کتاب تب برف؛ دریچهای به مقولههای اجتماعی و سلامت از زاویه ادبیات داستانی
یزد – ایرنا – مقوله های اجتماعی معمولا ابزار مهمی در خلق داستان هستند، مجموعه ای از این دسته بندی ها توسط محمدحسن مردانی در نگارش کتاب «تب برفکی» مورد توجه قرار گرفته است که برخی از داستان های کوتاه این اثر در قالب های گوناگون ارائه شده است. جشنواره های ملی ادبی به عنوان اثر برگزیده انتخاب می شود.
محمدحسن مردانی روز چهارشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا در یزد در خصوص کتاب تاب برف اظهار داشت: این کتاب مجموعه ای از ۱۷ داستان کوتاه است که در حدود ۲ سال نوشته شده است و موضوعات مختلف اجتماعی محور داستان های این کتاب است. کار کردن
وی، مسائل خانواده و تعامل صمیمانه زوجین، کرونا و پیامدهای روانی و اجتماعی آن، سالمندی و تکریم والدین، گردشگری و تغییرات رفتاری ساکنان مناطق گردشگری، سفرهای جهادی و محرومیتسازی، بیماریهای روانی مانند وسواس و سایر مشکلات اجتماعی مسائل اساس داستان های کتاب تب برفکی است. بیان کرد
مردانی در خصوص سبک به کار رفته در نگارش مجموعه داستان های تاب برف اظهار داشت: نثر به کار رفته در این کتاب سرشار از کنایه، ضرب المثل و اصطلاحات عامیانه است و در آن به تنوع شخصیت ها و تنوع حوادث و اتفاقات و حوادث و اتفاقات مختلف توجه شده است. رویدادها و محدوده جغرافیایی داستان های این کتاب. این اثر از رشته کوه البرز در شمال تا کرانه های اروندرود در جنوب ایران را پوشش می دهد.
وی درباره جوایز کتاب تاب برف توضیح داد: برخی از داستان های این اثر در جشنواره های ادبی مورد توجه داوران قرار گرفت و عناوینی چون رتبه اول جشنواره ملی داستان کوتاه امید، رتبه اول کشوری را کسب کرد. جشنواره داستان های کرونا مقام اول سومین جشنواره سراسری سوگواره اربعین. دانشگاهیان مقام دوم جشنواره ملی گل آفتابگردان و مقام دوم جشنواره ملی داستان جهادی را کسب کردند.
این نویسنده همچنین در ابتکاری تعدادی نسخه از کتاب تب برفکی را به افراد مبتلا به سرماخوردگی یا آنفولانزا و مبتلا به تب شدید اهدا کرده و هدف از این اقدام را کاهش رنج بیماری و سرگرمی مردم عنوان کرد. بیماران در روزهای سخت استراحت در منزل
مردانی گفت: کتاب خواندن روح انسان را التیام می بخشد و ذهن و روح را از هرج و مرج دنیای اطراف به دنیای جدید و آرامش بخش می برد، بنابراین یکی از توصیه های درمانی دوران بیماری پناه بردن به کتاب و مطالعه است.
وی تشابه نام کتاب با علائم بیماری های تنفسی مانند تب را دلیل این تصمیم عنوان کرد و افزود: با این موهبت فرهنگی افراد تب دار به فضای داستان سفر می کنند و با پیروی از روایت های این اثر آنها به آرامش و نشاط می رسند تا زمانی که سلامت و بهبود پیدا کنند.
محمدحسین مردانی کارمند وزارت بهداشت و درمان است و کتاب داستان کوتاه این نویسنده «تب برفکی» توسط انتشارات حدیث راه عشق در ۲۳۴ صفحه منتشر شده است.
منبع : خبرگزاری ایرنا