چالشهای تأمین مالی در پروژههای نیروگاههای تجدیدپذیر
۱:۳۱ جدید اول ژوئن
باشگاه روزنامه نگاران جوان ؛ کیمیا گلیپور -وزیر انرژی وزیر انرژی محسن تارزاتلب به خبرنگاران گفت: “در چند ماه گذشته ، نقاط مختلفی برای توسعه نیروگاه های تجدید پذیر در نه استان مشخص شده است ، اکنون ۲ استان و شهر تحت پوشش این پروژه قرار گرفته اند و تعداد نقاط مشخص شده به ۴ امتیاز رسیده است.” از این تعداد ، پنج ساختار به تدریج مورد سوء استفاده قرار می گیرند و امید است که این تعداد با همکاری شرکت های توزیع و مراکز منطقه ای افزایش یابد.
وی افزود: “برنامه توسعه نیروگاه های سه مگاوات با هدف افزایش ظرفیت تولید برق است.” در همین راستا ، تقریباً ۲ مگاوات از سه واحد مگاوات در حال پیشرفت بوده اند و برخی از آنها فعالیت های خود را آغاز کرده اند ، امیدواریم که از اواسط ژوئن واحدهای جدیدی را در کشور ببینیم.
وی گفت: “با توجه به مشکلات موجود در زمینه ضمانت ها و وثیقه ، ما در تلاش هستیم تا این مشکل را با صندوق توسعه و بانک مرکزی حل کنیم و مقامات به دنبال راه حل های مناسب برای تسهیل روند تأمین مالی سرمایه گذاران هستند.” درخواست بانک ها برای وثیقه قابل اعتماد و ارائه ۲ تا ۵ درصد از منابع منجر به چالش هایی شده است.
وی گفت ، در همین راستا ، پیشنهادات برای تغییر شرایط وثیقه به هیئت مهندسی صندوق ارسال شده است ، و رئیس جمهور بر لزوم حل این مشکلات برای تولید صاحب برق تأکید کرده است و متقاضیان موظفند فروش برق را بفروشند و پول صندوق را بپردازند ، و اگر صاحب برق نتواند بفروشد ، صندوق برق قادر خواهد بود تا فروش را تسهیل کند.
تارزاتلب گفت: “هدف دولت دستیابی به ظرفیت ۶۰۰۰ مگاوات برق تجدید پذیر برای سه سال آینده است.” طبق اطلاعات ارائه شده ، ظرفیت تجدید پذیر کشور در حال حاضر کمتر از ۲ ٪ است و هدف قرار دادن این ظرفیت به ۵ ٪ در افق زمانی مشخص شده است.