رابطه و ازدواج

۱۰ استراتژی برای غلبه بر اضطراب پس از شکست

تجربه اضطراب پس از شکست می تواند ناامید کننده و دردناک باشد، اما مهم است که به یاد داشته باشید که شکست بخشی از زندگی است. نحوه مدیریت و غلبه بر این چالش ها می تواند مسیر موفقیت ما را تعیین کند. اگر اخیراً شکست خورده‌اید و متوجه شده‌اید که با اضطراب دست و پنجه نرم می‌کنید، گام‌های موثری وجود دارد که می‌توانید برای بازیابی آرامش خود و حرکت با اعتماد به نفس بردارید. در اینجا ۱۰ استراتژی قدرتمند برای کاهش اضطراب و استقبال از فرصت های رشد ارائه شده توسط شکست آورده شده است:

احساسات خود را بشناسید و بپذیرید. درک کنید که طبیعی است که بعد از شکست احساس ناامیدی یا سرخوردگی کنید. احساسات خود را بپذیرید و به خود اجازه دهید آنها را تجربه کنید. سرکوب یا انکار احساسات اضطراب، ناامیدی و ناامیدی می تواند حرکت رو به جلو را به تاخیر بیندازد. (مقاله پیشنهادی ۴ راه برای رهایی از ناامیدی های زندگی بخوانید.)

شکست را به عنوان یک کاتالیزور برای رشد بپذیرید. دیدگاه خود را تغییر دهید و شکست را به عنوان پله ای برای موفقیت ببینید. مغز ما مداری دارد که پس از شکست، سطح دوپامین را افزایش می‌دهد و ما را تشویق می‌کند که پشتکار داشته باشیم و دوباره تلاش کنیم. این ایده را بپذیرید که شکست درس ها و فرصت های ارزشمندی برای رشد شخصی فراهم می کند.

شفقت به خود را تمرین کنید. در مواقع سخت با مهربانی و درک خود رفتار کنید. از انتقاد از خود و خودگویی منفی بپرهیزید، زیرا فقط احساس اضطراب را طولانی می کند. همان همدلی و حمایتی را که به یک دوست نزدیک یا یکی از عزیزانش ارائه می دهید، به خود ارائه دهید. اما مراقب خط باریک بین شفقت به خود و اجازه دادن به خود برای دست کشیدن از تلاش باشید. (مقاله پیشنهادی چقدر نسبت به خودمان بخشنده و مهربان هستیم؟ بخوانید.)

تأمل کنید و یاد بگیرید. زمانی را به تفکر در مورد شکست خود اختصاص دهید و درس هایی را که به همراه دارد را شناسایی کنید. اشتباه را با در نظر گرفتن عوامل داخلی و خارجی تجزیه و تحلیل کنید. عوامل تحت کنترل خود را شناسایی کنید و در نظر بگیرید که چگونه می توانید بهبودهایی را برای تلاش های آینده اعمال کنید. از سرزنش اشتباهات و عواملی که نمی توانید آنها را کنترل کنید، خودداری کنید. از این خود انعکاس به عنوان راهنمایی برای انجام تنظیمات لازم و بهبود رویکرد خود برای تلاش های آینده استفاده کنید.

اهداف واقع بینانه تعیین کنید. اهداف خود را به مراحل کوچکتر و قابل مدیریت تقسیم کنید که با توانایی ها و منابع شما مطابقت دارد. انتظارات واقع بینانه ای برای خود تعیین کنید، زیرا هدف گذاری برای کمال می تواند فشار و اضطراب غیر ضروری ایجاد کند. قدر پیشرفت خود را در طول مسیر، مهم نیست که چقدر کوچک به نظر می رسد. بعید نیست که دلیل شکست اندازه هدف باشد. (مقاله پیشنهادی قوانین موفقیت برای دستیابی به اهداف بخوانید.)

به دنبال حمایت باشید. با دوستان، خانواده یا مشاوران قابل اعتمادی که می توانند راهنمایی، تشویق و دیدگاهی تازه ارائه دهند، تماس بگیرید. کمک گرفتن از یک مشاور معتبر را در نظر بگیرید که متخصص در کمک به افراد برای غلبه بر شکست و رسیدن به اهدافشان است. اطمینان حاصل کنید که مشاور مورد نظر شما سابقه موفقیت و رابطه قوی با مشتریان خود دارد.

مراقبت از خود را در اولویت قرار دهید. مراقب سلامت جسمی و روانی خود باشید. در فعالیت‌های خودمراقبتی شرکت کنید که به شما کمک می‌کند آرام شوید، مانند ورزش، تمرکز حواس و سرگرمی‌هایی که از آن لذت می‌برید. یک رژیم غذایی متعادل داشته باشید، خواب با کیفیت را در اولویت قرار دهید و از رفتارهای خود تخریبی که ممکن است اضطراب را تشدید کند اجتناب کنید. متأسفانه، غیرعادی نیست که افراد به دنبال اشتباهات یا شکست‌هایی مانند پرخوری، ناتوانی در دستیابی به اهداف شغلی و غیره، ناخودآگاه به رفتارهای خود تنبیه‌کننده دست بزنند. این اقدامات به دلیل احساسات منفی و فقدان شفقت نسبت به خود، می‌تواند باعث تشدید بیشتر شود. ناراحتی ناشی از شکست مهم است که این الگوهای مخرب را بشناسید و به آنها رسیدگی کنید و مکانیسم‌های مقابله سالم‌تر و شیوه‌های مراقبت از خود را جایگزین کنید که از رفاه عاطفی شما حمایت می‌کند و به شما کمک می‌کند پس از شکست بهبود پیدا کنید. (مقاله پیشنهادی هشت نکته برای دستیابی و حفظ رفاه عاطفی بخوانید.)

از افراد موفق یاد بگیرید. از داستان های افراد موفقی الهام بگیرید که در طول مسیر زندگی خود شکست را تجربه کرده اند. مسیرهای موفقیت آنها را مطالعه کنید، در مورد انعطاف پذیری آنها بینش کسب کنید و استراتژی های آنها را در زندگی خود اعمال کنید. کتاب های آنها را بخوانید یا در زندگی نامه آنها غرق شوید.

رویکرد جدید را در آغوش بگیرید. اغلب گفته می شود که نمی توانید از انجام مکرر یک کار، نتایج متفاوتی را انتظار داشته باشید. با این حال، بسیاری از ما در دام تکیه بر یک فرآیند فکری می افتیم، به این امید که به نحوی به نتیجه ای متفاوت منجر شود. برای رهایی واقعی از این چرخه و گشودن امکانات جدید، زمان آن رسیده است که رویکردی کاملاً متفاوت در پیش بگیرید. به جای چسبیدن به الگوهای فکری آشنا که منجر به شکست شده اند، خود را به چالش بکشید تا درست برعکس روش فکر کنید. قلمروهای ناشناخته را کاوش کنید و از خود بپرسید: “چرا که نه؟” با ورق زدن فیلمنامه و در نظر گرفتن دیدگاه های جایگزین، خود را به روی دیدگاه های تازه و راه حل های نوآورانه باز می کنید. یک قدم به عقب بردارید و به روند فکری که در شکست شما نقش داشته فکر کنید. فرضیات، باورها و تصمیماتی را که رویکرد قبلی شما را شکل داده است، بررسی کنید. حال برعکس را تصور کنید. اگر از زاویه ای کاملا متفاوت به وضعیت نگاه کنید چه؟ اگر پیش فرض هایی را که زمانی می دانستید درست هستند زیر سوال ببرید چه؟ با درگیر شدن عمدی در تفکر مخالف، الگوهای تکراری را مختل می کنید و بینش جدیدی به دست می آورید. قدرت در توانایی به چالش کشیدن وضعیت موجود، در نظر گرفتن ایده های غیر متعارف و کشف راه های ناشناخته نهفته است. از طریق چنین فرآیندی است که می‌توانید دیدگاه‌های جدیدی خلق کنید، فرصت‌های پنهان را کشف کنید و راهی برای موفقیت بسازید. (مقاله پیشنهادی خلاقیت و کشف رمز و راز ذهن های نوآور بخوانید.)

پافشاری کنید و با انگیزه بمانید. به یاد داشته باشید که شکست یک حالت دائمی نیست. با تعیین اهداف جدید، یادآوری نقاط قوت و دستاوردهای گذشته خود و پرورش ذهنیت مثبت انگیزه خود را حفظ کنید. از قدرت دوپامین، انتقال دهنده عصبی مرتبط با لذت و انگیزه استفاده کنید تا خود را به جلو سوق دهید و سفر به سوی موفقیت را در آغوش بگیرید.

شکست یک تجربه جهانی است و این پاسخ ما به آن است که رشد و انعطاف پذیری ما را تعیین می کند. با اجرای این ۱۰ استراتژی، می توانید به طور موثر اضطراب را کاهش دهید، از شکست عقب نشینی کنید و راه را برای موفقیت در آینده هموار کنید. شکست را به عنوان یک کاتالیزور برای رشد در آغوش بگیرید و به یاد داشته باشید که با اراده و پشتکار می توانید بر هر شکستی غلبه کنید و آینده روشن تری خلق کنید. این استراتژی‌ها نتیجه یک و نیم دهه استراتژی‌های آزمایش شده و ابزارهای مؤثری هستند که من یاد گرفته‌ام، به کار برده‌ام و با دیگران به اشتراک گذاشته‌ام.

محمدامین مختاریان

مطالب مشابه:

منبع: کلینیک آوان

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا