علم و دانش

۲ میلیارد تومان گرنت پژوهشی به طرح‌های آماده شتابدهی اعطا می‌شود

تهران- ایرنا- دبیر دومین دوره جایزه پروفسور وقار از اعطای گرنت پژوهشی دو میلیارد تومانی به طرح‌های دارای آمادگی شتابدهی برگزیدگان این جایزه خبر داد.

محمد مکملی در گفت‌وگو با خبرنگار علمی ایرنا با درباره گرنت‌های پژوهشی اختصاص‌یافته به برگزیدگان جایزه پروفسور وقار توضیح داد: گرنت پژوهشی به طرح‌های برگزیده دانشجویی و صنعتی جایزه پروفسور وقار که دارای آمادگی شتاب‌دهی هستند تا سقف ۲۰ میلیارد ریال و برای طرح‌های دانشجویی و صنعتی دارای TRL پیش‌شتابدهی تا سقف ۶ میلیارد ریال اختصاص می‌یابد.

وی ادامه داد: دانشجویان و صنعت‌گران فعال در حوزه صنایع معدنی، فلزی، متالورژی و مهندسی مواد علاقه‌مند شرکت در این جشنواره می‌توانند برای ثبت‌نام به لینک مراجعه و برای ارسال مدارک اقدام کنند.

مکملی، هدف از اعطای جایزه پروفسور وقار را زنده نگه‌داشتن یاد دکتر وقار به‌عنوان پدر دانش متالورژی و مواد ایران دانست و تجلیل و تشویق برگزیدگان دانش‌آموزی، دانشجویی و صنعتی فعال در حوزه مهندسی متالورژی و مواد و تقویت ارتباطات دانشگاه‌ها (به‌عنوان مرکز تربیت متخصصان) با صنعت متالورژی و مواد کشور را از دیگر اهداف جایزه پروفسور وقار برشمرد.

دبیر دومین دوره جایزه پروفسور وقار یادآور شد: علاقه‌مندان جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند با دبیرخانه جایزه ملی پروفسور وقار با شماره تلفن ۸۸۰۱۲۷۸۳-۰۲۱ و یا پست الکترونیکی به نشانی vagharaward@gmail.com در ارتباط باشند و یا حتی به محل دبیرخانه به نشانی تهران، امیرآباد، بالاتر از جلال، دانشکده فنی دانشگاه تهران، دانشکده مهندسی متالورژی و مواد، طبقه دوم، اتاق ۲۳۰، به صورت حضوری مراجعه کنند.

دوره رایگان مشترک یک روزه مینوکمپ نوآوری دانشگاه تهران برگزار می‌شود

مکملی همچنین در بخش دیگری از برنامه.ریزی به منظور برگزاری دوره رایگان مشترک یک روزه مینوکمپ نوآوری دانشگاه تهران برای همه دانشجویان در روز یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳ در سالن آمفی‌تئاتر دانشکده متالورژی و مواد دانشگاه تهران خبر داد.

وی افزود: این مینوکمپ را مرکز نوآوری معادن و صنایع معدنی ایران (ایمینو) با همکاری دبیرخانه جایزه ملی پروفسور وقار (دانشکده متالورژی و مواد دانشگاه تهران) برگزار می‌کند.

وی هدف از برگزاری این رویداد علمی را آموزش ایده‌پردازی و خلاقیت دانست و تصریح کرد که ایجاد کسب و کار، تیم‌سازی و رهبری تیم در راستای بهبود ارتباطات صنعت و دانشگاه از دیگر اهداف این دوره آموزشی رایگان ویژه دانشجویان است.

دبیر دومین دوره جایزه پروفسور وقار با بیان این که دانشجویان در این مینوکمپ تقویت مهارت‌های حل مسأله و تفکر خارج از چارچوب، آماده‌سازی برای بازار کار با پرورش ایده‌های نوآورانه و پیشرفت علمی و تحقیقاتی با استفاده از روش‌های خلاقانه را تمرین می‌کنند در ادامه افزود: توسعه مهارت‌های کارآفرینی، تبدیل ایده‌ها به کسب‌وکار، تقویت مهارت‌های ارتباطی و ارائه مؤثر ایده‌ها از دیگر مواردی است که دانشجویان در این دوره رایگان آموزش می‌بینند.

مکملی خاطرنشان کرد: دانشجویان علاقه‌مند شرکت در این دوره رایگان می‌توانند برای ثبت‌نام به لینک مراجعه کنند.

به گزارش ایرنا، پروفسور «رامز وقار» استاد برجسته و چهره ماندگار و پیشکسوت دانشکده فنی دانشگاه تهران و پدر علم متالورژی ایران بود.

وی سال ۱۳۱۰ در تفلیس متولد شد و با تغییر رژیم شوروی سابق به آنها اعلام شد یا باید به تابعیت آنجا در بیایند و یا این کشور را ترک کنند که خانواده وی راهی ایران شدند و رامز تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را در تهران گذراند و دوره متوسطه را در دبیرستان البرز سپری کرد.

وی در دانشکده فنی دانشگاه تهران در رشته شیمی دانش آموخته شد و به عنوان شاگرد اول رشته مهندسی شیمی دانشگاه تهران با بورس دولتی به بلژیک رفت و در سال ۱۳۴۶ موفق به اخذ درجه دکتری شد.

پس از بازگشت به کشور به عنوان دانشیار و از سال ۱۳۴۶ با رتبه استادی در دانشکده فنی دانشگاه تهران فعالیت داشت و مدتی نیز رئیس اداره ساختمان دانشگاه تهران بود.

استاد وقار از سال ۱۳۴۹ تا سال ۱۳۵۴ که بنا به درخواست شخصی از دانشگاه تهران بازنشسته شد، مدیریت گروه متالورژی این دانشگاه را برعهده داشت. همچنین استاد تا سال ۱۳۵۸ به عنوان مشاور عالی شرکت ملی ذوب آهن ایران فعالیت داشت. عضویت در مدیریت سازمان گسترش، مدیریت عامل کارخانه ماشین سازی اراک و مدیریت کارخانه آلومینیوم‌سازی اراک از جمله مسئولیت‌های وی تا سال ۱۳۶۰ بود.

تاسیس شرکت مهندسان مشاور معدن‌کاو در سال ۱۳۶۰، عضویت در کمیسیون صنعت شورای عالی پژوهش کشور در سال ۱۳۶۱ ، ارائه مشاوره به واحدهای بزرگ صنعتی و تدریس بعضی از دروس گروه مهندسی متالورژی و مواد از سال ۱۳۶۲ از دیگر خدمات وی به شمار می‌آید.

گواهینامه‌های تخصصی در متالورژی آهن، متالورژی فلزات غیر آهنی، شناسایی مواد فلزی، الکترو شیمی، الکترومتالورژی و فرآوری مواد معدنی از دانشگاه بروکسل (۱۹۵۷)، دیپلم علوم تجربی در رشته متالورژی از دانشگاه بروکسل (۱۹۶۰)، طی دوره کوتاه مدت شش ماهه عیار کردن مواد معدنی در دانشگاه پاریس (۱۹۶۷) و طی دوره کوتاه مدت شش ماهه متالورژی اورانیوم و مواد رادیواکتیو از مرکز انرژی اتمی فرانسه ۱۹۶۹ از دیگر مدارج علمی تخصصی استاد وقار بوده است.

این چهره ماندگار علمی کشور در مردادماه ۱۳۹۹ دار فانی را وداع گفت.

منبع : خبرگزاری ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا