کتاب و ادبیات

واژگان محمود حکیمی تا همیشه اندیشه‌ها را غنا می‌بخشد

تهران – ایرنا – مدیرعامل بنیاد رودکی در پیامی به مناسبت درگذشت مرحوم محمود حکیمی، نویسنده پیشکسوت ادبیات دینی و کودک و پژوهشگر تاریخ اسلام، نوشت: سخنان محمود حکیمی همواره اندیشه را پربار خواهد کرد.

به گزارش ایرنا از بنیاد رودکی، در متن این پیام آمده است محمد الیاری فومنی گفته اند: پاییز پیش از رسیدن شاخه هایش را تکان داد و برگی از درخت تنومند ادب ایرانی اسلامی افتاد. خبر درگذشت استاد محمود حکیمینویسنده و پژوهشگر توانمند تاریخ اسلام و معاصر، قلب ها را متاثر کرد.

وی افزود: در کنار عرفا و اعیان و جوانان، «در مدرسه مولانا: سیری در مثنوی معنوی»، «قصه ها و گزیده هایی از زندگی امام حسین»، «مبارزان علوی»، «در دیار». یخ، اشراف جوان و بسیاری آثار دیگر در تاریخ ادبیات این مرز و بوم ماندگار شد و عمر خود را در راه پژوهش در حوزه وسیع ادبیات دینی و اهل بیت گذراند. (عج) که از فرهنگ عاشورا نوشت و با قلم قدرتمندش کلمات را به کار برد و کلامش اندیشه را برای همیشه پربار خواهد کرد.

محمود حکیمی، نویسنده و پژوهشگر تاریخ اسلام، صبح روز جمعه سی ام شهریور در فانی را وداع گفت. او یکی از نویسندگان و مترجمان پرکار ایرانی است که چند روز پیش به دلیل عفونت ریه در بیمارستان شریعتی بستری شد.

حکیمی در نهم شهریور ۱۳۲۳ در تهران به دنیا آمد. پس از گذراندن تحصیلات ابتدایی و متوسطه برای تحصیل زبان انگلیسی وارد دانشگاه تربیت معلم شد و پس از مدتی تدریس در مدارس تهران، برای ادامه تحصیل در رشته تحصیلی به انگلستان رفت و پس از اخذ مدرک فوق لیسانس و بازگشت به ایران. ، در مراکز تربیت معلم تدریس می کرد.

نویسندگی را از سال ۱۳۳۹ در مجله کیهان بچه ها آغاز کرد که به مدت چهار سال ادامه یافت. اولین کتاب دینی حکیمی در سال ۱۳۴۷ درباره زندگی مصعب بن عمیر، صحابی قهرمان پیامبر اسلام بود.

فردا یکشنبه اول مهرماه، جمعی از نویسندگان، هنرمندان و اهالی فرهنگ و هنر کشورمان ساعت ۹:۳۰ صبح از مقابل تالار وحدت با پیکر استاد حکیمی وداع می کنند. پیکر این نویسنده و پیشکسوت ادبیات دینی پس از تشییع در نام آوران بهشت ​​زهرا به خاک سپرده می شود.

وی مسیر داستان نویسی خود را این گونه ادامه می دهد: در سال ۱۳۴۷ به جمع نویسندگان مجله «درس هایی از مکتب اسلام» پیوستم و از سال ۱۳۵۰ در این مجله بزرگ حوزوی به نوشتن داستان های دینی پرداختم. هر داستان گاهی بسیار طولانی بود. آخرین داستان سریال من در این مجله اکنون «شکوفایی تشیع» نام دارد و تاکنون ۱۸ قسمت از آن در ۱۸ شماره منتشر شده است.

حکیمی در زمینه ادبیات، تاریخ تمدن و تاریخ اسلام تالیف و ترجمه کرده است. داستان هایی از دوران ناصرالدین شاه، مجموعه چهار جلدی «هزار و یک قصه تاریخی»، رمان پرفروش «جوان نقاب پوشان»، مجموعه ۲۲ جلدی «تاریخ تمدن» و ده ها اثر دیگر. آثاری از جمله تالیفات این نویسنده پیشکسوت است.

منبع : خبرگزاری ایرنا

Related Articles

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button