پلتفرم ایرانی هوش مصنوعی تا ۶ ماه آینده رونمایی میشود
اصفهان – ایرنا – معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور گفت: نسخه اولیه و آزمایشی پلتفرم(سکو) ایرانی هوش مصنوعی که توسط یکی از دانشگاههای کشور در حال طراحی است تا ۶ ماه آینده رونمایی میشود.
به گزارش ایرنا، حسین افشین روز پنجشنبه در حاشیه «دومین رویداد هوش مصنوعی» در هتل عباسی اصفهان در جمع خبرنگاران افزود: یکی از اقدامات جدی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حوزه زیرساخت هوش مصنوعی، طراحی پلتفرمی است که بتواند الگوریتمهای پیش ساخته و آماده را در این زمینه تهیه کند.
وی با بیان اینکه این پلتفرم با همکاری یکی از دانشگاههای کشور در حال طراحی است، ادامه داد: نسخه آزمایشی آن تا ۶ ماه آینده در دسترس افراد قرار میگیرد، خطاهای آن برطرف میشود و دانشگاهها بطور مرتب به آن، الگوریتمهای بهروز هوش مصنوعی را اضافه میکنند تا یک پلتفرم خوب ایرانی داشته باشیم.
معاون علمی رییس جمهور با تاکید بر اینکه نیروی انسانی متخصص یکی از نقاط قوت کشورمان در فناوریهای نوین از جمله هوش مصنوعی است، خاطرنشان کرد: در حوزه داده(دیتا) هوش مصنوعی نیز اقداماتی صورت گرفته و در دست اجراست.
افشین همچنین گفت: مقوله هوش مصنوعی از آنچنان اهمیتی برای دولت چهاردهم برخوردار است که ریاست شورای راهبردی آن به محمدرضا عارف معاون اول رییسجمهور تفویض شده است.
وی با بیان اینکه معاونت علمی ریاست جمهوری کماکان با این سازمان بطور مشترک کار میکند، افزود: قول میدهیم در یک سال آینده تحولات جدی در زمینه هوش مصنوعی در کشور ایجاد شود.
وی خاطرنشان کرد: هر بار که فناوری جدیدی ظهور میکند معاونت علمی ریاست جمهوری نیز بعنوان بنیاد حامی فناوری به این حوزه توجه جدی می کند و امروزه یکی از حوزه های مورد توجه و حمایت، هوش مصنوعی است.
معاون علمی رییس جمهور با اشاره به حمایت از شرکتهای دانش بنیان فعال در این عرصه، گفت: اعتبارات پژوهانه(گرنت) نیز به استادان دانشگاه برای تدریس، تدوین سرفصل های درسی و تولید محتوای فارسی در زمینه هوش مصنوعی تعلق می گیرد.
افشین با بیان اینکه محتوای فارسی هوش مصنوعی تا پایان دی در اختیار کل کشور قرار میگیرد، اضافه کرد: اعتباری ویژه نیز برای طرح های پژوهشی در این زمینه در نظر گرفته شده است و با دانشگاههای مختلف در زمینه مرجعیت علمی هوش مصنوعی کار می کنیم.
وی ادامه داد: حمایت های تسهیلاتی و بلاعوض نیز برای شرکت های دانش بنیان که بصورت کاربردی در این حوزه کار میکنند پرداخت می شود.
افشین با بیان اینکه سند تحول هوش مصنوعی که توسط معاونت علمی ریاست جمهوری و سازمان ملی هوش مصنوعی تدوین شده درواقع یک زنجیره کامل از این فناوری است، تصریح کرد: انتهای این زنجیره، کاربرد هوش مصنوعی است و از شرکت های فعال در این زمینه می خواهیم همه توان خود را برای تقویت آن بکار گیرند.
اعطای تسهیلات به شرکت های فعال در حوزه هوش مصنوعی
معاون امور مجلس رئیس جمهور نیز در حاشیه برگزاری دومین رویداد هوش مصنوعی اصفهان در جمع خبرنگاران گفت: بدنبال حمایت از شرکتهای دانش بنیان فعال در زمینه هوش مصنوعی به روشهای مختلف مانند اعطای کمک مالی و تسهیلات با بهره پایین هستیم.
شهرام دبیری افزود: شرکتهای فناور و افرادی که در زمینه هوش مصنوعی فعالیت میکنند بطور جدی مورد حمایت قرار خواهند گرفت.
وی با بیان اینکه این حمایت در بخش های خصوصی و دولتی خواهد بود، اظهار کرد: این کار شروع و در مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی نیز برای تغییر قوانین مربوطه، سامانه هوش مصنوعی راه اندازی شده است.
معاون پارلمانی رییس جمهور تاکید کرد: برای اینکه امروزه در دنیا حرفی برای گفتن داشته باشیم باید توجه ویژهای به فناوری هوش مصنوعی صورت بگیرد.
دبیری تصریح کرد: دولت چهاردهم مصمم به برنامهریزی در این زمینه بوده و در برنامه هفتم توسعه نیز به آن توجه شده است.
وی افزود: امیدواریم امسال سند هوش مصنوعی تصویب شود و رقم قابل توجهی در بودجه سال های آینده بمنظور ارتقای این فناوری در کشور تخصیص یابد.
به گزارش ایرنا، دومین رویداد هوش مصنوعی اصفهان(IAI ۲۰۲۴) دیروز با برپایی نمایشگاه توانمندیها و محصولات هوش مصنوعی در هتل عباسی و برگزاری مسابقات هوش مصنوعی در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، کار خود را آغاز کرد.
این رویداد با برگزاری برنامههای سرمایهگذاری، گردهمایی و نشستهای تخصصی تا جمعه چهارم آبان جاری ادامه دارد و میزبان شرکتهای فناور و دانش بنیان، کارشناسان، استادان و دانشجویان فعال و علاقهمند به هوش مصنوعی است.
هوش مصنوعی(Artificial intelligence) به معنی شبیهسازی فرآیندهای هوش انسانی توسط ماشینها بویژه سیستمهای رایانهای است.
منبع : خبرگزاری ایرنا