سیاست

وفاق برای حداکثرسازی ظرفیت‌های بین‌المللی

تجربه توسعه در جهان غرب و همچنین آسیای شرقی توسط یک واقعیت استراتژیک به نام اجماع داخلی مشهود است. کشورها و جوامع تا زمانی که الزامات اصلی توسعه بین المللی ، مانند بین المللی سازی ، اولویت بندی اقتصادی و تجارت در سیاست خارجی ، کاهش هزینه های نظامی و تمرکز بر برنامه های رفاه عمومی ، بازده و تولید آن سیستم نخواهد بود.

مکانیسم دستیابی به این ابزار اولین گام اجماع نخبگان است که با درک اوضاع بین المللی و فعال سازی مزیت اقتصادی نسبی آنها ، به دنبال به اشتراک گذاشتن و ایفا کردن نقش مؤثر در بازارهای بین المللی است. بخش مهمی از کشورهای جنوبی خلیج فارس در اقتصاد بین المللی در زمینه های نفت و گاز ، صنعت گردشگری ، سرمایه گذاری در بازار سهام و بازارهای جهانی.

واضح است که یکی از راهکارهای حاکمان جدید سعودی ، سرمایه گذاری بزرگ در جاذبه های گردشگری و ایجاد موزه ها با لوور در فرانسه است. این نشان می دهد که دولت جدید سعودی به خوبی درک کرده است که اقتصاد جهانی به دور از تولید است و سهم اصلی اقتصاد جهانی به خدمات و گردشگری متمرکز خواهد شد.

استراتژی تأیید آمیز رئیس جمهور Massoud Mediian در مورد اجماع داخلی و انتقال به رقابت و رسیدن به گفتمان مشترک در مورد توسعه استراتژیک کشور ، در سیستم فکری حاکم بر اقتصاد جهانی معنا پیدا می کند. به معنای دقیق ، تجلی عینی و ترجمه گفتمان اجماع در مورد موضوعات سیاست خارجی ، مبنای موردی برای تحریم ها و جذب سرمایه گذاری های خارجی است.

از طرف دیگر ، تنش در عرصه بین المللی وجود دارد. بر این اساس ، موفقیت دولت در تنش ها و ایجاد یک فضا و گفتگو در روابط خارجی منجر به ادغام سرمایه اجتماعی دولت و افزایش امید در مناطق اقتصادی و تجاری جامعه می شود.

در این پیوند ، باید با این واقعیت مقابله کرد که مهمترین و تأثیرگذارترین مؤلفه در حوزه اقتصادی کشور تحریم های بین المللی است و بنابراین هرگونه باز و بهره وری اقتصادی داخلی از طریق بلند کردن تحریم ها ، بازگشت سرمایه مسدود شده ما در کشورهای خریداران نفت و معرفی صندوق های بین المللی بین المللی نفت و نفت است.

تجربه عضویت در اتحادیه اقتصادی شانگهای ، بریکس و اوراسیا در این سطح در دوره اخیر نشان داد که بدون تنظیم روابط در سطح بین المللی ، هیچ سود اقتصادی خاص این عضویت به اقتصاد کشور داده نمی شود.

در اصل ، منطق روابط بین الملل در تعادل و تعادل در سیاست خارجی و تجربه کشورهای موفق مانند هند و اندونزی و حتی در مقیاس امارات متحده عربی نشان می دهد که از آنچه می توان از پتانسیل و ظرفیت برای افزایش سرمایه گذاری با تعادل سیاست خارجی و استفاده از فرصت های اقتصادی هم قدرتهای غربی و هم قدرتهای شرقی استفاده کرد.

بر این اساس ، برای ایجاد فرصت و به حداکثر رساندن ظرفیت بین المللی ، باید با نگاهی بزرگتر و جامع تر به سیاست خارجی منتقل شود. مذاکرات میزبان اخیر عمان همچنین می تواند بستری برای عبور از سیستم ظالمانه تحریم ها و بستر سرمایه گذاری های بین المللی باشد.

باید در نظر داشته باشیم که فضای منطقه ای و جهانی مستعد نشستن این مکالمات است. اگر در طول مذاکرات براجامی ، برخی از کشورها سعی در مذاکره با لابی کردن داشته باشند ، امروز نشانه های حمایت و حمایت آنها از مذاکرات و تنش ها است. دلیل این امر کاملاً ملموس است. رشد اقتصادی و پایداری توسعه نیاز به ثبات منطقه ای دارد و رهبران این کشورها به درستی متوجه شده اند که هرگونه تنش ناخواسته بالقوه بر امنیت و موقعیت اقتصادی منطقه تأثیر می گذارد.

* کارشناس امور بین الملل

منبع : ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا