روانشناسی

یک دلیل مهم اضطراب که احتمالا به آن فکر هم نکرده‌ایدسامان سلامیان*

آیا در اینستاگرام یا سایر شبکه‌های اجتماعی، از پست‌هایی که در مورد بیماری‌ها و مشکلات خودتان است مثل پست‌هایی در مورد چاقی و مضرات سیگار، زودتر رد نمی‌شوید؟ آیا در اینستاگرام از مطالب آموزشی در مورد ریاضی و زبان و فیزیک به خاطر اضطرابی که با دوران مدرسه همایند شده است، فرار می‌کنید؟

برخی محققان بررسی رفتار انسان‌ها و روان‌شناسان، قویا معتقدند گوشی‌های هوشمند و شبکه‌های اجتماعی در افزایش روان‌رنجوری نوجوانان نقش دارند.

با انتشار کتاب نسل مضطرب، کتاب جدیدی از جاناتان‌هایت روانشناس آمریکایی، نگرانی‌های زیادی درباره سرنوشت نوجوانانی که با شبکه‌های اجتماعی بزرگ شده‌اند مطرح شده است. در این کتاب بر پایه پژوهش‌های بسیار مشخص شده که اضطراب و استرس و افسردگی و میل به خودکشی در بین نوجوانان آمریکایی بیشتر از نسل‌های قبل است.

گسترش زبان انگلیسی و احاطه به آن سبب شده که بحث‌های فراوان در مورد ناامیدی، بی‌هدفی و اعتیاد که بین جوانان‌ آمریکایی و انگلیسی زبان وجود دارد بیشتر عالم‌گیر و وایرال شوند. همانطور که کوکاکولا و پپسی توسط صادر کننده اصلی فرهنگ اقتصاد جهانی یعنی آمریکا اشاعه یافته است. تمرکز روی سلامت روان و توجه وسواس گونه روی حال خوب از طرف جوانان  که هر روز ساعت‌ها غرق رسانه‌های متصل به انگلیسی زبان هستند، سبب شده که بتوان گفت که جهانی شدن و اینترنت احتمالا سبب گرایش نسل جدید به تراپی و نیاز به مشاوره روانشناسی شده است.

چون اینستاگرام روی اکثر گوشی‌های هوشمند نصب بوده و توسط جوانان استفاده می‌شود، موج افسردگی میان نوجوانان و جوانان را باید به محتوای مشترکی که همگی آنها مصرف می‌کنند، نسبت داد و یا حداقل در نظر گرفت که افزایش میزان افسردگی با محتوای دیجیتال در اینستاگرام رابطه معنادار دارد.

“بد قوی‌تر از خوب است.” احساسات بد، خود به خود توجه ما را بیشتر به خود جلب می‌کند تا احساسات خوب و در حافظه انسان باقی‌می‌گذارد.

به طور خلاصه اینستاگرام “سالم‌های نگران” را زیاد کرده ‌است، چرا که اخبار بد توجه بیشتری جلب می‌کند تا وصف حال خوب.

*روانشناس

۴۷۲۳۲

منبع: خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا