. نسل های بعدی خانواده مولوی ، در رأس طارقات ، “Chalabi” نامیده شدند و در خانه مرکزی کونیا ماندند.

محقق ادامه داد: Chalabis وظایف مهمی داشت. از جمله حفظ سنت های مولوی ، نظارت بر دریش و خانه ها و همچنین عملکرد مناسب این جشن ها. از همه مهمتر ، چاله ها باید از نسل خونخوار مولوی باشند.

وی گفت: “چالبی کلمه ای است که به معنای عالی ، پدر یا رهبر نیز استفاده می شود.” ما در مولوی و بعد از او چندین موردی داشتیم. به عنوان مثال ، یک Chalabioglu ، که در Zanjan دفن شده است ، حدود ۵ سال با مولوی فاصله دارد. با این حال ، در مقبره مولوی ، چندین چالبی نیز دفن شده اند. این عنوان به جای کودکان هسامو الدین چالبی به بزرگان عرفان داده شود. کسانی که در عرفان به موقعیتی رسیدند ، Chalabi خوانده می شدند. به همین دلیل ، بزرگان مولوی و ارفان نیز به عنوان چالبی خوانده می شدند.

غزل های مولوی با مقبره مولوی در کونیا

مقبره Chalabi ، کنار مقبره مولوی

وی افزود: مقبره کونیا صد سال پس از درگذشت مولوی تأسیس شد و سال ساخت Chalabioglu در Soltanieh ، که به وضوح ثبت شده است ، پنج سال بعد است. کتیبه هایی در Chalabioglu وجود دارد که نشان می دهد این سازه برای سما استفاده شده است.

این محقق گفت: در کتاب من “مقبره رومی جلال الدین محمد (در کونیا)” ، من نشانه هایی از جشن را در حیاط اصلی Chalabi Oglu در زنجان پیدا کردم. آن قسمت از ساختار مورد بررسی نشان می دهد که کف به شدت آسیب دیده و واضح است که به دلیل ضربات عمودی ، به دلیل رقص و رقص ، میزان سایش و خرد کردن صخره ها بسیار زیاد بود. من درک کردم که این سایش به دلیل رقص است. همانطور که مولوی در اشعار خود می گوید ، “هر آنچه را که غیر/ هیم/ سمی از شما و شما از آن سما است ، بشکنید”

وی افزود: “ما باید بدانیم که مخاطب حلقه ای داشت و آنها در اطراف آن می چرخیدند و می رقصیدند.” باز هم ، مولاوی خاطرنشان می کند: “حلقه عاشقان و بوی باور نکردنی/ ​​امیدوار کننده بو”

غزل های مولوی با مقبره مولوی در کونیا

Chalabi Oglu ، Zanjan

یا در یک غزل دیگر ، او می گوید: “در حلقه عشق ، یک ماه خوب یا خوش شانس بود.”

وی افزود: “این کتاب مقبره مولوی را با ظاهری نفیس معرفی می کند. نکته دیگر در این کتاب یافتن اشعاری از رومی در مورد مقبره خود است و در توصیف مقبره ، سعی کردم از آیات او استفاده کنم و با فضای مقبره سازگار شوم.

غزل های مولوی با مقبره مولوی در کونیا

منبع : خبرگزاری ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا