همکاری با بریکس اثرات چشمگیری روی اقتصاد کشورها دارد
به گزارش خبرنگار ایرنا، سجاد احد زاده روز دوشنبه در حاشیه برگزاری کارگاه آشنایی با ساختار و بستر های همکاری با بریکس به خبرنگاران گفت: همکارهای نو آوری و فناوری در حوزه کشورهای بریکس می تواند به اقتصادهای نو پا و نوظهور کشورهای عضو بریکس کمک کند .
وی توضیح داد: شورای بریکس شورای تخصصی برای کشورهای جنوب جهان که در حوزه علم و فناوری و نو آوری با همدیگر همکاری دارند محسوب می شود و در موضوع علم و فناوری و نو آوری و گروه اس. دی. ای می تواند اثرات چشمگیری روی اقتصاد کشورها ایفا کند و امیدواریم این نشست بتواند زمینه ساز همکاری های موثرتری را بین اعضای کشورهای بریکس فراهم کند.
رئیس مرکز همکاری های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری گفت: شورای تخصصی بریکس تجربه و دانش بالاتری نسبت به بقیه اعضا دارد و در گام های بعدی از کشورهای چین، برزیل، آفریقای جنوبی و اعضای دیگر که توان و تجربه بیشتری می توانند در اختیار ما قرار بدهند دعوت خواهیم کرد.
احد زاده با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران از سال ۲۰۲۴ رسما یکی از اعضای بریکس شد، توضیح داد: در حوزه فناوری و نوآوری بریکس با ۴ حوزه؛ همکاری های پژوهشی، همکاری های نو آوری، توسعه پایدار و زیر ساخت های تحقیقاتی مواجه هستیم.
وی افزود: برای این ۴ محور همکاری بریکس۱۳ کارگروه تخصصی ذیل کمیته راهبر ی اس. دی. آی یا علم وفناوری و نو آوری تعریف شده و ما با همکاری که با این ۱۳ تا کارگروه تخصصی داریم در حوزه های متعددی مانند؛ زیست فناوری، نانو فناوری، مواد، هوا فضاو پروژه های مختلفی را بین اعضا تعریف می کنیم.
رئیس مرکز همکاری های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری خاطر نشان کرد: یکی از بخش های جذاب که در شورای بریکس وجود دارد این است که پروژه ها بین سه کشور همکاری تعریف شود و منابع مالی که شورای بریکس در اختیار کشورهای همکاری قرار می دهد برای ادامه فعالیت اقتصادی موثر است.
منبع : ایرنا