اولویت هفته کتاب، اطلاعرسانی است
تهران- ایرنا- رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران با تاکید بر اینکه اولویت و توجه هفته کتاب بر اطلاع رسانی است، گفت: هفته کتاب بهانه خوبی است تا بتوانیم این هفته را به همه هفته های این هفته تعمیم دهیم. سال توجه به این موضوع فرهنگی نباید به هفته کتاب تهران یا نمایشگاه بین المللی کتاب محدود شود.
ابراهیم کریمی وی در گفت و گو با خبرنگار کتاب ایرنا درباره برنامه های اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در خصوص هفته کتاب توضیح داد: از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اتحادیه صحبت کردند و از تشکیل شورای سیاستگذاری برای این اتحادیه خبر دادند. هفته کتاب من هم برای شرکت در آن شورا دعوت شدم که در روزهای آینده برنامه های هفته کتاب را مشخص می کند.
رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران با تاکید بر اینکه اولویت برنامه این روزها و همیشه اطلاع رسانی است، گفت: اطلاع رسانی و اطلاع رسانی به مردم از فواید مطالعه و افزایش حجم مطالعه در کشور موضوعی است که باعث خواهد شد. هرگز از اهمیت آن کاسته نشود اگر در هر بخشی در این زمینه کار کنیم، معتقدم بیشترین سهم را در صنعت فرهنگ و نشر داشته ایم.
وی درباره آگاهی مردم از این هفته و اتفاقاتی که بعد از دوره شانزدهم در آن رخ می دهد، گفت: به نظرم هفته کتاب شناخته شده است. این اتفاق قبل از انقلاب هم وجود داشت، اما ضرب المثلی هست که می گوید یک گل بهار نمی کند، باید توجه کنیم، در یک هفته هیچ اتفاقی برای حل مشکلات نشر نمی افتد، سطح فرهنگ کشور بالا نمی رود. و خواندن زیاد نمی شود.
به گفته کریمی، هفته کتاب بهانه خوبی است تا این هفته را به تمام هفته های سال تعمیم دهیم. مردم باید در تمام هفته های سال کتاب بخوانند و توجه به این موضوع فرهنگی نباید به هفته کتاب یا نمایشگاه بین المللی کتاب تهران محدود شود.
هفته کتاب چیست؟
نگاهی به تاریخچه نشر و کتاب در ایران نشان می دهد که برگزاری هفته کتاب در کشور ما قدمتی دیرینه دارد و اولین جرقه های آن به ۴۰ سال پیش برمی گردد به طوری که در سال ۱۳۴۵ آیین نامه ای در این زمینه صادر شد که بر اساس آن هر سال در هفته آخر آبان ماه مراسمی به این نام اجرا می شد.
این آیین نامه ۱۱ ماده ای اجرا نشد تا اینکه اولین مراسم هفته کتاب در آبان ۱۳۷۲ تحت عنوان اولین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.
مراسم هفته کتاب به همت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت کشور، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد. سازمان تبلیغات اسلامی، هیأت امنای نهاد کتابخانههای عمومی، سازمان صدا و سیما، شهرداریها، کانونهای پرورش فکری کودکان و نوجوانان، حوزههای علمیه، دانشگاهها، دانشگاهی جهاد، متولیان مساجد، سازمان تربیت بدنی، مؤلفان، مؤسسات انتشاراتی و کتابفروشی ها.
دومین روز از آبان ماه بود که عبدالحسین کلانتری، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی رمضانی را به عنوان دبیر سی و دومین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران منصوب کرد. معاون فرهنگی رئیس جمهور ۱۵ آبان ماه اعضای شورای سیاستگذاری سی و دومین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران را منصوب کرد.
اسامی اعضای این شورا به شرح زیر است: حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی مهدوی راد، مهدی رمضانی، نعمت الله فضلی، محسن حاجی زین العابدینی، ابراهیم کریمی زنجانی، فتح الله فروغی، حسین قرایی، محمدحصیحین. ، مسعود حبیبی، محمدعلی مرادیان، مهدی فیروزان. اسماعیل جانعلی پور، ابراهیم حیدری، مهدی رمضانی چابک، علی اصغر سیدآبادی، فرزاد جهان بین، رشید جعفرپور و مهرناز خراسانچی. وی در همین روز با صدور احکامی، مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ها را به عنوان «دبیر هفته کتاب استانی» منصوب کرد.
منبع : خبرگزاری ایرنا