یلدا نماد امید است/ این سنت به تدریج وارد ادبیات مدرن میشود
تهران-ایرنا- نویسنده کودک و نوجوان با اشاره به اینکه شاعران و نویسندگان کلاسیک به مفهوم یلدا به عنوان نماد امید توجه ویژه ای داشته اند، گفت: این روزها سازندگان بیشتر به نمادهایی مانند یلدا توجه دارند و این نماد به تدریج وارد مدرن می شود. ادبیات .
توسل به ادبیات برای غلبه بر مشکلات، بخشی از آداب و رسوم این کشور فرهنگ دوست است. به همین دلیل است که بلندترین شب سال به مدد شعر و داستان می گذرد. شاعران کلاسیک مانند حافظ و سعدی به روزهای سخت آینده می اندیشیدند و شعرهایی می سرودند که دوستداران ادبیات فکر می کردند شعر برای همین روزها سروده شده است. ادبیات مدرن از نمادهایی مانند یلدا خالی نیست و به دلیل استقبال جامعه از این مفهوم، یلدا در ادبیات مدرن رو به گسترش است.
احمد اکبرپور وی در گفت و گو با خبرنگار کتاب ایرنا درباره توجه شاعران و نویسندگان به سنت هایی مانند یلدا توضیح داد: همواره در آثار بزرگانی چون حافظ و سعدی توجه به نماد یلدا را می بینیم. یلدا نماد امید است، نشانه آن که شب طولانی همیشه به پایان رسیده است. حافظ در غزلی نوشت:
در آثار بزرگانی چون حافظ و سعدی شاهد توجه به نماد یلدا هستیم. یلدا نشانه آن است که شب طولانی همیشه تمام می شود
کاری خواهم کرد که باعث غم و اندوه شود
سکوت دل جای حرف اضداد نیست/ دیو چو بیرون می رود و فرشته می شود
گفتار فرمانروایان تاریکی شب یلدا است/ نور خورشید بوی هوا…
این نویسنده با اشاره به اینکه نمادی مانند یلدا به تدریج وارد ادبیات مدرن می شود، گفت: این مفهوم منحصر به ادبیات کلاسیک ایران نیست، با وجود همه مشکلات و مشکلاتی که ممکن است وجود داشته باشد، من شاهد ورود نماد یلدا به ادبیات بوده ام. ادبیات مدرن .
وی با تاکید بر اینکه مفهومی مانند یلدا و امید به پایان شب و تاریکی را می توان از طریق کتاب به کودکان منتقل کرد، ادامه داد: نویسندگان و شاعران می توانند این مفهوم را در یک داستان یا شعر به گونه ای مناسب معاصر به کودکان منتقل کنند. جهان این روزها شاهد توجه بیشتر نویسندگان معاصر به این مفهوم هستیم.
داستان ذهن کودک را فعال تر می کند
اکبرپور با اشاره به سنت شعر و قصه خوانی در شب یلدا و تأثیر آن در رشد تفکر کودکان گفت: من نویسنده هستم نه دانشمند. مثل این است که در اثر خواندن و شنیدن داستان، کودک با کلمات و تصاویر جدید و ماجراهای جدید مواجه می شود، اینها چالش هایی را برای او به همراه دارد و می تواند ذهن او را فعال تر کند.
نویسنده با زبان و دنیای کودکانه و با تکنیک های مختلف ذهن کودک را فعال می کند
نویسنده «دختر دل» درباره تفاوت متن نوشته شده برای قصه گویی با متن داستان و اولویت آن ها در استفاده برای کودکان توضیح داد: البته هر داستانی را می توان برای کودکان تعریف کرد که با زبان و ادبیات مناسب برای قصه گویی و داستان نویسی نوشته شده باشد. استانداردها برای کودکان همه داستان ها قابلیت تبدیل شدن به داستان را دارند.
به گفته وی نویسنده با زبان و دنیای کودکانه و با تکنیک های مختلف ذهن کودک را فعال می کند. اگر کتاب برای سنین پایین یا کودک مناسب باشد، معمولاً در تربیت کودک تأثیر می گذارد.
بهترین الگو برای تربیت فرزندان کتابخوان، رفتار مادر و پدر است
اکبرپور با اشاره به اینکه بهترین الگو برای تربیت فرزندان کتابخوان رفتار مادر و پدر است، ادامه داد: کودک به رفتار والدین خود توجه می کند، آیا کتاب در زندگی آنها نقش و جایگاه مشخصی دارد؟ دقایق و ساعاتی که مادر و پدر در خانه مطالعه می کنند بهتر از هر نصیحت و نصیحت شفاهی ای است که بخواهند به بچه ها بکنند.
اگر کودک نمی خواند، والدین باید این زمان را صرف کنند و کتاب را شفاهی برای او بخوانند. یا یک جوک کوتاه به او بگویید
نویسنده کتاب «هزار دانه انار» درباره روش های علاقه مند شدن کودک به کتاب خواندن توضیح داد: اگر کودک کتاب نمی خواند، والدین باید این زمان را بگذارند و کتاب را به صورت شفاهی برای او بخوانند. یا یک جوک کوتاه به او بگویید. در این صورت ارتباطات خانوادگی بهتر می شود و سطح سواد و دانش کودکان افزایش می یابد و کلمات جدید را نیز یاد می گیرند. یعنی حتی اگر والدین وقت لازم برای قصه گویی از روی کتاب را ندارند، این موضوع را با داستان های کوچک تری دنبال کنند.
وی در ارزیابی کتاب هایی که برای کودکان و نوجوانان در بازار موجود است، گفت: خانواده ها در تهیه کتاب برای کودکان باید توجه داشته باشند چرا که کتاب های خوبی داریم که استانداردها را دارد و کتاب هایی هم هستند که هیچ استانداردی ندارند. را رعایت نکرده اند آنقدر تنوع زیاد است که همه نوع کتاب در بازار وجود دارد. خانواده ها باید یاد بگیرند که به کتاب ها و شعرهایی مراجعه کنند که ناشران معتبرتری دارند و نامشان به عنوان ناشر خوب شناخته می شود و باید یاد بگیرند مترجمان و نویسندگانی را بشناسند که کارشان را چگونه انجام دهند تا کتابی نخرند.
نویسنده کتاب «می ترسم اما می ترسم» معتقد است: دولت باید یارانه و کاغذ به ناشران کودک و نوجوان اختصاص دهد تا خانواده ها راحتتر کتاب تهیه کنند. اگر ناشران بتوانند کتاب را در تعداد بیشتری منتشر کنند، می توانند قیمت مناسب تری برای آن در نظر بگیرند.
منبع : خبرگزاری ایرنا