سیاست

کواکبیان: وفاق ملی به معنای تعطیل کردن احزاب نیست

به گزارش ایرنا، “مصطفی کواکبیان” روز شنبه در جمع شماری از دانشجویان استان یزد که با عنوان «وفاق ملی، مفهوم و دستاوردهای آن» برپا شد، اظهار کرد: در علم سیاست، واژه‌ای به نام وفاق وجود دارد و در علوم سیاسی نیز بین احزاب، ائتلاف داریم، ولی در کشور ما و برخلاف دیگر کشورها عمدتاً بین احزاب برای انتخابات ائتلاف می‌شود و بعد از آن نیز از هم می‌پاشد در حالیکه در کشورهای دموکراتیک و غربی، یک حزب، دولتی را در اختیار می‌گیرد و بعد از آن ائتلافی راه‌اندازی می شود.

وی اظهار کرد: مفهوم وفاق باید بر سر یک امور مشترک و مورد وفاق بین افرادی که از آن حمایت می کنند باشد، یعنی در مباحثی مانند منافع ملی ، امور مشترک کشور ، امور سیاسی ، روابط بین المللی ، دیپلماسی و روابط خارجی باید با یکدیگر وفاق داشته باشیم و هیچ کس در مواردی که مربوط کشور است نباید کوتاه بیاید.

کواکبیان اضافه کرد: معنا ندارد که گفته شود وفاق ملی یعنی احزاب را تعطیل کرد، معتقدم به جای وفاق ملی باید اجماع ملی گفته شود، احزاب سیاسی نباید تعطیل و گرایش های سیاسی منزوی شوند .

عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی تهران ادامه داد: وفاق ملی دولت پزشکیان به معنای تعطیل کردن احزاب نیست ، اعتقاد به وفاق ملی باید در جریانات سیاسی نهادینه شود، برخی هنوز از ته دل، به وفاق ملی دولت پزشکیان اعتقاد ندارند ،حتی برای آنها سخت است که باور کنند دولت پزشکیان روی کار آمده است.

دبیر کل حزب مردم سالاری تصریح کرد: برخی دیگر اعتقاد دارند دولت وفاق ملی باید کلا در خدمت آنها باشد در غیر این صورت، وفاق ملی مفهومی ندارد؛ به طور مثال در دولت سیزدهم حتی یک اصلاح طلب را هم دریک پست راه نمی دادند و نامش را گذاشته بودند خالص سازی.

وی اضافه کرد: کسانی که صادقانه وفاق ملی را قبول ندارند، ترجیج دارند بر کسانی که در ظاهر طرفدار وفاق ملی هستند ولی در عمل آن را قبول ندارند ، در این مورد بجای وفاق باید گفته شود نفاق.

وی با بیان اینکه مفهوم وفاق و نفاق متفاوت است گفت: کسی که واقعا طرفدار وفاق ملی است برنامه ریزی نمی کند که چوب در چرخ دولت بگذارد، بلکه برای پیشرفت سیاست های نظام و برای پیشبرد اهداف دولت چهاردهم کمک می کند که یک گام به جلو بردارد.

کواکبیان گفت: دولت وفاق ملی به دنبال رفع فیلترینگ و تصویب FATF است لذا باید به تحقق آن کمک کنیم نه اینکه عده ای به ظاهر طرفداری از دولت کنند و بعد موتور سوار راه بیندازند و شعار بدهند که رفع فیلترینگ خیانت است.

نماینده مجلس شورای اسلامی در دوره های هشتم و دهم با بیان اینکه وفاق ملی را باید از نفاق جدا کرد افزود: برخی پنهانکارانه چوب در چرخ دولت می گذارند و تظاهر به طرفداری از وفاق می کنند ، معتقدم افرادی که شفاف اعلام می کنند که وفاق ملی را نمی خواهند شرافت دارند بر کسانی که یا چوب در چرخ دولت می گذارند یا زنبیل برای کسب مقام و پست به دست گرفتند.

وی با بیان اینکه عده ای هستند که وفاق ملی را از ته دل قبول ندارند ولی می گویند طرفدار هستیم، یادآور شد: افرادی که اصلا برای روی کار آمدن دولت پزشکیان اندازه سر سوزنی هم کمک نکردند ، الان که بحث وفاق ملی است می گویند سفره خوبی است و از این فرصت استفاده کنیم، این افراد فرصت و جاه طلب هستند که این نوع نفاق از نوع کسب قدرت است.

کواکبیان در پاسخ به سوال دانشجویی در خصوص FATF،‌ گفت: موضوع FATF در مجلس دهم مطرح شد ولی به دلیل برخی اظهارنظرهای بیخود و بی جهت ،‌ با تاخیر در دستور مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار گرفت البته این موضوع با مجور مقام معظم رهبری در دستور مجمع قرار گرفته که هنوز نتیجه آن مشخص نیست .

دبیر کل حزب مردم سالاری اضافه کرد: اگر موضوع FATF حل نشود،‌ هیچ کشوری حتی کشورهای دوست ما مانند عراق ، چین ،روسیه نه فقط در مسائل نظام مالی و بانکی، بلکه در سایر مبادلات نیز با کشور ما همکاری نخواهند کرد.

وی ادامه داد: این موضوع یک امر مشترک برای برون رفت در عرصه بین المللی و تجارت خارجی شده و این مشکل باید حل شود.

کواکبیان به موضوع رفع فیلترنیگ نیز اشاره کرد و گفت: من نماینده کمیسیون امنیت ملی در شورای عالی فضای مجازی در مجلس دهم بودم، بی استثناء تمام نهادها آن موقع دنبال فیلترینگ بودند، اما اخیرا در شورای عالی فضای مجازی همه بر رفع فیلتر تاکید دارند و واتساپ آزاد شد.

دبیر کل حزب مردم سالاری اضافه کرد: دولت در شورای عالی فضای مجازی نماینده دارد ولی بیشترین اعضای آن نهادهای حاکمیتی و امنیتی هستند، به رغم اینکه در شورای عالی فضای مجازی رفع فیلتر مطرح و تصویب شده است باز هم اختلاف وجود دارد؛ کسانی که با این قبیل موضوعات مخالفت می‌‎کنند، با سیاست های نظام مخالفت می کنند نه دولت.

منبع : ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا