شالویی: ساخت مجسمه مشاهیر در دستور کار است
تهران بزرگ – ایرنا – رئیس انجمن آثار فرهنگی و مشاهیر خبر گفت: روند ساخت و بهره برداری از مجسمه های معروف و معروف ایران در دستور کار قرار دارد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، محمود شلاوی روز دوشنبه در مراسم رونمایی از مجسمه مولانا در میدان محمدیه تهران از برگزاری مراسم بزرگداشت شمس تبریزی و مولانا خبر داد و افزود: به زودی در ایران و ترکیه به ویژه در شهرهای قونیه و خوی مراسم بزرگداشت این مشاهیر با همکاری متولیان فرهنگی کشور ترکیه برگزار میشود، زیرا نام حضرت مولانا با شمس تبریزی پیوند تنگاتنگی دارد.
به گفته وی، فعالیت های چشمگیری در خصوص ساخت و مرمت آرامگاه ها و بناهای مربوط به مشاهیر ایران و جهان فارسی زبان در دستور کار قرار گرفت که پس از پیروزی انقلاب اسلامی پیگیری نشد.
وی گفت: از ۲ سال گذشته با پیگیری ها و مساعدت های وزیر فرهنگ وقت و رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور بار دیگر وارد این مهم و نوسازی مقبره های بزرگ شدیم. و ساخت تندیس و تندیس این بزرگان برای استفاده در فضاهای شهری در دستور کار قرار دارد. قرار داده شد
ساخت تندیس از مشاهیر در دستور کار است
مشاور وزیر فرهنگ ادامه داد: خوشبختانه سال گذشته مجسمه باشکوهی برای حکیم نظامی ساخته شد که به همت استاد قشقایی مجسمه ساز مصادف با هفته بزرگداشت این حکیم، این تندیس در میدان ونک نصب شد. در تهران و امسال نیز مجسمه مولانا جلال الدین رومی معروف به مولوی. با همت این استاد ارجمند طراحی و ساخته شد که امروز در میدان محمدیه تهران رونمایی شد.
شالوی تاکید کرد: در روند ساخت و بهره برداری از تندیس ها و تندیس های مشاهیر و مشاهیر ایران، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور در تامین اعتبارات مالی و همچنین شورای شهر و شهرداری تهران به همراهی کمک های ویژه ای داشته اند. سازمان زیباسازی و شهرداری منطقه ۱۲ از هیچ. آنها از تلاش برای اجرای طرح ساخت و نصب مجسمه مولوی در پایتخت ایران دریغ نکردند.
سید حمید پورمحمدی، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور نیز با اشاره به تامین اعتبار و بودجه برای ساخت و مرمت آرامگاه ها، تندیس ها و تندیس های بزرگان و مشاهیر ایران از تلاش مجدانه انجمن آثار فرهنگی و مشاهیر و نهادهای همکار در زنده نگه داشتن نام و یاد بزرگان ایران زمین. وی در عرصه فرهنگ و هنر و ادب ایران تشکر و قدردانی کرد.
امروز طی مراسمی با حضور مدیران ارشد فرهنگی و شهری و سفرای کشورهای تاجیکستان، ترکیه و قزاقستان از تندیس «مولانا» شاعر و حکیم بزرگ ایرانی اثر نادر قشقایی مجسمه ساز در میدان محمدیه تهران رونمایی شد. .
مولانا جلال الدین محمد بلخی را شاعر بزرگ قرن هفتم هجری می دانند.
وی در سال ۶۰۴ هجری قمری در بلخ به دنیا آمد. پدرش بهاءالدین که از علما و صوفیان بزرگ زمان خود بود، بر اثر کینه ای که بین او و سلطان محمد خوارزمشاه به وجود آمده بود، از بلخ بیرون آمد و پس از مدتی به قونیه رفت. قرار داده شد
ملاقات او با شمس تبریزی در سال ۶۴۲ هجری قمری در او انقلابی پدید آورد که باعث شد مقام تدریس و فتوا را رها کند و به مراقبت از نفس و جلال باطن پرداخت.
وی در سال ۶۷۲ هجری قمری در قونیه درگذشت. از آثار او می توان به مثنوی، دیوان غزلیات یا کلیات شمس، رباعیات، مکتوبات، فیه مافیه و مجلس سبعه اشاره کرد.
منبع : خبرگزاری ایرنا