چند ساعت بیتحرکی باعث ابتلا به بیماری قلبیعروقی میشود؟
تهران- ایرنا- یافتههای یک پژوهش جدید نشان میدهد بیش از ۱۰ ساعت و نیم بیتحرکی در روز، به مرگ در اثر بیماری قلبیعروقی منجر میشود.
به گزارش گروه علمی ایرنا از وبگاه سایتِکدِیلی، در این پژوهش بیش از ۸۹ هزار فرد بررسی شدند و پژوهشگران دریافتند حتی افراد فعال در صورت نشستن یا خوابیدنِ بیش از حد، در معرض خطر ابتلا به بیماری قلبیعروقی قرار میگیرند.
بر اساس این پژوهش، نشستن یا دراز کشیدن زیاد در طول روز و بیش از ۱۰ و نیم ساعت بیتحرکی ممکن است خطر ابتلا به بیماریهای قلبیعروقی و مرگ را حتی در افرادی که ورزش میکنند بهشدت افزایش دهد. گزارش این پژوهش در جلسات علمی انجمن قلب آمریکا در سال ۲۰۲۴ میلادی ارائه شد.
شان خورشید (Shaan Khurshid)، متخصص قلب بیمارستان عمومی ماساچوست در آمریکا و یکی از پژوهشگران، گفت: یافتههای ما نشان میدهد کاهش زمان بیتحرکی با کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبیعروقی مرتبط است. ده ساعت و نیم بیتحرکی در روز آستانه کلیدی بالقوه مرتبط با نارسایی قلبی و مرگومیر در اثر بیماری قلبیعروقی است. نشستن یا دراز کشیدن بیش از حد ممکن است برای سلامت قلب مضر باشد، حتی در افرادی که ورزش میکنند.
ورزش ناکافی یک عامل خطر شناختهشده برای ابتلا به بیماری قلبیعروقی است. فعالیت بدنی متوسط تا شدید بیش از ۱۵۰ دقیقه در هفته بهمنظور ارتقای سلامت قلب توصیه میشود؛ اما یافتههای جدید این پژوهشگران نشان میدهد ورزش فقط بخشی کوچک از فعالیت روزانه کلی است و بیتحرکی در سایر ساعات روز، به صورت مستقیم با خطر ابتلا به بیماری قلبیعروقی مرتبط است.
منبع : خبرگزاری ایرنا