کاهش۱۱.۶درصدی تورم سالانه/ تثبیت ارز تورم کالا را کنترل کرد
۱:۳۷ جدید ۱ مه
باشگاه روزنامه نگاران جوان – محمد ریزاژین در کنفرانس سیاست پولی و پول گفت: “ما سال گذشته رشد مثبتی در تولید ناخالص داخلی داشتیم ؛ نرخ رشد ۴.۹ درصد است ، اما از نرخ رشد هدف ما دور نیست.
رئیس بانک مرکزی گفت: “برای افزایش درآمد سرانه ، ما باید نرخ رشد را تقویت کنیم.” یکی از اصلی ترین موتورهای افزایش نرخ در سالهای اخیر نفت بوده است. دلیل این امر این است که نفت به سطح بالایی از تولید رسیده است و نرخ رشد بالا به سرمایه گذاری بیشتری نیاز دارد.
وی گفت که ما باید در بخش نفت سرمایه گذاری ویژه ای داشته باشیم. وی گفت: “سیستم بانکی می تواند در این زمینه کمک کند.”
وی گفت: ما همچنان در زمینه سرمایه گذاری در ماشین آلات به خوبی رشد می کنیم و اظهار داشت که این معامله برای ماه مارس ۳.۵ درصد ثبت شده است و این نشان می دهد که قدرت خرید مردم در این ماه در مقایسه با ماه های گذشته بهبود یافته است.
رئیس بانک مرکزی تأکید کرد: تورم نقطه به نقطه ۴.۹ درصد است. نرخ دوازده ماهه سال ۴.۹ درصد بوده است که نسبت به سال گذشته ۴.۹ درصد کاهش یافته است.
وی افزود: در سالهای اخیر ، به دلیل ثبات نسبی نرخ ارز در مرکز مبادله ، تورم همیشه از خدمات پایین تر بوده است و اضافه می کند: اگر به نمودارها نگاه کنید ، شاخص تورم نمایش داده شده به رنگ آبی پایین تر از شاخص سرویس (نمودار قرمز) است. دلیل این امر این است که نرخ ارز مورد استفاده برای واردات کالا در مرکز مبادله NIMA تقریباً در یک کانال ثابت قرار داشت.
“اما تورم خدمات عمدتاً تحت تأثیر اجاره ها قرار می گیرد و به طور غیرمستقیم تحت تأثیر قیمت مسکن قرار می گیرد ؛ زیرا اجاره معمولاً حدود یک سال به قیمت مسکن می رسد. به همین دلیل ، در طول سال ، نرخ تورم بخش خدمات ، به ویژه در بخش اجاره ، بالاتر از کالا بود.
رئیس بانک مرکزی تأکید کرد: با این حال ، هنگامی که نرخ ارز سیستم NIMA افزایش یافت و ارز به مرکز تبادل تجارت منتقل شد ، ما شاهد جهش قابل توجهی در تورم کالا بودیم. نمودار آبی به وضوح افزایش شدید را نشان می دهد. این پرش فوری به دلیل تأثیر مستقیم نرخ ارز تجارت بر قیمت کالاها است ، به طوری که تورم کالا حتی از خدمات پیشی گرفته است.
وی افزود: در همین مدت ، در حالی که بخش خدمات به دلیل ثبات نسبی بازار مسکن ، فشار تورمی را تخلیه می کرد ، افزایش تورم باعث شده است تا ما تصمیم بگیریم که سیاست تثبیت نرخ ارز در سطح ۵ دلار به عنوان یک استراتژی رسمی تصمیم بگیریم. ” در همین راستا ، دکتر پورمهمدی و همراهی دولت قابل ستایش است. وی پیش از سیاست های بانک مرکزی نقش بسیار مهمی در دولت داشته است.
به گفته فرزین ؛ ما امیدواریم که با اجرای این خط مشی و ثبات در بازار ارزهای تجاری ، بتوانیم کنترل تورم را از سر بگیریم و شاخص های تورم را کاهش دهیم.
در این راستا ، شاخص قیمت تولید کننده (PPI) نیز واکنش سریع به نوسانات ارزی نشان داده است. اگر به نمودار قرمز شاخص نقطه تولید کننده نگاه کنید ، در سال ۲ به حدود ۲ ٪ رسید. این شاخص در ماه های آینده کاهش یافته و حتی به ۲ درصد رسیده است. اما دوباره با افزایش نرخ ارز در بازار NIMA ، این شاخص به ۴.۹ درصد افزایش یافت.
بنابراین ، ادامه سیاست های ارزی و تقویت اعتماد به نفس در بازار ارز نیاز به کنترل تورم در مصرف کننده و تولید کنندگان دارد. ما باید بتوانیم برای مدیریت صحیح زنجیره ، ثبات و اعتماد به نفس بیشتری را به واردکنندگان ارائه دهیم.
فرسین تأکید کرد که ما امسال از بین بردن صفر پیروی می کنیم. سیاست ضروری است که باید از آن پیروی کنیم.
منبع: tasnim