کشت بهاره در برخی مناطق توصیه نمیشود
۱۰:۵۳ – ۱۹ فروردین ۱۴۰۴
باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی – احد وظیفه رئیس مرکز خشکسالی گفت: بنابر آمار از ابتدای سال آبی جاری تاکنون ۱۴ میلی متر بارندگی دریافت کردیم، درحالیکه بارندگیها باید به بیش از ۲۰ میلی متر میرسید که این امر بیانگر کاهش ۳۰ درصدی بارش هاست.
به گفته وی، طی ۲ هفته آینده در اکثر مناطق کشور جزء مناطق غرب و شمال کشور بارندگی نخواهیم داشت که براین اساس فلات مرکزی، جنوب غرب و جنوب کشور و نیمه شرقی با کمبود جدی بارش تا پایان فروردین روبروست.
وظیفه ادامه داد: با رسیدن به اردیبهشت ماه، عرضهای جنوبی فرصت بارندگی از دست دادند و آنچه قطعی به نظر میرسد بخشهای جنوبی شامل دشتهای خوزستان، جنوب فارس، بوشهر، هرمزگان، کهگیلویه و بویر احمد و تا حدود زیادی سیستان و بلوچستان و فلات مرکزی شامل استانهای یزد و کرمان فرصت چندانی برای بارندگی ندارند و با توجه به کمبود بارشهای جدی، این کمبودها جبران نخواهد شد، از این رو با کم بارشی گسترده در این مناطق روبهرو خواهیم شد.
رئیس مرکز خشکسالی با بیان اینکه بارش استان تهران ۴۰ درصد کمتر از نرمال است، افزود: مناطق غربی استانهای شمال کرمانشاه، کردستان، زنجان و سواحل شمالی گیلان و مازندران بارش خوبی داشتند، اما آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، قزوین، مرکزی، سمنان، گلستان، خراسان رضوی و خراسان شمالی وضعیت بارشها نامطلوب است و بدلیل کم بارشی در ۲ هفته آینده شدت کم بارشی در این مناطق اضافه میشود و عملا بهار با کم بارشی سپری میشود و اردیبهشت ماه پتانسیل جبران کمبود بارندگیها ندارد.
وی با بیان اینکه بارشها در جنوب غرب تا جنوب ۵۰ تا ۷۵ درصد و مناطق شمالی تا ۴۰ درصد کمتر از نرمال بارش دریافت کردند، افزود: با تنش آبی و خشکسالی متوسط و شدید و بسیار شدید در برخی مناطق روبهرو هستیم و منابع آبی در تنش جدی هستند به طوریکه تامین نگران آب شرب در تهران هستیم.
وظیفه با بیان اینکه دمای فروردین ۲.۵ درجه بالاتر از نرمال بوده است، گفت: مدلها نشان میدهد که در ماههای باقی مانده بهار و تابستان با دمای نیم تا یک درجه بالاتر از نرمال روبهرو خواهیم بود و به نظر میرسد تابستان در جنوب شرق همچون استانهای شرق هرمزگان، سیستان و بلوچستان و جنوب کرمان شرایط بارش بیش از نرمال داشته باشد؛ بنابراین در تابستان بارشهای موسمی بیش از نرمال خواهد بود که در این صورت بخشی از جنوب شرق که با کم بارشی روبروست میتوان تا حدودی جبران کرد.
رئیس مرکز خشکسالی گفت: کشت بهاره در برخی مناطق بدلیل محدودیت منابع آبی توصیه نشده و در مناطقی که کشت شده است، امیدواریم بارشهایی در اردیبهشت دریافت کنیم و باید تمهیداتی برای تامین آب اندیشیده شود، در غیراین صورت برای جلوگیری از خسارت باید از کشت بهاره و تابستانه جلوگیری شود.