موسیقی

نوربخش: مرادی به تنهایی بخشی از تاریخ موسیقی بود



به گزارش هنرآنلاین، مراسم بزرگداشت فرمان مرادی از اعضای سابق هیئت مدیره انجمن سازندگان ساز در خانه هنرمندان ایران برگزار شد.

در ابتدای این مراسم پس از پخش قسمتی کوتاه از فیلم مستند فرمان مرادی از حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی ایران برای سخنرانی دعوت شد و وی با تجلیل از چهره ارزشمند هنری فرمان مرادی گفت: همه فرمان مرادی را خوب می شناسد. . برخی از هنرمندان در شرایطی ما را ترک می کنند که امکان برگزاری مراسمی در خور شخصیت آنها وجود نداشته و او نیز در این زمینه مظلوم واقع شده است. مرادی فردی استثنایی بود. بی بدیل، نه تنها به دلیل سازسازی، بلکه در طول پنجاه سال زندگی کاری خود شخصیتی منحصر به فرد داشت.

نوربخش بابیان اینکه مرادی به تنهایی بخشی از تاریخ موسیقی بود، یادآور شد: خوشبختانه توانستیم تعدادی از این خاطرات را ثبت کنیم اما آنطور که باید انجام نشد، چرا که این خاطرات در نوع خود بی نظیر بود. خاطرات او مربوط به وقایع قبل از انقلاب در کانون حفظ و نشر موسیقی و در دوران انقلاب و تعطیلی موسیقی و روزهای پر التهاب دهه شصت ممنوعیت ها و محدودیت هاست که همگی جالب و شنیدنی است.

مدیرعامل خانه موسیقی ایران مرادی را فردی خیرخواه، خوش اخلاق، خوش اخلاق، روشن و شفاف عنوان کرد و اظهار داشت: در وجود این مرد بزرگ منیتی وجود نداشت. در تمام سال هایی که در خانه موسیقی در خدمت ایشان بودیم، علاقه عجیبی به این رشته و همکارانش داشت و تمام وقت خود را وقف این عرصه کرده بود. در اعماق وجودش فردی فداکار بود، نان و شهرت برایش مهم نبود، هیچ وقت چیزی نمی خواست و شخصیت بالایی داشت.

این هنرمند همچنین افزود: مرادی فرزندان خوبی نیز تربیت کرد. پسر بزرگش رحمان، تحصیلکرده و در عین حال نخبه، نوازنده تار درجه یک بود که از بخت بد به بیماری صعب العلاج مبتلا شد و در جوانی دنیا را ترک کرد. مرادی هر چند در مقابل این فاجعه ابرویی بر نداشت اما در درون منزوی شد.

مرادی 2

حمیدرضا نوربخش در پایان سخنان خود گفت: مرادی همواره سعی در ایجاد آشتی و هم افزایی در زمینه اصلاح ذات البین داشت. متاسفانه ما شخصیت بزرگی را از دست دادیم. خوشبختانه این جلسه برگزار شد و باید جلسات مکرر دیگری برای گفتن و آشنایی بیشتر با او برگزار شود. هر چه زمان بیشتر می گذرد، بیشتر متوجه می شویم که چه دوست شیرینی را از دست داده ایم. آن نسل مربی و مربی بودند و خوشبختانه تاثیر زیادی داشته اند و کسانی را در مرکز سازندگان سازهای موسیقی تربیت کرده اند که الان فعال هستند و توسط آن بزرگان آموزش دیده اند و امیدوارم این راه ادامه داشته باشد.

در ادامه نماهنگ دیگری از فرمان مرادی پخش شد و قطعه ای توسط محراب آقاجانی با ساز تنبور که توسط فرمان مرادی ساخته شده بود نواخته شد.

سپس محمود فرهمند، سازساز که از دوستان صمیمی فرمان مرادی بود، بخشی از خاطرات مشترک خود را برای حاضران تعریف کرد.

قسمت بعدی این مراسم اجرای دونوازی تار و تنبک توسط فریدون احتشامی و سعید احتشامی بود.

مرادی

سپس محمدرضا ژاله طی سخنانی همراه با شعرخوانی از خاطرات خود با فرمان مرادی گفت.

بخش بعدی این مراسم شعرخوانی رضا عابدی بود.

مهرداد ترابی در پایان برنامه با ارکستری به آهنگسازی فرمان مرادی برای حاضران پیانوی سه سیم نواخت.

منبع: سایت خبری هنرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا