کتاب «تفسیر ساختار معنایی سوره نساء» منتشر شد
تهران – ایرنا – نویسنده در کتاب «ساختار معنایی تفسیری سوره نساء» با روش ساختارگرایی، برداشتی نو از قرآن ارائه می دهد و معتقد است که سوره نساء بیانیه و بیانیه زندگی است.
به گزارش روز شنبه خبرنگار کتاب ایرنا، کتاب «ساختار معنایی تفسیری سوره نساء» با روش تحلیل ساختاری، برداشتی نو از قرآن را ارائه کرده است. نویسنده این اثر معتقد است که سوره نساء مظهر حیات است. ساختار معنایی سوره و قوانین مابعدالطبیعی، اخلاقی، معنوی، خانوادگی و اجتماعی و مفاهیم کلیدی سوره به شیوه ای جدید تحلیل شده است. ۱۳۴ قانون و احکام متافیزیکی، اخلاقی و فقهی (فقه خانوادگی، اجتماعی و عبادی) و ۱۳ مفهوم کلیدی قرآن در سوره نساء تبیین شده است.
در این کتاب ساختار سوره از منظرهای مختلف در ۸ نمودار ۱- قوانین مابعدالطبیعی، اخلاقی و فقهی، ۲- انواع زندگی، ۳- موضوع و مقصد، ۴- اسماء الهی، ۵- نمودار بسامد، ۶ مورد تحلیل قرار گرفته است. – تناسب معنایی سوره ها. ، ۷- ساختار بلوک های سوره، ۸- ساختار معنایی اجزاء سوره نساء.
با وجود نظر نادرست برخی مستشرقان، در این کتاب، نظم و انسجام سوره نساء فراتر از پراکندگی ظاهری آن و تناسب آیات سوره نساء با روش علمی اثبات و تبیین شده است. تمام آیات سوره در جهت تبیین زندگی سالم، ایجاد جامعه توحیدی و ارتباط با پیامبر گرامی است.
گفتمان تقوا و عفاف در سوره نساء از نظر رفتار، گفتار، مالی، رفتار و رعایت عفت جنسی ابعاد وسیعی دارد. تقوا اساس مصالح و سعادت زندگی فردی و اجتماعی و عامل اجرای احکام الهی است. سوره نساء دعوت به تقوا، تعاون اجتماعی، رحمت و رأفت فردی و اجتماعی دارد.
اعتقادات و اخلاق و احکام در کنار هم یک نظام فکری و عملی را تشکیل می دهند که موجب رستگاری (فلاح) دنیا و آخرت می شود. تفکیک بین آنها کارایی سیستم را مختل می کند. بزرگ شدن احکام و تضعیف اخلاق و عقاید در عمل ثمری ندارد، در حالی که عقاید و اخلاق مقدم بر احکام است. عشق راز معنا، تعالی، شفا، شکوه، زیبایی، امید و پویایی زندگی است.
این کتاب در راستای طرح بازخوانی معارف قرآن و ادبیات عرفانی است که تا کنون کتاب های «تفسیر ساختاری سوره حمد»، «تفسیر ساختاری سوره بقره»، «تفسیر ساختاری سوره مبارکه مبارکه» از آن به پایان رسیده است. عمران، «توحید الهی در قرآن»، «نهضت» پیامبران، «زندگی پس از مرگ»، «موسی کلیم الله در قرآن، «ذکر در قرآن، روایات و ادبیات عرفانی»، «دایره المعارف معاصر قرآن کریم»، «راز» ثقلین، «ساختار معنایی مثنوی معنوی»، «مکتب اجتماعی». عرفان شیخ صفی الدین اردبیلی» منتشر شد.
سید سلمان صفویدانش آموخته حوزه علمیه قم، فارغ التحصیل دکترای فلسفه از دانشگاه سواس لندن، برنده جایزه کتاب سال ایران جهان، کاشف ساختار معنایی مثنوی، نویسنده بیش از هفتاد عنوان کتاب در زمینه مطالعات قرآنی، فلسفه و عرفان، سردبیر و رئیس مجله فلسفی متعالیه. آکادمی مطالعات ایران در لندن.
کتاب «تفسیر ساختار معنایی سوره نساء» نوشته سید سلمان صفوی در چهار فصل و ۳۶۵ توسط انتشارات سلمان آزاده و «آکادمی ایران شناسی لندن» در تهران منتشر شد.
منبع : خبرگزاری ایرنا