همکاری ایران و روسیه در کریدور شمال-جنوب، پروژههای ترانزیتی و انتقال گاز
۱:۳۱ جدید ۱ مه
خبرنگاران جوان – به گفته وزارت نفت ، سید کاظم جلال ، سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه ، در دیدار با اعضای ایرانی که در هجدهمین کمیسیون مداوم همکاری اقتصادی ایران و روسیه شرکت می کنند گفت: “روابط ایران -روسیه در حال افزایش و شیوه های همکاری است و اکنون در طول دوره طلایی خود می گذرد.”
وی با اشاره به عنصر محله به عنوان یکی از عوامل تقویت کننده ، گفت: با توجه به همسایگی ایران و روسیه ، توسعه روابط بین دو کشور یک ضرورت است. در نامه ای اخیر به ولادیمیر پوتین ، رئیس جمهور روسیه ، رهبر عالی نیز تأکید کرده است که ما به دنبال یک روسی قدرتمند هستیم که در یک کلاس جهانی و در عین حال یک ایران مستقل و بزرگ بازی می کند.
سفیر ایران در روسیه گفت که رویکردهای مشترک ایران و روسیه به موضوعات منطقه ای و ساختار قدرت در عرصه بین المللی گفت: عنصر دوم روابط نزدیک بین دو کشور و تصمیم آنها برای توسعه روابط دو جانبه ، اظهار داشت: روسیه همچنین به گفتمان بین المللی پیوسته است که جمهوری اسلامی ایران ایجاد کرده است. نمونه ای از آن گفتمان Brix است.
نیاز متقابل ایران و روسیه
جلال با اشاره به تصویب پیمان جامع همکاری استراتژیک ایران و روسیه در فدراسیون و مجمع دوما ، گفت: “امروز روس ها به ایران احتیاج دارند و ما در برخی زمینه ها به روسیه احتیاج داریم و ما باید در جهت پیشبرد روابط دو جانبه ، از نیازهای متقابل درک کنیم.”
وی گفت که روسیه به دنبال باز کردن مسیرهایی برای صادرات کالاها فراتر از مسیر دریای سیاه است و افزود: تخصیص بودجه ۲ میلیارد دلاری به پروژه کریدور شمالی -جنوب نشان دهنده عزم جدی آن برای فعال کردن گذرگاه شمالی در مناطق شمالی است.
سفیر ایران در روسیه گفت که انتقال کالا در حال حاضر از طریق گذرگاه های شمالی انجام می شود و افزود: در سال حدود ۲ میلیون تن کالا از مسیر عبور کرده است که در سال ۲ به حدود ۲ میلیون تن افزایش یافته است.
اگر …
جلالی با اشاره به پوتین گفت: “روسیه مصمم است که راهرو شمال را باز کند و ما باید از این فرصت استفاده کنیم.”
وی خاطرنشان کرد: کریدور شمالی دارای سه شاخه است و شعبه شرقی آن برپا شده است و اظهار داشت: در سال ۶ ، ۶۰۰۰ تن کالا از طریق شاخه شرقی راهرو منتقل شد که در سال به یک میلیون و ۶۰۰۰ تن افزایش یافت. با این حال ، هدف قرار دادن ما برای آن سال ۵ میلیون تن بود. برای ابتدای سال جاری ، هدف ۵ میلیون تن را تعریف کرده ایم ، در حالی که ظرفیت کل این شاخه ۳ میلیون تن است.
سفیر ایران در روسیه تأکید کرد که کریدور شمال -جنوب یک مزیت برای ایران و ضرورت روسیه است ، با بیان اینکه با راه اندازی راهرو ، اگر مسیر به اروپا باز شود ، ایران می تواند تبدیل به دومین کانال سوئز بزرگ جهان و حتی مهمترین مسیر حمل و نقل جهان در شمال -شمال کشور شود.
نیاز به ارتقاء تجارت ایران با روسیه
جلالی پیشنهاد روسیه را برای انتقال گاز از ایران به دلخواه و تأکید کرد: ما باید در اسرع وقت از اجرای پروژه استقبال کنیم و بدون تأخیر آن را بگیریم.
وی گفت: اقتصاد روسیه نیاز به واردات کالاهای ایرانی دارد و می گوید: طبق گزارش گمرک روسیه ، سطح تجارت بین دو کشور به ۵ میلیارد دلار رسیده است که در گذشته افزایش یافته است.
سفیر ایران در روسیه با اشاره به امضای توافق نامه تجارت آزاد ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا و عملیاتی شدن آن از ۵ ماه مه ، گفت: “بازرگانان ما باید با افزایش صادرات کالا ، وارد این بازار مهم شوند و سطح تجارت با روسیه را افزایش دهند.”
کمیسیون اقتصادی ایران -روسیا نمادی از اراده سیاسی برای توسعه همکاری است
سید علی محمد موسوی ، معاون وزیر امور بین الملل و بازرگانی ، همچنین کمیسیون اقتصادی ایران -روسیا را به عنوان سمبل اراده سیاسی دو کشور برای توسعه همکاری و ثبت موفقیت مشترک در طول سال توصیف کرد.
وی گفت: به دلیل امضای و تصویب مشارکت استراتژیک استراتژیک ایران -روسی ، هیئت ایران حضور بیشماری و برجسته ای برای نشان دادن عزم تهران برای توسعه روابط داشته است.
وی با اشاره به نشست هماهنگی اخیر وزیر نفت با اعضای حاضر در هجدهمین کمیسیون همکاری اقتصادی ایران -روسیه در تهران ، گفت: “در جلسه ای با همتای روسی ما در مسکو ، ما در مورد نتایج موفقیت آمیز و مثبت بحث کردیم و به توافق در مورد موضوعات مطرح شدیم.”
معاون وزیر امور بین الملل و بازرگانی با تأکید بر اینکه این رویداد مکانی برای تعیین سابقه موفقیت و مذاکرات در طول سال است ، اظهار داشت: ایران و روسیه همیشه باید در کنار هم بمانند و کمیسیون همکاری اقتصادی نمادی از اراده سیاسی دو کشور برای توسعه همکاری است.
جلسات خبره هجدهمین کمیسیون مشترک همکاری اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه صبح چهارشنبه در مسکو (آژانس انرژی روسیه) آغاز شد.
پس از مذاکرات در روز دوم (پنجشنبه ۴ مه) ، نمایندگان متخصص در زمینه امضای اسناد مختلف همکاری در زمینه های مختلف برای امضای وزیر نفت ایران ، محسن پاکخاد و وزیر انرژی روسیه ، سرگئی تسویلیف به عنوان رئیس کمیسیون مشترک دو کشور ارائه می دهند.
جلسه نهایی برای امضای اسناد همکاری در بخش های مختلف جمعه (۵ مه) در هتل رئیس جمهور برگزار می شود.