سیاست

واعظی: نیازمند تصویب قوانین تسهیل گری در امر تولید هستیم

قائم مقام دبیرکل حزب اعتدال و توسعه و رئیس دفتر رئیس جمهور دولت دوازدهم گفت: برای تحقق شعار سال نیازمند تصویب قوانین لازم برای تسهیل تولید و اطمینان سرمایه داران از آینده سرمایه گذاری هایشان هستیم.
به گزارش خبردون و به نقل از ایرنا؛ محمود واعظی در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا با تشریح الزامات و الزامات «سرمایه گذاری برای تولید» که از سوی رهبر معظم انقلاب به عنوان شعار سال ۱۴۰۴ تعیین شد، «سرمایه گذاری برای تولید» را یکی از مهم ترین مولفه های رونق اقتصادی عنوان کرد.
واعظی بیان کرد: اگر کشور با افزایش سرمایه گذاری و حمایت های دولتی بر تولید از نظر کمی و کیفی تمرکز کند، از یک سو می توانیم نیازهای داخلی خود را تامین کنیم و همچنین بازارهای صادراتی گسترده ای داشته باشیم و این چیزی است که کشور ما در این شرایط اقتصادی به آن نیاز جدی دارد.
نایب رئیس حزب اعتدال و توسعه افزایش سرمایه گذاری برای افزایش تولید در کشور را عامل ایجاد اشتغال، رشد اقتصادی و کاهش تورم دانست و تصریح کرد: با افزایش ظرفیت اشتغال از طریق افزایش تولید در یک روند طبیعی معیشت مردم دستخوش تغییرات مثبت و متعاقب آن صادرات افزایش می یابد و در نتیجه ارز عملیاتی وارد کشور می شود.
به گفته واعظی، با توجه به رقابت سالمی که حاصل افزایش تولید خواهد بود، قیمت کالاها در بازار کنترل می شود و با پدیده افزایش مستمر قیمت مواجه نخواهیم شد، زیرا کمبود کالا و محدودیت عرضه از عوامل اصلی افزایش قیمت است و زمانی که تولید به میزان مورد نیاز بازار باشد، یکی از زمینه های افزایش قیمت از بین می رود.
وی ضرورت «سرمایه گذاری در تولید» را منوط به تحقق پیش نیازها و الزامات دستگاه های مختلف دولتی دانست و افزود: قوای سه گانه هر کدام وظایف جداگانه و مهمی در این زمینه بر عهده دارند و اجرای آن وظایف مستلزم سیاست گذاری، نظارت، تنظیم و تسهیل در فرآیندهای جاری است و در این صورت سرمایه گذاری در جهت تقویت تولید افزایش می یابد.
این فعال سیاسی یکی از الزامات این امر را ایجاد فضایی در کشور دانست که از بخش خصوصی حمایت جدی شود و تصریح کرد: یکی از مشکلات پیش روی تولید، بروکراسی اداری در دولت است که باعث می شود کارها به کندی پیش برود و موانع متعددی بر سر راه تولیدکنندگان ایجاد کند. بنابراین یکی از اقدامات ضروری و ضروری برای رفع موانع تولید از طریق دولت است. ساختار بوروکراتیک.”
وی اعتماد به بخش خصوصی و عدم رقابت بین نهادهای دولتی یا نیمه دولتی و بخش خصوصی را از ضروریات تحقق شعار سال خواند و خاطرنشان کرد: طبیعی است که چنین رقابتی عادلانه نیست و بخش خصوصی نمی تواند در رقابت با بنگاه هایی که به رانت اطلاعاتی دسترسی دارند موفق شود. بنابراین عدم حضور دولت و نهادهای شبه دولتی در عرصه فعالیت بخش خصوصی یکی از الزامات اولیه برای رونق تولید از طریق سرمایه گذاری عمومی است. حضور این نهادها تنها در مواردی توجیه می شود که بخش خصوصی قادر به انجام آن نباشد.
رئیس دفتر رئیس جمهور دوازدهم موضوع «امنیت سرمایه» و «امنیت سرمایه گذار» را لازمه سرمایه گذاری در تولید عنوان کرد و گفت: فراهم آوردن فضای پایدار از سوی داخلی و داشتن روابط خوب با کشورها ضروری است.
نایب رئیس حزب اعتدال و توسعه عدم تغییر مکرر سیاست ها و مقررات سرمایه گذاری با بخشنامه های مختلف را از ضروریات تحقق این امر دانست و تاکید کرد: ثبات قوانین و عدم تغییر سریع آیین نامه های دستگاه های ذیربط نقش مهمی در افزایش سرمایه گذاری و همچنین امنیت روانی و عینی سرمایه گذاران دارد.
وی افزود: موضوع دیگری که می تواند منجر به کاهش قیمت تمام شده محصولات تولیدی شود، رفع تحریم های ظالمانه و ارتباط با بانک های خارجی با رفع سد FATF و کاهش ریسک در تعاملات اقتصادی خارجی است.
واعظی با توجه به نقش سایر نهادها در زمینه سازی برای تحقق شعار سال، قوه قضائیه را موظف به حفظ امنیت سرمایه و سرمایه گذاران دانست و ادامه داد: اهتمام مجدانه قوه قضائیه برای حفظ حداکثری امنیت سرمایه مردم در فرآیند تولید، موضوع مهمی در ایجاد آرامش و ثبات برای سرمایه‌گذاران است که موجب افزایش روحیه سرمایه‌گذاری می‌شود.
رئیس دفتر رئیس جمهور دولت دوازدهم نیز وظیفه مجلس در این زمینه را تصویب قوانین مورد نیاز برای تسهیل تولید و همچنین اطمینان بخشی به سرمایه داران از آینده سرمایه گذاری عنوان کرد تا سرمایه گذاران مطمئن باشند که هر زمان که بخواهند می توانند از اصل و سود سرمایه خود استفاده کنند.
ایشان در پاسخ به سوالی مبنی بر نقش و وظیفه مردم و بخش خصوصی در تحقق این سوال و استفاده از سرمایه خود در تولید و عدم هدایت آن به سمت بازار طلا و ارز که به فرموده رهبر انقلاب برای اقتصاد کشور مضر است، یادآور شدند: لازمه عدم ورود مردم به سفته بازی ایجاد بنگاه های کوچکی است که با سرمایه های خرد زمینه مشارکت مردمی را فراهم کرده و زمینه مشارکت سرمایه های خرد را فراهم کنند. تسهیلات، دولت برای تحقق آن سیاست گذاری خواهد کرد. و همانطور که مقام معظم رهبری نیز خاطرنشان کردند، لازم است سازوکاری برای این امر برای مردم فراهم شود و دولت و قوه مقننه موظفند در همبستگی ملی این سازوکار را عاجل ایجاد کنند.
عضو ارشد حزب اعتدال و توسعه همچنین هدایت سرمایه عمومی به بورس را یکی دیگر از بسترهای مشترک بسیاری از کشورها برای مشارکت مردم در تولید برشمرد و تصریح کرد: هر ایرانی با توجه به سرمایه و دارایی خود می تواند سهام شرکت های تولیدی سودآوری را که در بورس نیز حضور دارند خریداری کند و با توجه به این افزایش سرمایه، هم آن شرکت و هم کارخانه می توانند با توجه به ظرفیت تولید، سهم خود را افزایش و توسعه دهند. در این صورت آن دسته از هموطنانی که دارند

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا