روانشناسی

چرا گاهی خواب می‌بینیم که از ارتفاعی سقوط می‌کنیم؟

نادیا زاکالواندپاسخ: دانشمندان احساس خوابیدن را “شوک خواب” می نامند. این شوک ها به شکل یک پرش ناگهانی یا انقباض عضلات درست در لحظه هایی اتفاق می افتد که فرد در خواب است یا در خواب عمیقی است.

بیشتر اوقات ، احساس خوابیدن با تپش قلب ، استرس بیش از حد ، تعریق و گاهی ترس از خواب همراه است. فرضیات جالب بسیاری در مورد این احساس وجود دارد. یکی از این فرضیه ها این است که گاهی اوقات مغز فکر می کند که فرد در حال مرگ است و سعی می کند او را بیدار نگه دارد. در حقیقت ، با ایجاد یک کشش ناگهانی و انقباض در عضله در بدن به نام میوکلونوس ، گویا انگار می خواهید قبل از پاییز شما را بدست آورید ، بدن شما را تکان می دهد.

به گفته محققان ، خواب سریع آخرین تلاش برای کنترل بدن و حفظ بیداری فرد است.

بعضی اوقات مغز در خواب اشتباه می کند و فکر می کند بدن هنوز بیدار است و سیگنال هایی را برای فعال کردن عضلات می فرستد.

عوامل بی شماری از جمله اضطراب ، فعالیت های شدید شبانه و ورزش سنگین در ساعات اواخر روز ، مصرف مشروبات الکلی و کافئین می تواند خواب را لرزاند.

تحقیقات اخیر نشان داده است که برخی از داروهای ضد افسردگی ، به ویژه مهار کننده های بازگرداندن سروتونین ، مانند Sctalopram ، ممکن است تعداد شوک های خواب را افزایش دهند.

خوشبختانه ، شوک های خواب یک چیز عادی و ایمن است و بیشتر افراد حداقل یک بار آن را تجربه کرده اند و پس از بیدار شدن ، به سرعت در خواب می روند. اما افرادی که داروهای ضد افسردگی مصرف می کنند ممکن است بی خوابی مزمن ، اضطراب و کیفیت زندگی ایجاد کنند. بنابراین اگر یکی از این افراد هستید ، بهتر است در مورد نوع و میزان دارو با پزشک خود مشورت کنید و هرگز به طور ناگهانی داروهای خود را متوقف نکنید.

پایبندی به اصول سلامت خواب ، مانند داشتن یک برنامه خواب منظم و استفاده از روش های آرامش قبل از اتاق ، می تواند در کاهش احساس خوابیدن مؤثر باشد.

منابع:

news24
دویلیمیل

منبع: خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا