سیاست

چگونه فارس در پژوهش محوری کشور اول شد؟

به گزارش خبرنگار ایرنا، هادی بستام در این زمینه بیان کرد: تالیف کتاب، چاپ یا پذیرش مقاله، تهیه گزارش و تحلیل راهبردی، انجام پرژه‌های تحقیقاتی، نشست‌های تخصصی، برگزاری اتاق فکر، انجام پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دانشگاهی، جذب اعتبارات پژوهشی و انعقاد تفاهم‌نامه همکاری با پژوهشکده‌ها و پارک‌های علم و فناوری از مولفه‌هایی بود که در این دوره هفته پژوهش و فناوری مورد توجه قرار گرفت.

وی ادامه داد: استانداری فارس که در سه دوره پیشین این رویداد جایگاه درخوری کسب نکرده بود، امسال موفق شده با اخذ ۱۰۹ امتیاز در مجموع این مولفه‌ها، پیش از آذربایجان غربی، خوزستان، مازندران و البرز، رتبه نخست را از آن خود کند.

استانداری فارس در بسیاری از مولفه‌های پژوهشی سقف امتیاز را کسب کرده و در مجموع ۲۷ امتیاز کیفی و ۸۲ امتیاز کمی، آن را در جایگاه نخست کشور جای داده است.اما علاوه بر کسب این جایگاه در رتبه‌بندی ملی، باید دید در چه اقدامات پژوهشی انجام شده و راه‌های رفته و نرفته استان برای حل مشکلات و رفع نیازهای استان با استفاده از کارایی مطالعات علمی و پژوهش کدام است و در ادامه باید چه مسیری را در پیش گرفت.

۹ اتاق فکر و برپایی نشست‌های تخصصی نخبگانی در استانداری فارس

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی، بودجه و تحول اداری استانداری فارس در ارتباط با جایگاه نخست فارس دررویداد کشوری هفته پژوهش و فناوری به خبرنگار ایرنا گفت: طی یکسال گذشته، ۹ اتاق فکر در استانداری فارس تشکیل شده که چندین مقاله، طرح پژوهشی، نشست تخصصی و همایش نیز از سوی همین اتاق‌های فکر متشکل از نخبگان به سرانجام رسیده است.

هادی بستام ادامه داد: با تلاش مسئولان و کارشناسان استانداری و فرمانداری‌های فارس، این استان سقف امتیاز را در تالیف کتاب و تالیف مقاله‌های علمی و ترویجی کسب کرد.

او عنوان کرد: تحلیل الگوی نامناسب تقسیمات کشوری بر تخریب اکو سیستم های طبیعی، تبیین ارتباط بین مولفه‌های سازنده کیفیت فضای شهری و سرزندگی با کاربست الگو سازی معادلات ساختاری شهرداری، تبیین جایگاه مساجد در فضاها و محلات شهری با رویکرد ارتقا هویت شهری، تحلیلی بر اثربخشی ساختار موجود مدیریت شهری شهرهای جدید ایران و اصلاح الگوی کشت با کمک هوش‌مصنوعی برخی از مقالات یکسال اخیر اتاق فکر و کارشناسان استانداری فارس است.

بستام گفت: علاوه بر برگزاری اتاق فکر و تالیف کتاب و مقاله، انجام پروژه‌های تحقیقاتی، برگزاری نشست تخصصی برگزاری همایش، سمینار و جشنواره نیز از دیگر شاخص‌هایی بود که فارس در آنها سرآمد شد و سقف امتیاز مشخص شده در این حوزه‌ها را دریافت کرد.

او عنوان کرد: کارگاه آموزشی مدیریت برگزاری رویدادهای ورزشی با تاکید بر حمایت مالی، کارگاه آموزشی استارتاپ‌های ناب ایرانی و کارآفرینی در ورزش، دوره آموزشی اقناع و تبلیغ و همایش نقش نهادهای سیاست پژوهی در توسعه و پیشرفت منطقه‌ای برخی از مهمترین همایش‌هایی است که طی یکسال گذشته در استانداری و فرمانداری‌های فارس برپا شده است.

تالیف کتاب، مقاله، گزارش‌ها و تحلیل‌های راهبردی و انجام پروژه‌های تحقیقاتی حتما باید مبتنی بر عارضه یابی بود تا بتواند مشکلی را از مشکلات استان حل و فصل کند و گزارش های سیاستی خوبی نیز ارائه شد.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی، بودجه و تحول اداری استانداری فارس اضافه کرد: بررسی امکان سنجی استفاده از فناوری تطبیق توربین‌های گاز با شرایط محیطی، ریشه یابی چالش های اجرایی اختصاص زمین برای تاسیس نیروگاه‌های خورشیدی استان، استفاده از فناوری های نوین در برآورد سطح زیرکشت محصولات اساسی استان و ارائه مدل عملکرد، نظام‌مند شدن تعامالت شرکت‌های دانش‌بنیان با دولت، طراحی و راه اندازی سامانه دارویاب بومی و هوشمند برای داروهای خاص، کم یاب و گران، احیای کشاورزی سالم در بلوار اتحاد شیراز و بررسی ضرورت پایش هوشمند در مطالعات میدانی برای اجرای طرح های عمرانی فارس نیز از نشست‌های تخصصی بود که بیشتر از سوی اتاق فکرهای شکل‌گرفته برگزار شد.

او گفت: تالیف کتاب، مقاله، گزارش‌ها و تحلیل‌های راهبردی و انجام پروژه‌های تحقیقاتی حتما باید مبتنی بر عارضه یابی بود تا بتواند مشکلی را از مشکلات استان حل و فصل کند و گزارش های سیاستی خوبی نیز ارائه شد.

یک نمونه موفق

بستام به بیان یکی از اقدامات پژوهشی فارس پرداخت که از نظر تازگی و کاربردی بودن ارزشمند است و در رویداد هفته پژوهش کشور نیز بسیار مورد توجه قرار گرفت.

او با اشاره به اینکه طی یکسال گذشته، پنج انتخابات را پشت سر گذاشتیم، ادامه داد: با هدف انتقال دانش و تجربه‌پژوهی انتخابات، کمیته آموزش و پژوهش ستاد انتخابات فارس و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) قراردادی امضا کرد و در این اقدام پژوهشی بیش از ۵۰ دست اندرکار انتخابات از جمله استاندار و معاونان استاندار تا اعضای کمیته ستاد انتخابات و کارشناسان و فرمانداران با تجربه در این حوزه، اقدام به تجربه نگاری کردند و گزارش سیاستی از آن تهیه شد.

بسطام اظهار کرد: پیش از این در زمینه پژوهشی تجربه نگاری با موضوع برگزاری انتخابات دچار فقر بودیم و این اقدام فارس تازگی داشت.

ارتباط کارساز مدیریت اجرایی فارس با پژوهشگران و دانشگاهیان

وی افزود: ۲ مورد از شاخص‌های ارزیابی شده در هفته پژوهش و فناوری امسال به ارتباط استانداری‌ها با دانشگاه‌هیان، پژوهشگران و پژوهشکده‌ها بر می گردد تا از این رهگذر به حل و رفع علمی مشکلات و نیازها نزدیک‌تر شویم.

به گفته مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی، بودجه و تحول اداری استانداری فارس، این استان اقدام به حمایت از پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دانشگاهی کرده و در یکسال گذشته ۱۵ نفر مورد حمایت مادی قرار گرفته‌اند.

بستام افزود: ارایه الگوی ارزیابی جامع منابع انسانی براساس معیارهای کمی و کیفی در شرکتهای دارویی، ارائه الگوی بهینه توسعه گردشگری شهری با تاکید برتاب آوری، بررسی رابطه رهبری اصیل درک شده و نوآوری سازمانی با انگیزش شغلی در بین کارکنان ادارات فیروزآباد، آینده پژوهی سیاست خارجی ایران در قبال عادی سازی مناسبات اعراب و اسرائیل بعد از پیمان ابراهیم نمونه‌هایی از پایان نامه‌های کارشناسی ارشد و رساله‌های دکتری است که مورد حمایت استانداری فارس قرار گرفته است.

او ادامه داد: انعقاد تفاهم‌نامه همکاری با دانشگاه‌ها، پژوهشکده‌ها و پارک‌های علم و فناوری نیز از دیگر شاخصه‌هایی بود که استانداری فارس در آن عملکرد موفقی داشت و سقف امتیاز تعیین شده را کسب کرد.

لازم است این فرهنگ می‌کوشیم در دستگاه‌های اجرایی نهادینه شود، که بدون پژوهش تصمیم‌گیری نکنند و اقدامات مبتنی بر پژوهش و بررسی باشد تا به بهترین بازدهی منجر شود.

بستام گفت: تفاهم نامه سه‌جانبه میان استانداری فارس، ستاد علوم شناختی کشور و آموزش و پرورش برای برای تاسیس پژوهشکده علوم شناختی آموزش و پرورش است، تفاهم‌نامه چهارجانبه میان استانداری و سازمان مدیریت و برنامه ریزی فارس، سازمان ملی بهره‌وری کشور و دانشگاه شیراز و تفاهم‌نامه سه جانبه با شهرداری شیراز و دانشگاه شیراز نمونه‌هایی از این همکاری‌ها است.

او با بیان اینکه استانداری فارس در مجموع ۶ تفاهم‌نامه همکاری با دانشگاه‌ها، پژوهشکده‌ها و پارک علم و فناوری فارس منعقد کرده، اظهار کرد: ماهیت این تفاهم‌نامه‌ها از لحاظ کمی و کیفی مورد ارزیابی قرار گرفته است.

برنامه‌هایی برای پژوهش محوری دستگاه‌های اجرایی و تقویت دانشگاه‌های فارس

در این میان،عملکرد استانداری فارس نسبت در زمینه جذب اعتبارات پژوهشی نسبت به دیگر حوزه‌ها چندان درخشان نبوده و امتیاز حداقلی را کسب کرده است.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی، بودجه و تحول اداری استانداری فارس در این باره گفت: استانداری پس ابلاغ رتبه نخست فارس در پژؤوهش و فناوری، اقدامات خود برای سال پیش رو را آغاز کرد چرا که دشوارتر از اول شدن، تداوم و استمرار در این جایگاه است.

بستام ادامه داد: لازم است این فرهنگ در دستگاه‌های اجرایی نهادینه شود که بدون پژوهش تصمیم‌گیری نکنند و اقدامات مبتنی بر پژوهش و بررسی باشد تا به بهترین بازدهی منجر شود.

او افزود: تقویت دانشگاه‌های استان از دیگر برنامه های فارس در حوزه پژوهش و فناوری است و در این مسیر باید حداکثر استفاده را از اعتبارات قانون جهش دانش بنیان ببریم.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی، بودجه و تحول اداری استانداری فارس با بیان اینکه یکهزار هزار میلیارد ریال بودجه برای اجرای این قانون نظر گرفته شده، گفت: سال گذشته چنانکه باید از این ظرفیت استفاده نشده است.

علم و پژوهش، قدرت‌آفرین است

او ادامه داد: اگر کشور یا مجموعه‌ای توانمندی می‌خواهد، باید دانا شود چرا که علم، پژوهش و دانایی قدرت آفرین است.

بستام اظهار کرد: فارس از حیث نرم‌افزاری که معطوف به نیروی انسانی است، ظرفیت بالایی دارد و وظیفه استانداری است که شرایط را برای بکارگیری این ظرفیت فراهم کند.

منبع : ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا