علم و دانش

تشخیص موثر سرطان با الهام از کرم شب‌تاب

تهران- ایرنا- عضو هیات علمی گروه مهندسی برق دانشگاه علم و فرهنگ، در مقاله‌ای علمی با موضوع «تشخیص مؤثر سرطان از تصاویر حرارتی با استفاده از الگوریتم‌های پیشرفته» از سیستم‌های هوشمند کامپیوتری الهام گرفته از رفتار کرم‌های شب‌تاب برای کمک به تشخیص سرطان استفاده کرده‌ است.

به گزارش گروه علمی ایرنا از دانشگاه علم و فرهنگ، عبدالحسین رضائی و همکارانش در این پژوهش علمی، از تصاویر حرارتی بدن بهره گرفته‌اند؛ چرا که در بدن افراد مبتلا به سرطان، به دلیل افزایش فعالیت تومور، آن قسمت گرم‌تر از سایر نقاط بدن است.

روش کار به این صورت است که این سیستم هوشمند تصاویر حرارتی بدن را بررسی کرده و با کمک الگوریتم‌های مختلفی مانند kNN، SVM و DTree (که روش‌های پیشرفته دسته‌بندی اطلاعات هستند)، تصاویر دارای تومور را از تصاویر سالم جدا می‌کند.

نتایج این پژوهش نشان داده که این روش جدید می‌تواند دقت بالاتری در تشخیص زودهنگام سرطان داشته باشد و نسبت به دیگر روش‌های موجود عملکرد بهتری ارائه دهد.

این مقاله علمی در مجله معتبر بین‌المللی به نام Biomedical Engineering: Applications, Basis and Communications منتشر شده است، این نشریه دارای ضریب تأثیر ۰.۶ است که کیفیت و اهمیت علمی آن را نشان می‌دهد.

این مجله علمی توسط انتشارات World Scientific منتشر شده و در پایگاه Web of Science (ISI) نمایه می‌شود.

منبع : خبرگزاری ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا