علم و دانش

کارشناس روس: ۴۰ سال دیگر در مسکو خبری از برف نیست

مسکو- ایرنا- الکسی کوکورین کارشناس مسائل آب و هوایی در بنیاد طبیعت و مردم روسیه با بیان اینکه امسال هوای مسکو همانند سال‌های گذشته بسیار سرد نشد، گفت: پیش‌بینی می‌شود با تداوم روند گرمایش جهانی در ۴۰ سال آینده، میانگین دمای هوا در زمستان صفر درجه خواهد بود و این بدان معنا است که پوشش برفی وجود نخواهد داشت.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، کوکورین در گفت و گو با خبرگزاری ایزوستیا یادآور شد: در نیمه دوم قرن بیستم، میانگین دمای روزانه زمستان در منطقه مسکو منفی هفت درجه بود. طبق داده‌های سرویس فدرال هواشناسی روسیه، از سال ۱۹۷۶، دمای هوای زمستان در منطقه مسکو و در کل شمال غرب روسیه سه و نیم درجه گرم شده است؛ میزان افزایش دما در سراسر روسیه در این مدت دو و نیم درجه بوده است.

تداوم روند گرمایش جهانی در ۴۰ تا ۵۰ سال آینده
وی ادامه داد: بنابراین گرمایش جهانی در حال حاضر نیمی از فاصله دمای منفی هفت (در نیمه دوم قرن بیستم) تا صفر را از میان برداشته است، این روند احتمالا طی ۴۰ تا ۵۰ سال آینده ادامه خواهد داشت. میانگین دمای هوا در زمستان مسکو به صفر درجه خواهد رسید؛ البته دمای منفی نیز امکان پذیر است. با توجه به داده‌های رصدخانه اصلی ژئوفیزیک در سن‌پترزبورگ، در آن زمان یخبندان شدید نیز صورت خواهد گرفت اما بسیار کمتر از اکنون.
این کارشناس مسائل آب و هوا خاطرنشان کرد:‌ امواج گرما در زمستان اگرچه برای برخی خوشایند است اما پدیده خطرناکی محسوب می‌شود مخصوصا اینکه اگر همه سال‌های آینده نسبت به سال ۲۰۲۴ گرمتر باشند.

کارشناس روس: ۴۰ سال دیگر در مسکو خبری از برف نیست

آیا روس‌ها باید به زمستان‌های بدون برف عادت کنند؟
کوکورین در پاسخ به این پرسش که “آیا روس‌ها باید به زمستان های گرم بدون برف عادت کنند؟”، گفت: بله، اگرچه روند، بسیار کند است. فرزندان و نوه‌های ما به احتمال زیاد باید به چنین زمستان‌هایی عادت کنند.
این کارشناس مسائل آب و هوا در بخش دیگری از این گفت و گو خاطرنشان کرد: در سطح جهانی، مسائل مربوط به دسترسی به آب در سراسر جهان حادتر می شود. مناطق وسیعی از آسیا، آفریقا و حتی آمریکای مرکزی از کمبود آب رنج می برند. گذر از این وضعیت، نیازمند تغییر ساختار کشاورزی و جابجایی آن به مناطق برخوردار از آب است.

آیا می‌توان مانع از تداوم گرمایش جهان شد؟
کوکورین در پاسخ به این پرسش که “آیا می توان به نحوی گرمایش جهانی را کاهش داد؟ چه تلاش هایی برای این امر لازم است؟” نیز گفت:‌ دیگر امکان عقب انداختن این روند وجود ندارد. این در توان ما نیست که آب و هوا را به وضعیت قرن نوزدهم برگردانیم.
وی خاطرنشان کرد: ما نمی توانیم مقادیر زیادی دی اکسید کربن را به سرعت از جو زمین حذف کنیم. جنگل ها می توانند این کار را برای ما انجام دهند، اما این کار به آرامی اتفاق می افتد. اکنون فقط می‌توانیم از وقوع بدترین‌ها جلوگیری کنیم.
این کارشناس روس معتقد است: اگر تا پایان قرن کنونی، جهان بتواند تغییرات آب و هوایی را در سطح نسبتاً ایمن متوقف کند، آنگاه وضعیت کم و بیش قابل قبول خواهد بود. البته مهاجرت اقلیمی همچنان ادامه خواهد داشت، اما نه در سطح فاجعه بار.

منبع : خبرگزاری ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا