۴۵ درصد پنبه مورد نیاز صنعت نساجی در داخل تامین میشود
۱:۳۷ جدید اول ژوئن
باشگاه روزنامه نگاران جوان ؛ آزاده محبی – محمد حسین کاویانی ، مدیر صندوق پنبه ، گفت: “از اواسط آوریل ، کشت پنبه در استان های مختلف آغاز شد و ادامه می یابد.
به گفته وی ، کشت بهار پنبه بسیار کم است و کشاورزان با آب قابل اعتماد پس از برداشت محصولات پنبه شروع می شوند.
کاویانی گفت که کشت پنبه تا پایان ماه ژوئن ادامه می یابد ، و افزود که تخمین ها حاکی از آن است که سطح کشت پنبه حداکثر سال گذشته است زیرا وزارت جهاد پشتیبانی نمی کند.
“صنعت نساجی در حال وارد کردن یک ارز پنبه یارانه ای است ، زیرا در سالهای اخیر ، صنعت نساجی در حال وارد کردن ارز پنبه ای با قیمت متوسط ۵ دلار است که براساس ۵ میلیون دلار است.
به گفته وی ، هنگامی که کشاورز از ارز رایگان برای خرید بذر ، کود ، سم استفاده می کند و از ارز یارانه ای برای واردات استفاده می کند ، آنها کشت پنبه را نمی پذیرند. در حالی که به منظور تشویق کشاورزان برای پرورش قیمت و قیمت پنبه ، باید بیش از ۵ برابر گندم یا روسری باشد که برای کشاورز اقتصادی است.
کاویانی ادامه داد: تخمین ها حاکی از آن است که سطح کشت پنبه امسال به ۲ تا ۵ هکتار می رسد که از این تعداد ۲ هزار تن پنبه از این مقدار استخراج می شود که ۲ تا ۵ درصد از صنعت نساجی را فراهم می کند. شایان ذکر است که برنامه کشت وزارت جهاد ۱ تا ۵ هکتار است که بعید است از کشت دانه های پنبه مانند سایر دانه های روغنی حمایت کند.
این مقام گفت که پتانسیل تولید ۶۰۰۰ پنبه وجود دارد ، و افزود: “در حال حاضر ، صنعت نساجی نمی تواند برای صنعت نساجی منسجم باشد.
وی موجودی پنبه را در کارخانه ها ۱ تا ۲ هزار نفر اعلام کرد و گفت: “این مقدار پنبه حداقل نیازهای صنعت را برآورده می کند و تا زمان تولید تولید داخلی ، کسری این کشور باید از طریق واردات برآورده شود.”
مدیر صندوق پنبه با اشاره به تأثیر چاههای کشاورزی بر تولید پنبه ، اظهار داشت: با قطع برق چاه های کشاورزی و کمبود آب در تابستان ، ما به عملکرد ۵ تن در هکتار نمی رسیم که در نهایت منجر به کاهش ۵ ٪ در تولید می شود.