پوسترها سخن میگویند؛ ۳۶ دوره نمایشگاه کتاب چطور گذشت؟
Tehran- Irna- پوستر بخشی از هویت بصری هر رویداد فرهنگی ، اجتماعی ، علمی ، دانشگاهی و سیاسی است و می تواند به عنوان بخشی از تاریخ شفاهی این رویداد مورد استفاده قرار گیرد. همزمان با سی و یک نمایشگاه بین المللی کتاب بین المللی ، تهران پوسترهای این نمایشگاه را در طول سالها برگزار می کند.
به گفته خبرنگار فرهنگی IRNA ، نمایشگاه بین المللی کتاب تهران ، که این روزها در مسجد امام خمینی برگزار می شود ، یک رویداد اساسی در مجموعه رویدادهای فرهنگی ایران است و یک جشن ده روزه از بازدیدها و بازدیدها توسط نویسندگان ، نویسندگان و نویسندگان مهربان و مشهور است.
رویدادی که در دهه اول به رغم طراوت برگزارکنندگان خوب و سازماندهی شده است ، و در روزهایی که جنگ عراق علیه ایران هنوز در حال گذر است ، برای پیشینه و هویت بصری به خوبی تنظیم شده است.
همزمان با سی و یک نسخه از نمایشگاه بین المللی کتاب تهران ، پوسترهای این همه سالها در یکی از اتاق های کنفرانس خبری در نیمه طبقه امام Khomeini به نمایش گذاشته شده است.
روزهای پاییز جنگ و شمع که کتاب آورده است
نگاهی به پوستر نمایشگاه اول نشان می دهد که این رویداد در اولین دوره ۱-۸ نوامبر برگزار شد ، در حالی که جنگ تحمیل شده هنوز به پایان نرسیده است. اما پوستر را نمی توان درک کرد یا ملی یا ملی. با این حال ، از مجموع اطلاعات اینترنتی ، می توان فهمید که نمایشگاه کتاب تهران در سطح بین المللی آغاز شده است ، و چهار کشور انتشار خود را به این رویداد عالی ارسال کرده اند.
در این دوره ، ۲ ناشر داخلی با ۲،۰۰۰ کتاب و ۳ ناشر خارجی با ۶۰۰۰ کتاب ، این کتابفروشی ها را به استقبال ۶۰۰۰ کتاب در این رویداد سوق داد.
آیت الله علی خامنه ، رهبر عالی ، که در آن زمان رئیس جمهور بود ، توجه جامعه بین المللی را به مدت چند ساعت در نمایشگاه کتاب تهران به این رویداد فرهنگی جلب کرد.
بازگشت به بهار
نمایشگاه دوم در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران نبود ، نه در سال ۲ و در بهار همان سال از ۱-۸ ماه مه. این نمایشگاه همچنین بین المللی و با ۴ ناشر داخلی با ۲،۰۰۰ کتاب و ۵ ناشر خارجی با ۶۰۰۰ کتاب از ۵ کشور میزبان کشور میزبان بود. البته پوستر این نمایشگاه فقط به زبان انگلیسی به طرز عجیبی بود و اطلاعات فارسی را به مخاطبان ارائه نمی داد.
نسخه سوم نمایشگاه بین المللی کتاب تهران نیز در سال ۶ برگزار شد و پوستر این دوره از نظر اطلاعات مربوط به این نمایشگاه نسبتاً کامل تر و دو زبانه است. از پوستر می توان فهمید که این نمایشگاه در تاریخ ۱-۸ ماه مه در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار شد و ساعات بازدید از ساعت ۹ صبح تا ۶ بعد از ظهر بود.
اما پوستر نمایشگاه چهارم دارای طراحی متفاوتی با اجزای نسبتاً ایرانی است. این نمایشگاه در تاریخ ۱-۸ ماه مه در سایت نمایشگاه دائمی برگزار شد. اما اطلاعات زیادی در مورد پوستر وجود ندارد.
کتاب ها و هیچ کس دیگری
پوستر نسخه پنجم نمایشگاه بین المللی کتاب تهران نیز دارای شکل متفاوتی ، پس زمینه سیاه و استفاده از پنج رنگ مختلف است که طولانی و صعودی هستند ، یک طراحی متنوع تر را نشان می دهد. دوره نمایشگاه از ۱-۸ ماه مه در محل دائمی نمایشگاه های تهران برگزار می شود و نمایشگاه های اطلاعاتی نیز به زبان عربی و انگلیسی گنجانده شده است.
ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در تاریخ ۱-۸ مه برگزار شد و این کتاب هنوز هم یک ویژگی برجسته پوستر بود که به زبان انگلیسی ، فارسی و عربی مطلع شد. دوره های هفتم ، هشتم ، نهم ، دهم و یازدهم دارای پوسترهای نسبتاً مشابهی هستند و مانند دوره ششم کتاب ، هویت بصری همیشه در این پوسترها هستند. این نمایشگاه در تمام این دوره ها در ماه مه برگزار شد و مکان دائمی نمایشگاه های تهران و انگلیسی همیشه روی پوستر این دوره ها نوشته شده است. اما اطلاعات عربی از پوستر حذف شده است. اما شماره ۲ روی پوستر و ترکیب آن با این کتاب پوستر کمی متفاوت را پوشش می دهد ، که در تاریخ ۱-۸ ماه مه در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار شد. در دوره سیزدهم از ۵ جلد کتاب روی پوستر نیز استفاده شده است که در تاریخ ۱-۸ مه میزبان علاقه مندان بود.
ابو عبدالله (AS) عزاداری در پوستر نمایشگاه
اما دوره پانزدهم که ۱-۸ مه ، اول مه ، اول ماه مه و صفر ۱ آه در محل دائمی نمایشگاه بین المللی تهران ، به مناسبت محرم و صفر قرمز بود و با علم و عزاداری ابو عبدالله آراسته شد. ترکیب معروف کاشانی باز هم ، قیام چیست … همچنین روی پوستر نوشته شده است. تمرکز شانزدهمین خانواده خانواده است و نقاشی پدری با دختران دو دخترش در پوستر دیده می شود. این نمایشگاه در ۱-۸ مه در محل نمایشگاه دائمی تهران برگزار شد.
اما ماهی هلال دیده شده در پوستر دوره هفدهم نشان می دهد که دو ماه عزاداری و عزاداری صفر که همزمان با نمایشگاه در سالهای گذشته و ماه Rabi'a al -awl بود. پس زمینه آبی تیره و درج شعار نمایشگاه ، کلمه خوانده شده و اطلاعات زمانی و مکان نمایشگاه ، از دیگر ویژگی های پوستر است که در تاریخ ۱-۸ ماه مه در محل دائمی نمایشگاه های تهران برگزار شد.
شاید ساده ترین و منزوی ترین پوستر را می توان به راحتی به پوستر هجدهم اختصاص داد. یک پوستر پس زمینه سبز در طیف های مختلف رنگی ، با تصویر کتاب به سمت راست محو می شود. اطلاعات نمایشگاه همچنین در گوشه پایین گنجانده شده است. این نمایشگاه در تاریخ ۱-۸ ماه مه در پایان یک دوره تاریخی و سیاسی ایران برگزار شد.
سال ۲ توسط رهبر عالی سال پیامبر (ص) و به همین مناسبت در پوستر نمایشگاه کتاب ، حدیث نامگذاری شد اگر علم در سورایا بود ، مردان از فارس می رسیدند روی پوستر نوشته شده است و ما تصویری از مسجد آل نبی را در پس زمینه مشاهده می کنیم. این نمایشگاه در تاریخ ۱-۸ ماه مه در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی برگزار شد و علاقه مندان به این فرصت از ۹ صبح تا ۶ بعد از ظهر از این نمایشگاه بازدید کردند.
نمایشگاه از محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران به موصل
با این حال ، مکان استاندارد و مناسب نمایشگاه ها در تهران نمایشگاه دائمی است که در بزرگراه چمران با چندین سالن و دسترسی خوب به نمایشگاه واقع شده است. ازدحام بیش از حد نمایشگاه کتاب و ترافیک ایجاد شده در بزرگراه های اطراف ، باعث شده است که مقامات از سال ۶ نمایشگاهی را در مسجد امام خمینی برگزار کنند که فضای بیشتری دارد و درهای ورودی بیشتری دارد و در نتیجه باعث ترافیک حضور بازدید کنندگان در یک محیط گسترده تر می شود.
بنابراین ، بیستمین نمایشگاه کتاب تهران در وحدت ملی امام خمینی و انسجام اسلامی از ۱-۸ ماه مه برگزار شد و پوستر این نمایشگاه با یک طرح اسلامی طراحی شده بود که از یک طرف به یک کتاب تبدیل شده بود. پس زمینه جسورانه سبز و نوار سیاه کم نیز به طراحی هویت اسلامی کمک کرد. این فرآیند در طرح های نسبتاً مشابه در پوسترهای بعدی ، یک طراحی کتاب ، یکی از نقاشی های اسلامی یا اجزای بصری و شعار سال در گوشه تصویر و همچنین درج مشخصات نمایشگاه از جمله زمان و محل برگزاری دوره بیست و یک دوره ، ادامه می یابد ، که کمی متفاوت است و یک درخت بزرگ در میانه است. این بار ، البته ، شعار سال در کتاب گنجانده شده است. بیست و هشتمین نمایشگاه کتاب ، که در تاریخ ۱-۸ ماه مه در مسجد امام خمینی برگزار شد ، اولین بار عمان را به عنوان میهمان ویژه انتخاب کرد و روند بین المللی بودن بین المللی را معرفی و دنبال کرد.
عزیمت به شهر آفتاب و پوستر که آفتابی شد
حدود پنج سال پس از نمایشگاه کتاب از نمایشگاه دائمی به امام خمینی ، مجتمع نمایشگاه شهر Aftab در کنار آزادراه عوارض تهران افتتاح شد و به دلیل ترافیک داخلی ، برگزارکنندگان تصمیم گرفتند نمایشگاه کتاب را به شهر خورشید بکشند. موضوعی که به خوبی در پوستر نمایشگاه در شهر آفتاب و زرد و تصویری خورشید روی پوستر منعکس شده بود. بیست و یکمین نمایشگاه کتاب از ۱-۸ ماه مه در شهر Aftab مورد استقبال قرار گرفت.
عنوان شلوغ ترین عنوان پوستر در بین پوسترهای نمایشگاه ۳۰ امین است ، جایی که این نمایشگاه از ۱-۸ ماه مه در آفتاب برگزار شد و این بازدید ۱ تا ۲ بود. اما شهر Aftab فقط دو میزبان نمایشگاه بود و از دوره سی و یک دوره اول به امام خمینی بازگشت و در سال ۲. این دوره از نمایشگاه کتاب ؛ یعنی خواندن توانمند است ، طراحی شده است. این دوره همچنین از ۱-۸ ماه مه در موصل امام خمینی برگزار شد.
پس از این دوره ، پوستر سی و پنجم نیز تا حدودی متفاوت است. رنگ آبی کتاب به همراه تنوع رنگارنگ آنها به عنوان یک کتاب باز می شود و خانه ای با دروازه و ایوان فضای نسبتاً متفاوتی را در مقایسه با پوستر دوره های قبلی نشان می دهد. سی و پنجمین نسخه نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با شعار “خواندن و ساخت” از ۱-۸ ماه مه در مسجد امام خمینی برگزار شد.
و اکنون سی و دومین دوره از این رویداد مهم فرهنگی در حال برگزاری است ، رویدادی که مطمئناً در یادبود تاریخی مردم و علاقه مندان به کتاب ثبت می شود ، نه تنها کتابداران ، طراحان ، برگزارکنندگان رویدادهای مشابه ، کارشناسان و همه بخش های جامعه در مورد آن و همه وابسته های هویتی. از جمله هویت بصری و مستندات و تصاویر مرتبط اظهار نظر می کنند.
منبع : خبرگزاری ایرنا