سیاست

پزشکیان: هیچ‌گاه احساس غربت نسبت به جمهوری آذربایجان نداریم/ایران سرزمین دوم آذری‌هاست

به گزارش IRNA ، قبل از سفر به جمهوری آذربایجان ، مسعود مدییان در مصاحبه با شبکه تلویزیونی ایالت آذربایجان توضیح داد.

متن کامل این مکالمه تلویزیونی به شرح زیر است:

مجری: من ابتدا می خواهم دیروز تسلیت خود را تمدید کنم. باشد که خداوند به مردم رحم کند و آرزوی سلامتی و سلامتی زخمی ها را داشته باشد.

رئیس جمهور: متشکرم

مجری: آقای رئیس جمهور عزیز ، با تشکر از شما برای اینکه علی رغم بسیاری از مشاغل ، وقت خود را به شبکه ایالتی آذربایجان اختصاص داده اید. سوال خود را از سفر آینده به جمهوری آذربایجان شروع می کنم. این سفر اولین سفر رسمی شما به عنوان رئیس جمهور ایران به جمهوری آذربایجان است. این سفر همچنین منطقه ای و بین المللی از اهمیت برخوردار است. همچنین ، با توجه به صد سال روابط تاریخی و مذهبی بین ایران و آذربایجان ، می خواهم در مورد روند روابط دو کشور اظهار نظر کنم و چه احساسی در مورد این سفر دارید و چه انتظاری دارید؟

رئیس جمهور: بیسمانه اللهمن الراهیم. در ابتدا خوشحالم که با شما ملاقات کردم و از سفر به جمهوری آذربایجان خوشحالم. زیرا ما هرگز میهن احساس نمی کنیم. ما اکنون همسایه هستیم و مدتهاست که با هم هستیم. اگرچه بین ما و شما مرز وجود دارد ، اما فکر می کنم این مرز مهم نیست. از آنجا که همسایگان همیشه دیوارهایی برای جدا کردن دارند ، اما هنوز هم در کنار هم هستند. همسایگان می توانند با یکدیگر در تعامل باشند تا در غم و اندوه و خوشبختی به اشتراک بگذارند. و ما این احساس را با برادران و خواهران عزیز خود در آذربایجان داریم.

با اعتقاد به اینکه کشورها باید روابط خود را با همسایگان اولویت بندی کنند ، ما هرگز در آذربایجان احساس نمی کنیم. خداوند مایل ، من سعی خواهم کرد که برادرم با برادرم ، الهام علییف و با جلساتی که برگزار می شود ، برادران و دوستان خوبی برای یکدیگر داشته باشم.

مجری: شما ذکر کردید که در سفر خود به آذربایجان با رئیس جمهور آذربایجان ملاقات خواهید کرد. چه موضوعاتی بین شما و رئیس جمهور آذربایجان مطرح خواهد شد؟ به ویژه ، مردم دو کشور کنجکاو هستند که بدانند مسائل استراتژیک بین دو رئیس جمهور چه خواهد بود.

رئیس جمهور: دو برادر و دو همسایه چه می کنند؟ با توجه به مهارتهای ما ، می توانیم از نظر علمی ، اقتصادی ، صنعتی ، فرهنگی ، بهداشتی ، بهداشتی و تجاری با یکدیگر ارتباط برقرار کنیم. مسئله اصلی این است که ما به عنوان یک همسایه می توانیم در بسیاری از مناطق به یکدیگر کمک کنیم. ما می توانیم برای رشد ، افتخار ، عزت و سلامتی مردم خود با هم کار کنیم و یک زندگی آرام و ارتباط سالم در منطقه ایجاد کنیم.

در این جلسات ، می توانیم در کنار هم بنشینیم و ارتباطات دانشگاهی ، تجاری ، علمی ، فرهنگی ، هنری و اقتصادی برقرار کنیم. ما مردم خودمان هستیم و باید راه را برای بازدیدهای بیشتر بین مردم دو کشور هموار کنیم. در نتیجه ، ما می توانیم به یکدیگر کمک کنیم و زندگی خوب و آرام را برای یکدیگر فراهم کنیم.

مجری: روابط بین دو کشور در حال توسعه است. برای تقویت اعتماد بین دو کشور چه چیزی را در نظر دارید؟ به عنوان مثال ، ارتقاء روابط پارلمانی ، روابط فرهنگی یا توسعه همکاری های آموزشی و پژوهشی. کدام یک از اینها اولویت است و چه کاری می خواهید انجام دهید؟ به طور کلی ، شما در مورد تقویت روابط دیپلماتیک بین دو کشور چه اقداماتی فکر کرده اید؟

رئیس جمهور: ما برای هرگونه همکاری و انتقال تجربه به آذربایجان و برعکس آماده هستیم. به نظر من ، هیچ محدودیتی در فعالیت های مشترک وجود ندارد. به طور طبیعی ، رابطه بین مجامع یک گام مهم است. تعامل بین دانشگاه ها و اساتید مرحله بعدی است. در زمینه بهداشت ، پزشکی و تجهیزات نیز می توانند به یکدیگر کمک کنند.

در زمینه صنعت ، تجارت و سرمایه گذاری های مشترک نیز می توان همکاری را ارائه داد. در همه زمینه ها می توانیم به یکدیگر کمک کنیم ، می توان ارتباط سالم و خوبی را از یک فرهنگی ، ورزشی ، هنری و غیره تشکیل داد.

مجری: آقای رئیس جمهور ، روند صلح بین ارمنستان و آذربایجان اکنون کند است. موقعیت ایران برای کمک به این روند چیست؟ ایران به طور رسمی می تواند ارائه دهد و رویکرد شما برای ایجاد ثبات در منطقه و همکاری های لازم چیست؟

رئیس جمهور: اولین قدم برای همه چیز ، متقاعد کردن هر حزب و حرص و آز در سرزمین یا سرزمین دیگر نیست. این تفاوت از زمانی شروع می شود که یک طرف بخواهد اراضی یا مناطق دیگران را به دست بگیرد. در نتیجه ، آنچه ما همیشه طرفدار آن بوده ایم و معتقدیم که باید به سمت آن حرکت کنیم ، احترام به حقوق و حقوق کشورها است. ما باید به این اصل احترام بگذاریم.

همه کشورها ، حتی خودمان ، این قانون را در چارچوب حقوق بین الملل پذیرفته ایم و امیدواریم که با پذیرش چارچوب های بین المللی ، اختلافات و نگرانی های بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان برطرف شود.

مشکل از زمانی شروع می شود که ما نمی خواهیم از حقوق خود اطمینان داشته باشیم. وقتی این اتفاق بیفتد ، تفاوت وجود دارد. ما همیشه از حقوق آذربایجان دفاع کرده ایم و در همین زمینه ، از حقوق ارمنستان نیز دفاع می کنیم. این همان چیزی است که ما در تلاش برای زندگی با آن خواهیم بود و به هر دو طرف ، صلح ، برادری و چارچوب های همسایه کمک خواهیم کرد.

مجری: رئیس جمهور عزیز ، راهرو زنگار جنبه های مختلفی برای ایران دارد. حداقل برای آذربایجان نیز بسیار مهم است ، حداقل به این دلیل که بین دو بخش آذربایجان پیوند زمینی ایجاد می کند. با توجه به موارد فوق ، برای حل این مشکل چه راه حلی را پیشنهاد می کنید؟ دیدگاه جمهوری اسلامی در مورد این راهرو چیست؟

رئیس جمهور: نگاه کنید ، اولین چیزی که من گفتم این است که ما باید به تمامیت ارضی یکدیگر احترام بگذاریم و هیچ توجهی به زمین نداریم. این اولین و مهمترین قانون است.

مسائل مرزی و سرزمینی بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان می تواند هنگامی که روابط سیاسی و تجاری بین دو کشور با حقوق هر دو طرف برطرف شود ، حل شود.

کاری که اکنون برای کمک به حل مشکل انجام می دهیم این است که ما در حال آماده سازی مسیر ایران برای برادران و خواهران محبوب خود از جمهوری آذربایجان برای ورود به Nakhchivan از طریق ایران هستیم. فعالیت های ترافیکی و راه آهن به سرعت در حال انجام است. ما موافقت کرده ایم ، و خواستار خدا ، هیچ مشکلی در برقراری ارتباط بین جمهوری آذربایجان و ناخچیوان وجود نخواهد داشت. ما ایران را سرزمین دوم آذری می دانیم. هر زمان که به خاک ما برسند ، برای ما خوشحال خواهد شد.

مجری: بگذارید در مورد استفاده از راه آهن Astara-Astara صحبت کنم. انتظارات ایران از کریدور شمال و جنوب چیست؟ چه پروژه هایی بین دو کشور می تواند در توسعه حمل و نقل زمینی و ریلی وجود داشته باشد؟ این برنامه ها در چه مرحله ای قرار دارند؟

رئیس جمهور: مسیرها بزرگراه های زندگی اجتماعی هستند. مسیرها مانند قلب و شریان انسان است که در واقع دلیل زندگی انسان است. جاده ها ، چه قطار ، چه بزرگراه ، یا هر مسیری که وجود داشته باشد ، همه اینها مسیر رشد و تعالی است.

ما نگاه ویژه ای به اتصال آستارا به آستارا و همچنین آستارا به رشت داریم و اجرای راه آهن را داریم.

این مسیرها می توانند ارتباطات تجاری ، فرهنگی و اقتصادی بین ایالات متحده و آذربایجان را تقویت کنند. نکته دوم این است که جمهوری آذربایجان می تواند یک مسیر ترانزیت برای آمدن روسیه به ایران و سپس انتقال از ایران به خلیج فارس باشد. ایران همچنین می تواند یک مسیر ترانزیت برای صادرات کالاها و محصولات آذربایجان به کل جهان باشد.

در نتیجه ، ما این مسیرها را به سرعت از ایران می سازیم تا آنها را بسازیم ، و سپس با برادر عزیز ما ، رئیس جمهور محترم آذربایجان ، در مورد این موضوع توافق خواهیم کرد تا مسیر شمال-جنوب و مسیر داخلی را تسهیل کنیم.

مجری: توافق های جدیدی بین ایران و آذربایجان در زمینه انرژی وجود دارد ، به عنوان مثال ، انرژی سبز! ایران از دیدگاه نزدیک خود چه برنامه هایی را در نظر می گیرد؟

رئیس جمهور: در رابطه با انرژی پاک ، ما یک مسیر خدادادی در رودخانه آراس داریم. در اینجا سدها و سدها در حال انجام است. از این سدها می توانیم انرژی پاک کسب کنیم. ما به راحتی می توانیم تعامل سازنده با یکدیگر داشته باشیم.

به طور طبیعی ، ما می توانیم در مورد انرژی خورشیدی ، باد و سایر موارد با یکدیگر ارتباط برقرار کنیم و این با همکاری های صنعتی و دانشگاهی که توسط دو کشور مورد توافق قرار می گیرد ، امکان پذیر است.

مجری: ایران و آذربایجان از مواضع یکدیگر در جامعه بین المللی حمایت می کنند. متناسب مانند سازمان همکاری های اسلامی و سازمان ملل نمونه هایی از این تعامل ها هستند. انتظار ایران بین المللی از آذربایجان چیست؟ موضع رسمی ایران در مورد همکاری در چارچوب سازمانهای Brix و شانگهای چیست؟ در این زمینه ، تهران چه چیزی می تواند به باکو کمک کند؟

رئیس جمهور: اگر ارتباطات خود را تقویت کنیم ، بریکس ، شانگهای یا اوراسیا و معاهدات بین المللی قدم بعدی هستند. این سازمان ها به تازگی ایجاد شده اند تا به آنها در تقویت روابط اقتصادی و علمی ما کمک کنند و تجربیات ما را به یکدیگر منتقل کنند و روابط مالی و سیاسی ما را در این نهادها سازماندهی کنند. اگر روابط دو جانبه را تقویت کنیم ، قدم بعدی گسترش همکاری در چنین سازمان هایی برای سازماندهی ارتباطات و همکاری های منطقه ای با کشورهای منطقه است.

به طور طبیعی ، ما می توانیم قدرت اقتصادی خود را افزایش داده و تجربیات و فناوری های منطقه ای داشته باشیم. ورود ما به این سازمان ها و معاهدات می تواند دید ما را عمیق تر کرده و انتقال تجربیات ، علم و فناوری را تسهیل کند.

مجری: آقای رئیس جمهور ، یکی از پروژه های مهم سرزمینی که شما ذکر کردید ، ایجاد ارتباط زمین بین کشچیوان و بخش اصلی آذربایجان از طریق ایران است. تا چه اندازه بر پروژه های ترانزیت در منطقه تأثیر می گذارد؟ ارزیابی ایران از پتانسیل های حمل و نقل در مسیر فوق الذکر و امنیت مسیر چیست؟

رئیس جمهور: امنیت به طور طبیعی به ما بستگی دارد و اکنون امنیت در کشور ما وجود دارد. اما در رابطه با راه ، پیمانکاران ما اکنون در این مسیر کار می کنند و تلاش ما این است که این مسیر را حتی سالم تر ، گسترده تر و ایمن تر برای حمل و نقل کنیم.

وزیر راه و توسعه شهری ما اخیراً روند پیشرفت را بازدید و ارزیابی کرده است. امیدوارم این مسیر تمام مشکلات ارتباطی بین جمهوری آذربایجان و ناخچیوان را حل کند. در ضمن ، این مسیر می تواند آذربایجان ، اردبیل ، اورومایه و سایر قسمتهای ایران را به روشی ایمن و ایمن فراهم کند.

مجری: در جمهوری جمهوری آذربایجان بسیار مورد علاقه شما هستند و شما را دنبال می کنند. شما همچنین شعرهای محمد حسین شهری را در سخنرانی های خود می خوانید. در این مصاحبه ، آیا شعری از شاهزاده دارید که می توانید برای ما بخوانید؟

رئیس جمهور: من به ویژه اشعار شهری را به ویژه در رابطه با شعر “حیدربابا” دوست دارم ، زیرا این تصویری از نوعی زندگی است که من زندگی کرده ام. من اغلب این شعر را برای خودم زمزمه می کنم. یکی از اشعار او که می گوید “حیدبابا …” من می توانم برای شما بخوانم.

Heydarbaba ، Kendin Genni Batanda/ Oshaqlaron Shamin Eiub ، Yatda/ I Blutadan Chikhub ، Qash-Gaz Atatanda/ Bayes Bayer Bir Saint-ta'lara Taleh Taleh Taleh Taleh/ غازی غازی غازی گوردینینینینینینینینین Shenguloooson Yash/ I Quaiyeb. ACHIB ، Sura Swelidim/ Awesome Janin Balla Sin Yiiyyah/ Swannan Dorob ، Oous Donomi Giel redim/!/ Aghaj Minip ، Guennell Fire!

مجری: رئیس جمهور عزیز ، در سالهای اخیر ما شاهد وقایع ناخوشایند بین دو کشور همسایه بوده ایم. این وقایع مربوط به گذشته است ، اما از آن زمان برای تقویت بیشتر روابط بین دو کشور چه کاری می توان انجام داد؟

رئیس جمهور: در همه کشورهای جهان ، چارچوب ها گاهی اوقات شکسته می شوند و مردم می گویند که نباید گفت. برخی از افراد ممکن است در حال حاضر ما را در کشور ما قبول نکنند. ما سیاستمداران و مقامات سیاسی در کشورهای مختلف و فرهنگی و منطقی باید مراقب باشیم که باعث رفتارهای ناخواسته و بی حد و حصر برخی از افراد نشویم.

وقتی بچه بودیم ، بچه ها با هم می جنگیدند و سپس آشتی می کردند ، اما گاهی اوقات بزرگان می جنگیدند و بعد عصبانی می شدند. ما نباید اجازه دهیم که دعواهای کودکانه و رفتارهای واقعی باشد تا رابطه ما بین بزرگسالان را بشکند.

ما آنها را دوست داریم ، آنها را دوست داریم و خودمان را با همه برادران و خواهران خود در جمهوری آذربایجان می شناسیم. ما برای همه عزیزان ، موفقیت و عزت آرزو می کنیم.

مجری: ما بسیار مشتاق بودیم که بیشتر با شما صحبت کنیم ، اما می دانیم که شما مشغول کار زیادی هستید. به همین دلیل ما از زمانی که به ما دادید بسیار سپاسگزاریم.

منبع : ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا