کتاب و ادبیات

خانواده‌ها حساسیت لازم را برای حضور فرزندانشان در فضای مجازی ندارند

تهران – ایرنا – کتاب «پشت این پنجره» با اشاره به افزایش حضور و آگاهی بی رویه نوجوانان در فضای مجازی، گفت: فضای مجازی به مراتب پیچیده تر و خطرناکتر از دنیای واقعی است و متاسفانه خانواده ها حساسیت لازم را ندارند. در این رابطه

به گزارش ایرنا، نخستین نشست از سلسله نشست های نقد و بررسی کتاب در قالب برنامه «بهار کتاب» به منظور معرفی و نقد و بررسی کتاب «پشت این پنجره» سه شنبه ۳۰ آبان ماه برگزار شد. وجیهه سامانی این نشست با حضور نویسندگان، صاحب نظران، علاقه مندان به ادبیات و جمعی از نوجوانان در کافه کتاب فرهنگسرای خاوران برگزار شد.

کتاب «پشت این پنجره» حاوی دو داستان بلند است که توسط انتشارات معارف منتشر شده و به مسائل و خطرات فضای مجازی برای نوجوانان می پردازد. این کتاب با استفاده از دو داستان «خانم م.د» و «فرمول یک» به چالش‌های بزرگ فضای مجازی یعنی «دوستی‌های مجازی» و «دزدی‌های اینترنتی» می‌پردازد.

این کتاب در ۱۲۲ صفحه سعی در افزایش آگاهی خوانندگان جوان نسبت به خطرات این دنیای پیچیده دارد. در پشت جلد کتاب آمده است: فضای مجازی مملو از این گرگ های شرور و بی رحم است که با هزار ترفند و نیرنگ، خود را به گونه ای دیگر نشان می دهند، شاید گوسفند نباشی، شنگول و منگول نباشی، یا تو. فکر کن باهوشی، اما این گرگ ها همیشه و همه جا هستند.”

در این دیدار وجیهه سامانی; نویسنده کتاب با ابراز نگرانی از افزایش حضور بی رویه و ناآگاهانه نوجوانان در فضای مجازی به ویژه پس از دوران کرونا اظهار داشت: درهای فضای مجازی در این دوران به یکباره به روی نوجوانان باز شد و آن ها باز نشدند. ابتدایی ترین اصول حضور در فضای مجازی را درک کنید. بدانید، در این فضا غرق شده است. فضای مجازی به مراتب پیچیده تر و خطرناکتر از دنیای واقعی است و متاسفانه خانواده ها حساسیت لازم را در این زمینه ندارند.

وی با اشاره به حساسیت خانواده ها در موارد دیگر مانند دوری فرزندان برای تحصیل در شهر دیگر، افزود: چگونه خانواده ها می توانند به خطری به مراتب بزرگتر که در فضای مجازی نهفته است اهمیت کمتری بدهند؟

سامیه عظیمی کارشناس برنامه با اشاره به اهمیت موضوعات مطرح شده در کتاب به سوالات نوجوانان پاسخ داد و اهمیت ارتقای سطح آگاهی در مورد فضای مجازی را یادآور شد.

در بخشی از برنامه، نوجوانان شرکت کننده به سوالات پاسخ دادند و در مسابقه ای بر اساس موضوعات کتاب شرکت کردند. این تعامل باعث افزایش درک و آگاهی از خطرات موجود در فضای مجازی می شود و در نهایت به ترویج فرهنگ مطالعه و آگاهی در بین مخاطبان کمک می کند.

همچنین این برنامه مبنایی برای تبادل نظرات مفیدی شد که بر اهمیت مبرم آموزش و آگاهی در مورد فضای مجازی تاکید داشت.

نشست های «بهار کتاب» تا ۸ آبان ماه هر روز ساعت ۱۰ صبح در فرهنگسرای خاوران برگزار می شود.

منبع : خبرگزاری ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا