سیاست

پزشکیان: فردوسی بزرگ، الگویی جاودانه برای حیات فرهنگی ما برجای گذاشت

براساس بانک اطلاعاتی ریاست جمهوری ، مسعود میانه در پیامی با یادآوری حکیم Abolghasem فردوسی نوشت: “من به شدت به نیاز به تقویت بنیادهای فرهنگی این کشور اعتقاد دارم ، من تمام مؤسسات علمی ، فرهنگی ، آموزشی و رسانه ای را برای حمایت از زبان و جشن فارسی می خواهم.

متن پیام رئیس جمهور به شرح زیر است ؛

بیسمانه اللهمن الراهیم

به نام خدا ، جان و خرد ، فکر برتر اندیشه

محققان گران قیمت ، استادان عزیز ، خانمهای عزیز ، جوانان پرخاشگر ، میهمانان داخلی و بین المللی با صدای بلند و تمام قلب های فرهنگی و هویت ایران اسلامی.

روز بزرگداشت حکیم ابولغاسم فردووی ، روز حمایت از فارسی گراسنگ ، یک هویت تمدن و روز بزرگداشت شکوه و عظمت فرهنگ ایرانی است. روزی که زندگی هر ایرانی در آینه سخنرانی بزرگ آشکار می شود ، که با قدرت قلم او ، هویت ملی را بر روی ستون های خرد ، دین و اخلاق به زبان حماسی تأسیس کرد.

فردووی بزرگ ، با شهنوه بزرگ خود ، نه تنها تاریخ ایران را از قلب فراموشی نجات داد ، بلکه الگوی ابدی را برای زندگی فرهنگی ما به جا گذاشت. الگویی مبتنی بر اندیشه ، آزادی ، عدالت و عزت نفس. امروز ، ما باید این روحیه حماسی را تلاوت کنیم. روحی که این شاعر مشهور در ظاهر و خود درونی از آزادی ، عزت انسانی ، غیرت ملی و امید به پیروزی در برابر ظلم و نابودی صحبت کرده است.

فارسی زبان این همدلی طولانی است. زبانی که نه تنها هویت تاریخی ایرانیان ، بلکه آینه فرهنگ مشترک مردم این سرزمین وسیع است. زبانی که قرن ها دانش اسلامی ، خرد ایران و اخلاق انسانی را توسعه داده است ، و امروز ، بیش از هر زمان دیگری ، ما باید نه تنها در گفتار ، بلکه در عمل ، در سیستم رسانه ای ، در سبک زندگی ، سبک زندگی و سیاست های فرهنگی ظهور کنیم.

ملت بزرگ ایران ، با تمام تنوع فرهنگی و زبانی ، یک خانواده است. چه چیزی این وحدت و اجماع را ممکن می سازد ؛ ایمان به خدا عشق میهن و تکیه بر فرهنگ مشترک است که شهنومه فردوی یکی از باشکوه ترین ستون ها است. در دنیایی که امواج رسانه ای هویت نسل ها را تجزیه می کنند ، شهنومه می تواند سنگرهای فرهنگی جوانان این مرز باشد. راهنمایی برای یافتن خود ، الگوی افتخار امید و افتخار. مردان و زنان ایرانی ، به ویژه نسل جوان ، بیش از هر زمان دیگری به ریشه های عزت و عظمت فرهنگی خود افتخار می کنند و به گذشته خود افتخار می کنند. شهنامه یک داستان باستانی نیست. پر جنب و جوش ترین کتاب امروز کتاب ما است. کتابی برای ایجاد انگیزه ، بیدار شدن از شجاعت و کوشش در ساخت ایرانیان جدید و افتخار. زنان ما ، که به عنوان همسر ، مادر ، حاکم و قهرمان نقش پر جنب و جوش و کارآمد دارند. امروز ، حضور در فرهنگ و آگاهی هنوز در آن حضور دارد.

شکی نیست که جوانان ما می توانند با تکیه بر الگوهای حماسی و اخلاقی شهنوام ، حامل تمدن آینده ایران باشند. تمدن مبتنی بر علم ، عدالت ، اخلاق و استقلال. درست همانطور که صحبت هاکیم ، فردووی ، پرچم زبان و فرهنگ ایرانی را در یک زمان دشوار بالا برد ، امروز هر ایرانی باید از این پرچم ماندگار محافظت کند. این وظیفه دولت و ملت است که این پایتخت بزرگ را نه تنها در جشن ها ، بلکه با انجام کارهای فرهنگی ماندگار ، اجرای سیاست های هوشمندانه و آموزش و ارتقاء ایده های خود ، به ویژه در سیستم آموزش ، تصویب کند.

من به شدت به لزوم تقویت بنیادهای فرهنگی کشور اعتقاد دارم ، من از تمام نهادهای علمی ، فرهنگی ، آموزشی و رسانه ای می خواهم که از زبان فارسی محافظت کنند و از خرد و فرهنگ این سرزمین به عنوان یک وظیفه فرهنگی ، تاریخی و تمدن تجلیل کنند و هیچ تلاشی برای افتخار به ایران انجام دهند.

برای همه بازیگران فرهنگی ، استادان زبان و ادبیات فارسی ، مؤسسات علمی و رسانه ای و برگزارکنندگان و برگزارکنندگان این کنفرانس عالی ، من صمیمانه از شما تشکر می کنم و امیدوارم که این ارزشمند ، افتخارآمیزتر ، دلسوزتر ، عاقلانه تر و محکم در شما باشم.

مطمئناً امروز ، صدای فردوی از قلب قرن ها بار دیگر ما را همدلی ، خرد ، مقاومت و شکوفایی می نامد.

بیایید دنیا را بد کنیم ، بیایید مفید باشیم ، نه همه خوب و بد ، و همچنین خوب.

منبع : ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا