موسیقی

«دور دنیا» در یک کنسرت و ادای احترام به وطن

کنسرت «دور دنیا» به گویندگی سینا ذکایی کارگردان و نوازنده فلوت شامگاه چهارشنبه – ۱۸ آبان – با اجرای قطعات موسیقی خاطره انگیز و ماندگار ملت ها و قطعات موسیقی اقوام ایران زمین در تالار وحدت برگزار شد.

این کنسرت با ۲۰ دقیقه تاخیر آغاز شد و در ابتدا پس از حضور اعضای گروه روی صحنه، موسیقی فیلم “راکی” به کارگردانی جان جی آویلدسن، ساخته ۱۹۷۶ بیل کانتی اجرا شد.

ذکایی پس از اجرای این قطعه ضمن خوشامدگویی به حضار و ابراز اشتیاق برای کنسرت گفت: واقعاً نفهمیدم چقدر ممکن است انسان این فضا را از دست بدهد، بیتی با این مضمون به ذهنم رسید: “دلم برایت تنگ شده و دیدن تو درمان من است.” / لباس های بی رنگ دوران زندان من.

وی افزود: طبق روال همه کنسرت هایم از استاد عزیزم محمدعلی اجازه می خواهم. بزرگترین شانس من این بود که از سال ۱۳۷۷ که وارد هنرستان موسیقی شدم و تا روزی که زنده هستم شاگرد او خواهم بود و سعی کردم تمام آموخته های او را به هنرجویانم منتقل کنم. او مهربانی و دانش را به ما آموخت و تمام وقت و صبر خود را وقف ما کرد. استاد لیگام چهار دهه است که نوازندگان مختلفی تربیت کرده که الان در دنیا فعال هستند و بدترین آنها من هستم!

این گروه پس از اجرای قطعه ای دیگر از موسیقی ملل، قطعه ای جنوبی از موسیقی مردم ایران (آهای سیاه زنگی) را اجرا کردند.

ذکایی سپس با اشاره به روند فعالیت های ارکستر و نحوه تاسیس آموزشگاه موسیقی گفت: من و جمعی از همکارانم چند سال پیش تصمیم گرفتیم مدرسه ای را تاسیس کنیم و راه را برای هنرجویان موسیقی هموار کنیم و ما نسل هستیم. که روی صحنه به صورت زنده ساز می نواختند و ما به فعالیت خود ادامه می دهیم و مانند برخی از هنرمندانی که از طریق لپ تاپ قطعات کنسرت می نوازند، امشب در این گروه یک قطعه از دانش آموزان مدرسه اجرا می شود.

سپس گروه کر متشکل از دختران و پسران کودک و نوجوان روی صحنه حاضر شدند و قطعه خاطره انگیز مجموعه تلویزیونی خانه مادربزرگ به آهنگسازی بهرام دهقانیار را اجرا کردند که مورد توجه و تشویق حضار قرار گرفت.

اجرای موسیقی فیلم “داستان عشق” به کارگردانی آرتور هیلر و آهنگسازی فرانسیس له محصول ۱۹۷۰ سایر قطعات موسیقی ماندگار ملت ها قطعه موسیقی آذربایجانی (تقدیم به روح خواهر سینا ذکایی) ) قطعه ای از خراسانی، قطعه ای الجزایری با نواختن عود فرنوش باقری و قطعه ای کردی با حضور نوازندگان دف; سیاوش عبدی، مریم شهریاری، تینا امین زاده، مونا واحدی، فرشاد چمنی و مهسا شهرابی از دیگر قطعات این کنسرت بودند.

آزادی ۴ مادر زندانی

ذکایی در بخشی دیگر از این کنسرت اظهار کرد: به همراه اعضای ارکستر سالیانه در آستانه سال نو کنسرت رایگان برگزار می کنیم و سال گذشته ۱۶۰ میلیون تومان در این کنسرت جمع آوری کردیم و با این مبلغ ما توانستیم چهار مادر را فراهم کنیم. بیایید زندانی را آزاد کنیم، این کنسرت را در زمستان امسال برگزار می کنیم.

وی افزود: در بهمن ماه سال ۱۴۰۱ کنسرتی به نفع زلزله زدگان شهرستان خوی برگزار کردیم و در این کنسرت مبلغی جمع آوری و اقلامی به اندازه یک خودروی شرقی تهیه و با همکاری شرکت خریداری شد. یکی از بازیگران به نام مرتضی کاظمی و بین زلزله زدگان توزیع شد. همچنین توانستیم در سال جدید سه تن برنج برای آنها ارسال کنیم. من خودم ساز می زنم و هر سال که توانایی ساز داشته باشم این کار را انجام می دهم.

اجرای “ای ایران”

این نوازنده فلوت با یادی از شهدا گفت: امروز شاهد دسته گل هایی هستیم که در حوادث اخیر جان خود را فدای این کشور کردند، خانواده ای حدود ۹۰ میلیون نفری دارند و من برادر کوچک آنها هستم، اکنون یک تیکه ای تقدیم به شما، لطفا به احترام کشور عزیزمان و همه کسانی که امروز از خود گذشتند، برخیزید و اگر شعر «ای ایران» را حفظ نکردید، دانلود کنید و با هم بخوانید.

سپس تمامی حضار به همراه نوازندگان قطعه «ای ایران ای مرز پرغار» را خواندند.

اصغر همت بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون، امیرشهاب رضویان نویسنده و کارگردان، علی درستکار، محمد سلوکی مجری، حامد جوادزاده کارگردان و تهیه کننده، سروش رضایی پویانما و صدابردار، حامد مهدوی و امیر ادیب صدپیشه از جمله این موارد بودند. مهمانان این کنسرت

نوازندگان؛ سینا ذکایی (لیدر و نوازنده فلوت)، علی ضرابی و کامیار ماندقیان (ترومپت)، رامین براتی (ترومبون)، امیرحسام مزعل (ساکسیفون)، بهرنگ بهادرزاده (پیانو)، سروش گمی (درامز)، امین قاضی (پرکاشن)، طاها مظاهری و امید فرهودانیا (گیتار)، هدیه حجازی، ملیکا زادمحمدی، مونیکا لران، شهرزاد افشار، حمیدرضا ساعتچی، ماهوش عسگری، سارا بایرام زادگان و عسل حسینی (ویولن)، محمدحسین تفرشی تهیه کننده و رها احمدی از عکاسان بودند. اعضای اجرایی این کنسرت

نبود کتابچه ای برای معرفی کنسرت و قطعات آن از نکات منفی این اجرا بود.

سینا ذکایی سرپرست ارکستر سازهای بادی تهران، رهبر ارکستر، تنظیم کننده و نوازنده فلوت کنسرت های «تهران، عصر زمستان» در دی ماه ۱۴۰۰ و «تهران، باران بهاری» در خرداد ۱۴۰۱ بود، همچنین این هنرمند با بادی تجربه کرده است. ارکسترهای تهران علاوه بر سلسله کنسرت‌ها، برنامه‌های ترکیبی زیادی با هنرمندانی چون جاوید مجلسی، عالم قاسمف، شهاب حسینی، نیما رئیسی، ایرج طهماسب در قالب‌های مختلف اجرا می‌کنند.

منبع: سایت خبری هنرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا