گفت وگوی منتشر نشده با سید احمد خمینی/ «گواه» مجلهای به گواهی اسناد
تهران – ایرنا – شماره صفر و یک فصلنامه «گاوه» بازخوانی تاریخ و سیاست معاصر ایران با تأیید اسناد و مدارک توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی در اختیار علاقه مندان به تاریخ قرار گرفت.
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، دو شماره اول فصلنامه «گواه» در ۳۴۵ صفحه با سردبیری حجت الاسلام والمسلمین حجت الاسلام والمسلمین سردبیری در ۳۴۵ صفحه. مصطفی پورمحمدی و ویرایشگر پیام پزشکی مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر کرده است که در توضیح آن آمده است: «شواهد» شاهدی بر رویدادهای سیاسی اجتماعی ایران در واکنش به حوادث روز است. او شاهدی است که به مبانی حیات اجتماعی ایران می پردازد، او مرورگر تاریخ است که آینده درخشانی دارد و در دام شرح وقایع گذشته گرفتار نمی شود.
دستور ساواک برای اخراج اساتید دانشگاه تهران اسناد تقلب در انتخابات مجلس در دوره رضاشاه تلگراف کاردار سفارت آمریکا در ایران چگونه املاک غصبی رضاشاه به بنیاد خیریه پهلوی تبدیل شد؟ | فضا را باز نکنید! | خاطره حسن روحانی از حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی از رفراندوم جمهوری اسلامی رمزگشایی استیضاح فنی جدایی بحرین از ایران بر اساس داوود هرمیداس باوند اتحاد به نفع دیکتاتور دانشگاه هراسی میهن یعنی خلیج فارس برای همیشه آدرس اشتباه ساواک است. یکی از مطالب مندرج در شماره صفر «گواهینامه» گواهی تاریخی اسناد
نظر حاج شیخ عبدالکریم حائری در مورد حقانیت خواهان چه بود؟ | فرستاده مخفی کاخ سفید گزارش محرمانه سفیر آمریکا در واشنگتن اسناد افشاگر دروغ پرویز طبتی هیچ کس برای اموالش به دادگاه نمی رود سند افشای بازیگران ۲۵ مرداد سند دستگیری ۱۹۰ دانشجوی دانشگاه های تهران گزارش اتاق سیاه مخالفت تاریخی ایران با نظریه دو دولت در فلسطین شاه شاه و نخست وزیر وابسته روحانیت در نگاه مجامع درباری شهید مطهری کابوس پنجه عقاب سکوت تهران اسرار برخورد با دانشگاهیان حکم نخست وزیری فضل الله زاهدی بنیانگذار حوزه علمیه قم به روایت آیت الله محقق داماد مصاحبه با حمید دهقانی سفیر سابق ایران در قطر حماسه روشن فکران متعهد شد. رفراندوم سند محرمانه همکاری ساواک و موساد علیه فلسطین ایرانی حاکمیت جزایر سه گانه در نقشه چاپی مسکو این دموکراسی مذهبی نیست! | کثرت در خانه ملت سنگ بنای پهلوی چگونه گذاشته شد؟ سایر مطالب این فصلنامه صفحه را تشکیل می دهد.
در بخش ویژه شماره ۰ این فصلنامه با عنوان مصاحبه منتشر نشده با سید احمد خمینی می خوانیم:
می خواستند خمینی را بکشند/ آنچه در پی می آید گفتگوی سید حمید روحانی (زائر) با حاج سید احمد خمینی است که در سال ۹۲ یا ۹۳ در نجف انجام شده و پس از ۵۰ سال برای اولین بار منتشر می شود. این خاطرات منتشر نشده مربوط به زمانی است که سید احمد خمینی پس از تبعید امام خمینی(ره) و سیدمصطفی خمینی(ره) عملاً بیت ایشان را در قم اداره می کردند و با برپایی مجالس مذهبی در ایام سوگواری یاد و خاطره رهبر دور را زنده نگه می داشتند. مناسبت ها و ساواک برای برهم زدن این مرکز مبارزه تلاش های زیادی کرد تا جایی که سید احمد نقل می کند.
درب خانه را می بندند تا از رفت و آمد مردم برای شرکت در مراسم روضه جلوگیری کنند. یکی از ناگفته هایی که این خاطرات بیان می کند این است که ساواک قصد داشت با انتشار عکس هایی با زنان حجت الاسلام فلسلی و شجونی همین مطلب را بنویسد که موفق نشد. این حکایت ایستادگی و شجاعت فرزند امام در برابر فشارها و تهدیدهای کارگزاران حکومتی است که بیت خمینی را به حلقه مبارزان انقلابی در دوران تبعید تبدیل کرد.
در خانه نشسته بودم که شیخی به خانه آمد. من این شیخ را از قیافه اش می شناختم، اما نمی دانستم چه می کند و کیست. یک شیخ رشتی بود، آمد پیش آقای صانعی و با هم به اتاق دیگری رفتند. بعد از بازگشت آقای صانعی از ایشان پرسیدم چه شد؟ گفت: با اینکه خجالت می کشم باید مطالب این شیخ را به شما برسانم، این شیخ می گوید دیروز از من به سازمان (اطلاعات) خواستند و قسم خورد که سازمان نیست.
گفت وقتی پیش رئیس سازمان رفتم روی میز آن اتاق نیم متر اسکناس بود. او به من گفت که این همه پول برای توست، اما به شرطی که یک زن را به خانه خود ببری و بعد فلانی (سید احمد خمینی) را راضی کنی که با این زن کاری انجام دهد و قبل از آن ما می گیریم. یک دستگاه عکس در خانه شما بیایید نگاهی بیندازیم. من (شیخ رشتی) گفتم او به هیچ وجه اهل این ماجراها نیست و این را می دانم، او در وادی خودش است و اهل درس و کارش است و مانند دیگر بزرگواران نیست.
فردای آن روز دوباره از او پرسیدند و گفتند ما برنامه دیگری داریم و اشکالی ندارد. شیخ رشتی چه طرحی گفت؟ گفتند خانمی را به خانه ات می فرستیم و تو گفتی مادرم در خانه مریض است و چون به تو علاقه دارد بیایی و به عنوان تبرک با او چای بخور تا او هم خوب شود. خانا ببر شیخ به آقای صانعی گفت: من دیگر نتوانستم این را بگویم، نمی توانم این کار را بکنم، پس پذیرفتم، اما می دانم که می خواهند آن زن را بیاورند تا او را برهنه کنند و منظور من هم همین است. عمامه اش را بردارند، لباسش را درآورند، دستبند بزنند و برهنه و بی حجاب از خانه ما که آن طرف قم است بیاورند شهربانی.
با این عنوان که احمد خمینی به این زن تجاوز کرده است و زن هم فریاد می زند که بله این فرد به زور وارد اتاق من شده و بعد می گویند پدرت را حذف می کنیم و انواع تهدیدها. اینها چیزهایی بود که شیخ رشتی با ایشان در میان گذاشت که ما می خواهیم چنین کاری بکنیم. ایشان گفته بودند چون من به آقا علاقه دارم و فلان (سید احمد) را هم دوست دارم و او را بر خلاف سایر آقایان یک انسان می دانم، چه اینکه ایشان هم مثل بقیه طلبه ها هستند. و خودش را کنترل نمی کند، بنابراین وجدان من راحت نشد. برای همین وقتی من (شیخ رشتی) آمدم و به سید احمد گفتم بیا، او به حرف من گوش نداد و نیامد…
همچنین در اولین شماره فصلنامه «گاوه»، پاییز امسال، مطالبی با عنوان «دو چهره، یک اندیشه» منتشر شده است. نصر طنین صدای صدر «سید حسن نصرالله» که روحانیت لبنان و پیوند با سنت امام موسی صدر را دیده ام ادامه راه روح القدس در دروازه دفاع مقدس و رسانه انسان ها اعضای یکدیگرند. … | رازهای سرباز فراری از وطن درس ها و تجربیات آشتی دهندگان دو برادر تاریخ نگاری مقاومت تا جنگ فتح زیر باران حسینیه با صندلی حسینیه کلاهی ها تایید ادعای سید حسین نصر پوست گوسفند چوب و هویج جمهوری خواهان و توطئه گر دوست بوده اند. مطرح کرد.
از پوست مار گرفته تا چنگال عقاب! | از دوران طلایی تا فشارهای اقتصادی پروژه ناتمام تاریکی ابدی سراب سازمان ترور زیر سایه جنگ تاریخ و تجربه بر لبه شمشیر تصویر دوریان رضا قطبی در دوقطبی شاه و چپ ها مضر و زمینی- شکستن نوشته ها عشق را از کجا بیاورم؟ | تاریخ نگاری عناصر ضروری تاریخ نگاری قندیل به دنبال چیست؟ | تاریخ ابزار تسویه حساب سیاسی نیست! | داستان تداوم بی اعتمادی به تداوم فعالیت سیاسی و مسلحانه حزب الله پاسخ به انتقاد «یحیی» زنده است، مطالب دیگری در این شماره وجود دارد.
منبع : خبرگزاری ایرنا