کتاب و ادبیات

گرامیداشت «حسین گل‌گلاب»؛ ادیب و گیاه‌شناس و نامگذاری تالاری به نام وی 

تهران- ایرنا- همزمان با مراسم تجلیل از حسین گل گلاب، استاد گیاه شناسی و نویسنده دانشگاه تهران، تالار شورای دانشکده زیست شناسی دانشکده علوم دانشگاه تهران به نام وی افتتاح شد.

به گزارش روز دوشنبه گروه علمی ایرنا، حسین گل گلابنویسنده و ترانه سرا و خالق سرودهای معروف ای ایران ای مرز پرغر و اولین نویسنده کتاب درسی طبیعی در ایران بود. گل گلاب از سال ۱۳۰۴ تا ۱۳۱۷ حدود ۱۲ جلد کتاب در جغرافیا و علوم طبیعی نوشت که در مدارس تدریس می شد. وی از سال ۱۳۰۷ مسئول تحقیقات علمی گیاه شناسی شد و از بدو تأسیس دانشگاه تهران تا سال ۱۳۴۵ به تدریس مشغول بود.

در مراسم تجلیل از این نویسنده که با حضور مسئولین و اساتید دانشکده های علوم برگزار شد، علی مقاریمعاون برنامه ریزی و توسعه منابع دانشگاه تهران با تاکید بر اهمیت حفظ بزرگان و مفاخر دانشگاه، پایداری و پایداری دانشگاه های بزرگ کشور را مرهون دانشمندان و مشاهیر دانست و بر ضرورت جمع آوری آن تاکید کرد. و تالیف تاریخ دانشکده های معروف دانشگاه.

رضا عامریرئیس دانشکده های علوم ضمن قدردانی از تلاش های دانشکده زیست شناسی در معرفی و شناخت شخصیت چندوجهی دکتر حسین گل گلاب، تحول و ارتقای کمی و کیفی دانشکده را از جمله بهسازی موزه جانورشناسی و بهبود محیط دانشکده، به عنوان ارزشمند.

همچنین مهران حبیبی رضاییوی در سخنان خود پس از معرفی حسین گل گلاب، رئیس دانشکده زیست شناسی، شخصیت چند بعدی خود را حاصل تلفیق گیاه شناسی و هنر دانست. دکتر علی حائری روحانیاستاد پیشکسوت دانشکده زیست شناسی دانشکده علوم دانشگاه تهران نیز با ذکر خاطراتی از جلسات واژگان علمی که در اواخر دهه چهل و اوایل دهه پنجاه به ریاست دکتر دکتر برگزار شد، بر جامعیت شخصیت این استاد فقید تاکید کرد. گل گلاب.

مهمان ویژه مراسم هما گلگلابدختر استاد حسین گل گلاب نیز با بیان خاطراتی به بیان ویژگی های اخلاقی و علمی پدر پرداخت و در پایان این مراسم به همراه دکتر مقاری از پنل تالار حسین گلاب رونمایی کرد.

تکریم

انتخاب کلمه؛ هنر دیگر گل رز بود

بر اساس این گزارش، حسین گل گلاب (۱۲۷۶ تا ۱۳۶۳)، استاد دانشگاه تهران، از پیشگامان رشته گیاه شناسی و اولین نویسنده کتاب های درسی طبیعی در ایران بود. وی همچنین برای اولین بار در سال ۱۳۰۷ یک آزمایشگاه گیاهی را به میکروسکوپ مجهز کرد.

وی به دلیل تسلط بر زبان و ادبیات فارسی در سال ۱۳۱۴ به عضویت اولین دوره فرهنگستان زبان فارسی ایران درآمد و واژه های تخصصی رایج در رشته گیاه شناسی از جمله را فرا گرفت. گلبرگ، کاسبرگ، برچه، تخمدان، گلسنگ، قارچ و جلبک یکی از پیشنهادات ایشان است.

او همچنین اولین استاد دانشگاه تهران بود که به درجه «استاد ممتاز» نائل شد. پروفسور گل گلاب همچنین مترجم پیشکسوت ادبیات نمایشی، ترانه سرا و نوازنده چیره دست سه تار و تار بود که با نام های معروف تاریخ موسیقی ایران از جمله علینقی وزیری، روح الله خالقی و غلامحسین بنان او همکاری کرد و آهنگ «ای ایران» یکی از خاطره انگیزترین خاطرات او در عرصه موسیقی است.

منبع : خبرگزاری ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا