۳۵۰ دشت کشور با مشکل فرونشست مواجه هستند
۱۰:۲۹ – ۱۰ دی ۱۴۰۳
باشگاه خبرنگاران جوان؛ محبوبه کباری – عیسی بزرگ زاده ایران سخنگوی صنعت آب کشور در برنامه سلام خبرنگار با بیان اینکه ۷۵ درصد از سطح کشور در شرایط خشک و نیمه خشک قرار دارد گفت: پاییز امسال میزان بارشها در کشور بسیار بد بوده و ما شاهد عقب ماندگی جدی در سطح بارشها بودهایم. به طوری که باید در پاییز امسال ۷۰ میلمتر بارش دریافت میکردیم، اما متاسفانه ۳۹ درصد عقب ماندگی داریم که این با توجه به گستردگی زیاد در پهنه کشور ما شرایط بدتری را داریم.
وی با بیان اینکه در ۲۹ استان کشور از جمله سیستان وبلوچستان، بوشهر، مرکزی کهگیلویه و بویر احمد فارس، خوزستان، کرمان میزان بارشها زیرنرمال بوده و بیش از ۵۰ تا ۹۱ درصد عقب ماندگی در سطح بارشها داشتهایم.
بزرگ زاده با بیان اینکه در ۲۹ استان کشور شاهد عقب ماندگی از نظر بارشها هستیم گفت: در استانهای تهران، اردبیل، کرمانشاه، خراسان جنوبی، آذربایجان شرقی و غربی، البرز، ایلام، قزوین، قم و گلستان از نظر میزان بارش در شرایط خوبی فرار ندارند وبا توجه به گستردگی در سطح کشور بارش در برخی از استانها نقش و تاثیری در بارش سایر بخشها ندارد به طوری که بارش در کارون تاثیری در وضعیت آب رسانی استان فارس و تهران نمیگذارد بنابراین باید در مقایس منطقهای مدیریتهای لازم صورت گیرد.
سخنگوی صنعت آب کشور در ادامه با اشاره به اینکه ۵ سد تهران حدود ۱۸ درصد پرشدگی آب دارند، افزود: متاسفانه وضعیت سدهای کشور هم مطلوب نیست به طوری که ۴۳ درصد پرشدگی آب دارند و در مجموع بیش از ۲۲ میلیارد متر مکعب در سدها آب داریم.
وی بیان کرد: وضعیت بارش در کشور مطلوب نیست و ما از مردم تقاضا داریم در مصرف آب صرفه جویی کنند تا بتوانیم رفاه را در سطح استاندارد برای تمامی شهروندان تضمین کنیم.
بزرگ زاده با توجه به شرایط بد آب در استان تهران گفت: سخنگوی صنعت آب کشور در ادامه با اشاره به اینکه ۵ سد تهران حدود ۱۸ درصد پرشدگی آب دارند، افزود: متاسفانه وضعیت سدهای کشور هم مطلوب نیست به طوری که ۴۳ درصد پرشدگی آب دارند و سرجمع بیش از ۲۲ میلیارد متر مکعب در سدها آب داریم.
بزرگ زاده تصریح کرد: خوشبختانه حجم سد سازیها در کشور در طول چند دهه اخیر چشمگیر بوده است، اما ما نیمی از آب شرب مصرفی خود را از سفرهای آبهای زیرزمینی دریافت میکنیم در حال حاضر از ۶۰۹ دشت در کشور ۲۲ دشت ممنوعه و بحرانی و ۳۵۰ دشت هم دارای مشکل فرونشست هستند و نمیتوانیم از این منابع استفاده و بهره برداری کنیم.