علم و دانش

«هوش مصنوعی» در نمایشگاه کتاب تهران؛ تنوع، کشش برای آثار عمومی و یک چالش مشترک

Tehran- irna- سی و ششمین نمایشگاه کتاب تهران میزبان موضوع جدید و هیجان انگیز امسال در دنیای انتشار: “هوش مصنوعی”. این مسئله ، که همیشه با سؤالات علمی ، فلسفی و اجتماعی همراه است ، در غرفه های مختلف به طور قابل توجهی فعال بود و توجه مخاطبان ، اساتید و متخصصان را به خود جلب می کرد.

به گفته خبرنگار فرهنگی IRNA ، هوش مصنوعی به عنوان یکی از تأثیرگذارترین فن آوری های قرن فعلی ، به سرعت جای خود را در بازار نشر باز کرده است. امسال ، در سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران ، بسیاری از آثار در این زمینه ارائه شد. از کتابهای نظری و تخصصی گرفته تا آثار روانشناسی و نقد اجتماعی. با جستجوی کلمه کلیدی “هوش مصنوعی” در بخش شغلی انتشارات ، بیش از ۵ عناوین کتاب عمومی ، دانشگاهی و کودک و نوجوان وجود دارد که نشان دهنده میزان این موضوع در این نمایشگاه کتاب است.

ناشران جدید و تمایل به مباحث بین رشته ای

برخی از ناشران دوست دارند کتابخانه مجسمه آنها قبلاً در زمینه ادبیات ژانر (فانتزی و علمی تخیلی) فعال بودند ، آنها از طریق همکاری با چهره های جدید وارد حوزه روانشناسی هوش مصنوعی شده اند. این نشان دهنده ورود تدریجی ناشران عمومی به فضای تخصصی تر است.

علی میرباگیرییکی از مدیران انتشارات تأکید می کند که اگرچه مخاطبان سنتی آنها با این نوع کتاب ها ناآشنا هستند ، مسئله “نیاز به جامعه” پذیرش نسبی این کار را ایجاد کرده است. با این حال ، افزایش قیمت کتاب یکی از اصلی ترین عوامل بازدارنده در خرید مخاطبان است.

کتاب “روانشناسی هوش مصنوعی” نوشته شده است تونی پورکاتبا ترجمه وجدان شاهر این مجسمه وارد بازار نشر شده است.

رویارویی مخاطب با یک موضوع پیشرفته اما جذاب

انتشارات DAXA با مدیریت میلاد حسینیان ، به پیوند بین فلسفه ، علوم انسانی و هوش مصنوعی می پردازد.

حسینیان گفت: “پذیرش کتاب در این زمینه به دلیل جذابیت عمومی” هوش مصنوعی “برای کسانی است که ممکن است محتوای علمی آن را درک نکنند ، اما فقط می خواهند بدانند” در این جعبه سیاه چیست؟ “به همین دلیل ، برخی از مخاطبان فقط به دلیل کنجکاوی خود خریداری می کنند.

وی به دو قساوت اشاره می کند: از یک سو: “ترس از فناوری جدید” در جامعه و از طرف دیگر “شتاب و نگاه غیرواقعی” که ممکن است منجر به سردرگمی فکری شود.

مدیر فرهنگی افزود: “DAXA در تلاش است تا با تولید محتوا در مناطق بین رشته ای ، راهی برای ارتقاء ارتقاء متعادل و واقع بینانه این دانش پیدا کند.”

انتشارات اختصاصی ؛ رویکرد آموزشی و تولید محتوای دو زبانه

انتشارات اطلاعاتی واحد که به گفته مدیر خود ، محمد خالیتنها ناشر در ایران ، که کاملاً روی هوش مصنوعی متمرکز است و یک رویکرد مبتنی بر پژوهش را دنبال می کند ، سعی کرده است بین محتوای فارسی و استانداردهای جهانی در زمینه هوش مصنوعی ، با دو عناوین کاری دو زبانه (فارسی و انگلیسی) ارتباط برقرار کند.

خلیلی تأکید می کند که کتابهای انگلیسی وی ترجمه نشده اند ، بلکه نوشته شده توسط متون انگلیسی و فارسی به طور همزمان طراحی شده اما از هم جدا شده اند.

وی همچنین به یک مسئله مهم اجتماعی اشاره می کند: “هزینه کتاب باعث شده است که بسیاری از مخاطبان علاقه مند ، حتی مدیران مدرسه و دانشگاه ها را خریداری نکنند. من افسوس را در چهره آنها در این نمایشگاه دیدم.”

این نشریه با کاهش گردش خون از ۶۰۰۰ به ۵ نسخه در سالهای اخیر ، نشانه ای از بحران انتشار در ایران ارائه می دهد.

دانشگاه و کتابهای کم بازار

نصیرینماینده انتشارات پارسی وی همچنین می گوید کتابهایی مانند “آینده مدیریت در دنیای هوش مصنوعی” ، با وجود کیفیت علمی بالا ، نتوانسته اند بهترین فروش باشند. اگرچه برخی از آنها به نسخه های پنجم یا هفتم رسیده اند ، اما این بیشتر ناشی از کتابخانه یا سفارشات ویژه از استقبال عمومی است.

به گفته وی ، فضای شبکه های اجتماعی به دیدن کتاب ها کمک کرده است ، اما ما هنوز از سطح جهانی فاصله داریم.

تجارب نمایشگاه و بازخورد از سرزمین واقعی

انتشار جامعه همچنین ، کتاب امسال “داستان هوش مصنوعی” با ترجمه امین انصاری وی برای اولین بار در این نمایشگاه منتشر شد و بازخورد “قابل توجهی” را گزارش داد. این بازخورد ، اگرچه موجود نیست ، اما نشان دهنده کشش بیشتر بازار برای کارهای عمومی است.

هوش مصنوعی ، موضوع اضطراری و سوال برانگیز در نمایشگاه کتاب تهران

حضور کتابهای اطلاعاتی مصنوعی در سی امین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران نشان داد که این موضوع به یک بحث کاملاً دانشگاهی یا فنی تبدیل شده است ، اما یک مسئله فرهنگی ، اقتصادی و حتی روانشناختی برای جامعه است. از ناشران تازه تا انتشارات تخصصی با ده ها تن نویسندگی ، که همه آنها مانند سایر ناشران این زمینه با یک چالش مشترک روبرو هستند: شکاف بین نیاز و قدرت خرید مردم.

اگرچه کنجکاوی و جذابیت موضوع تقاضا را شکل داده است ، ضعف نسبی سیستم پشتیبانی ، هزینه کاغذ ، کاهش گردش خون و عدم وجود مکانیسم های پشتیبانی فرهنگی ، زنگ خطر جدی برای آینده این بخش مهم انتشار است.

توسعه هوش مصنوعی بدون ترویج سواد عمومی آن با جامعه ای روبرو خواهد شد که به جای بهره مندی از آن ترس و سوء تفاهم خواهد شد.

منبع : خبرگزاری ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا