موسیقی

بخش «موسیقی و رسانه»موسیقی فجرتغییر می‌کند



رضا مهدوی آهنگساز، نوازنده، مدرس و دبیر چهلمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر درباره فراخوان بخش «موسیقی و رسانه» و ارسال حداکثر 2 اثر به دبیرخانه توضیح داد: وقتی جایزه ای بخواهد جدی تلقی شود. یک جشنواره اساساً یک اثر باید به هیئت داوران برود و بیش از یک اثر از جایگاه و رتبه جشنواره می کاهد. از این رو تعداد آثاری را که در دوره های قبلی پذیرفته بودیم در این دوره کاهش دادیم. مثلاً آثار ارسالی را در قسمت «موسیقی و رسانه» به ۲ اثر خلاصه کردیم تا اگر خبرنگاری گزارش، مصاحبه، گفتگو، تحلیل یا پادکست منتشر کرد، به جای ۵ اثر، ۲ اثر ارسال کند. این موضوع مربوط به خبرگزاری ها و مطبوعات و تهیه کنندگان و برنامه سازان رادیو و تلویزیون است.

وی ادامه داد: اگر قرار باشد این عزیزان 5 اثر ارائه دهند نشان می دهد که اعتماد و اعتقاد زیادی به آثار خود یا آثار انتخابی خود ندارند. در جوایز بین المللی رسم بر این است که یک اثر مورد داوری قرار می گیرد. دوستداران رسانه باید آنقدر به بهترین کار خود ایمان داشته باشند که انتخاب نهایی خود را از هر نظر درست بدانند و باور داشته باشند که هیئت داوران آن را انتخاب خواهد کرد. اما اگر چند اثر به جشنواره ارسال شود مانند پرتاب یک تیر در تاریکی است. وقتی چندین اثر به جشنواره ارسال می شود، داوران اذعان می کنند که شرکت کننده به کار خود اعتقادی ندارد و شک می کند که کدام یک بهتر است. اما وقتی اثری به جشنواره فرستاده می شود مثل جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی می ماند و آن جایزه بسیار معتبر و جدی محسوب می شود و همه برای آن جایزه سرشان می شکند. و در نهایت وقتی چندین اثر به جشنواره ارسال می شود تا در نهایت یکی از آنها جایزه بگیرد، سطح داوری و ارزیابی و اعتبار جایزه زیر سوال می رود.

مهدوی درباره اهمیت جایزه باربد گفت: جایزه باربد جایزه بسیار مهمی است، جایزه باربد نیز مانند قبل از انقلاب به امضای 7 نفر از بزرگان موسیقی رسید و به برترین خوانندگان برگزیده اهدا شد. خوب است که این جایزه در جشنواره ادامه پیدا کند و هر سال بر تعداد و ارزش آن افزوده شود. تندیس، نشان و لوح باعث اعتبار همه جانبه مادی و معنوی در آینده نزدیک هنرمند خواهد شد. یعنی هنرمندی که می خواهد در آزمون موسیقی شرکت کند یا می خواهد مدرسه ای تأسیس کند یا عضو خانه موسیقی و سایر سازمان های معتبر موسیقی باشد یا از طرف دولت در کنسرت های خارج از کشور شرکت کند، فقط با یک نکته ساده. نامه دبیر جشنواره، امتیازاتی به آن داده خواهد شد به هر حال این موضوع در جشنواره های معتبر کشورهای جهان در حال اجراست.

وی افزود: امسال این بخش را به 2 اثر کاهش دادیم و از سال آینده احتمالا تنها یک اثر پذیرفته می شود، حتی اگر گزارشگر یا تهیه کننده ای از چند جهت توانمند باشد، خوب است خود را مسئول یک کار بداند. و یا 2 اثر برتر باید شرکت کنند. باید بگویم به طور کلی محتوای مطالب و آثاری که برای دریافت جایزه می آیند از دید داوران مهم است و سابقه فرد یا سازمان خبرگزاری یا رسانه در اولویت نیست. داوری

مهدوی در خصوص جایزه باربد در بخش «موسیقی و رسانه» اظهار کرد: امسال برای اولین بار در جشنواره چهلم علاوه بر افزایش تعداد و جوایز، بنیادی را در صورت حضور هیئت داوران رسانه و بخش تحقیق مورد خاصی را می شناسد که از نظر روش شناسی، محتوا، نوع ساخت و پرداخت تفاوت های اساسی دارد، مشاهده شد که تنها در یک موضوع موسیقی و رسانه، جایزه باربد به همراه همان جایزه تعیین می شود. در فراخوان اعلام شد.

دبیر جشنواره در پایان یادآور شد: به نظر من بر اساس محوریت «ائتلاف ملی» که از سوی رئیس جمهور محترم اعلام شد، باید همه دست به دست هم دهیم و در این رویداد بزرگ موسیقی کشور از جمله وزارت فرهنگ و هنر و مراکز موسیقی و سایر نهادها. آنها باید تعداد سالن ها و همچنین تعداد شب های این رویداد مهم را ببینند. هر چه این جشنواره را رقابتی تر کنیم، کیفیت آن بالاتر می رود و پشیمان نیستیم که بعد از 40 سال هنوز در میانه راه هستیم. بالاخره جشنواره موسیقی کی قرار است به اوج خود برسد؟ من به عنوان دبیر با تمام توانایی ها و بضاعتم به تنهایی نمی توانم سطح را بالا ببرم، اما عزم و جزم اندیشی هنرمندان و همه مدیران، نهادها و سازمان ها برای چنین رویداد مهم هنری مستلزم بسیج همگانی است. حضور همه انواع موسیقی رایج در کشور حتی انواعی که مجوز ندارند و قرار است از امسال به طور جدی مورد توجه و مجوز قرار گیرند، می تواند کیفیت جشنواره را در جشنواره بین المللی موسیقی فجر ارتقا بخشد. را می توان به عنوان یک رویداد منحصر به فرد در نظر گرفت.

منبع: سایت خبری هنرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا